aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Η ετοιμότητα του Πελέ θα κρίνει το πλάνο

ΑΕΛ: Η ετοιμότητα του Πελέ θα κρίνει το πλάνο

Τα αποτελέσματα της ΑΕΛ στα φιλικά στην Αυστρία (δύο ισοπαλίες και δύο ήττες) προβλημάτισαν ώς ένα βαθμό τον κόσμο της ομάδας. Ωστόσο ο Κέρκεζ δεν παρασύρεται ούτε ανησυχεί αφού θέλησε να κάνει δομικές, να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές και να εξαγάγει συμπεράσματα.

Ο Βόσνιος τεχνικός θα αρχίσει πλέον το μοντάρισμα της ομάδας του ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα, στις 22 Ιουλίου στο Τσίρειο. Πιθανότατα απέναντι στη Σιρόκι Βοσνίας που επικράτησε της Βλάζνια Αλβανίας με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι για τον α’ προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Η ΑΕΛ, που επέστρεψε στην Κύπρο, θα συνεχίσει την προετοιμασία της στο βοηθητικό γήπεδο του Τσιρείου Σταδίου. Το φιλικό με τον Ολυμπιακό στο Τσίρειο, την Πέμπτη 15 Ιουλίου, θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε των γαλαζοκιτρίνων ενόψει της πρώτης ευρωπαϊκής αναμέτρησης.

Στο φιλικό παιχνίδι με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ (2-2) ο τεχνικός της ΑΕΛ έδειξε τις προσθέσεις του για το αρχικό σχήμα τουλάχιστον στα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι η επιλογές στα αριστερά, με τον Πελέ να κρίνει το πλάνο του προπονητή του. Αναλόγως του βαθμού ετοιμότητας του Γάλλου στις 22 του μήνα, θα λάβει απόφαση και ο Κέρκεζ εάν θα τον συμπεριλάβει στις βασικές επιλογές.

Στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Πελέ, ίσως προκύψει και αλλαγή προσώπου στο αριστερό άκρο της άμυνας. Θα κριθεί ανάμεσα σε Μαζάν και Έουλερ, με τον δεύτερο να έχει αγωνιστεί ως εξτρέμ στο φιλικό με τη γερμανική ομάδα. Απέναντι στην ομάδα του Ντίσελντορφ, η ΑΕΛ άρχισε με τους Βοζίνια, Σάντος, Ριστέφσκι, Τεϊσέιρα, Μαζάν, Μεντόγεβιτς, Ριέρα, Μάζουρεκ, Τόρες, Έουλερ, Τσέποβιτς.

Την ώρα που ο Κέρκεζ προετοιμάζει την ομάδα του για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς αναζητά και επιλογή για τα στόπερ μετά την παραχώρηση του Στραχίνια στη ΛΑΣΚ. Επίσης ενδέχεται η ΑΕΛ να προχωρήσει και σε προσθήκη επιθετικού. Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι πιθανό να παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού ο Μπάμπιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ