aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Η έλλειψη καθαρού μυαλού και η πίστη του Κέρκεζ

ΑΕΛ: Η έλλειψη καθαρού μυαλού και η πίστη του Κέρκεζ

«Εγώ σήμερα βλέπω κάτι που μυρίζει από την περσινή ΑΕΛ», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του Ντούσαν Κέρκεζ στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τον Άρη. Παρόλο που η ομάδα του δέχθηκε τη δεύτερη φετινή της ήττα -προηγήθηκε αυτή από τον Απόλλωνα- ο Βόσνιος τεχνικός, με όσα ανέφερε, δεν χάνει την πίστη του για καλή πορεία της ΑΕΛ. Ναι αλλά η ΑΕΛ έμεινε ήδη πίσω και θα πρέπει να κάνει αγώνα δρόμου στη συνέχεια για να είναι σε θέση να διεκδικήσει τους υψηλούς στόχους της.

Στα δύο ματς που οι γαλαζοκίτρινοι δεν σκόραραν δέχθηκαν ισάριθμες ήττες, μάλιστα με το ίδιο σκορ (0-1). Τόσο με τον Απόλλωνα όσο και με τον Άρη, οι αντίπαλοί της δεν ήταν καλύτεροι και δεν άξιζε την ήττα. Ωστόσο όταν δεν σκοράρεις δεν μπορείς να ελπίζεις και πολύ σε θετικό αποτέλεσμα.

Η αντίδραση στο γκολ του Άρη, που ήλθε κόντρα στη ροή του αγώνα αφού μέχρι εκείνο το σημείο ήταν η ΑΕΛ που κυριαρχούσε, δεν ήταν η αναμενόμενη. Ναι μεν ήταν η ΑΕΛ που έψαξε περισσότερο το γκολ αφού ήταν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά δεν είχε τις λύσεις στην καλή αμυντική συμπεριφορά του αντιπάλου της, που ξεκάθαρα είχε ως στόχο να διαφυλάξει το υπέρ του αποτέλεσμα και το πέτυχε. Της έλειψε το καθαρό μυαλό.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η ΑΕΛ έμεινε μακριά από τη νίκη, αυξάνοντας την πίεση αφού ακολουθεί και το εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα της Λεμεσού για να ελπίζει σε καλύτερες μέρες θα πρέπει να έχει στα παιχνίδια της ανάλογη παρουσία όπως αυτή στο πρώτο 25λεπτο απέναντι στον Άρη, αλλά με μεγαλύτερη διάρκεια.

Επίσης, θα πρέπει να είναι σε θέση να αξιοποιεί τις ευκαιρίες στο καλό διάστημά της για να μην τρέχει στη συνέχεια. Προχθές, επίσης, δέχθηκε άλλο ένα εύκολο γκολ, σε μια στιγμή αμυντικής αδράνειας. Πλέον στην ΑΕΛ επικεντρώνονται στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, που θα γίνει το προσεχές Σάββατο στο ΓΣΠ. Θα είναι ευχής έργον για τους γαλαζοκίτρινους να βγάλουν αντίδραση σ’ ένα τόσο δύσκολο και σημαντικό ματς, μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ