aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Η διάκριση περνά απ’ εδώ

ΑΕΛ: Η διάκριση περνά απ’ εδώ

Οι τέσσερις βαθμοί μακριά από την εξάδα που βρίσκεται σήμερα η ΑΕΛ δεν είναι πολλοί. Είναι ένας στόχος που με καμπόση προσπάθεια ίσως επιτευχθεί. Ε, απ’ εκεί και πέρα; Δύσκολο έως ακατόρθωτο με τη σημερινή διαφορά να κυνηγήσει την 3η θέση που εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οπόταν, η διάκριση για την ΑΕΛ περνά μέσω κυπέλλου, από το αποψινό ντέρμπι με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο Στάδιο «Αλφαμέγα» (19:00, Cytavision1).

Σε νοκ-άουτ αγώνα, οι γαλαζοκίτρινοι θα διεκδικήσουν την πρόκριση, να συνεχίσουν στον θεσμό και μαζί να ελπίζουν ότι μπορούν να φθάσουν μέχρι τέλους, στην κατάκτηση του τροπαίου που θα σημαίνει έξοδος στην Ευρώπη. Απόψε, λοιπόν, η ΑΕΛ παίζει τα ρέστα της, προσδοκώντας να πετύχει και να δώσει ενδιαφέρον στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κρατώντας «ζεστό» και τον κόσμο της, που για πρώτη φορά απόψε θα βρεθεί μαζικά στο νέο γήπεδο.

Οι γαλαζοκίτρινοι πάνε με φόρα σ’ ένα καθοριστικό παιχνίδι. Η πρόσφατη επιτυχία επί του ΑΠΟΕΛ, αλλά και το αήττητο σερί πέντε αγώνων, που αναπτέρωσε και τις ελπίδες για παρουσία στην εξάδα, τους επιτρέπει να έχουν καλή ψυχολογία, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, διεκδικώντας τη σημαντικότερη επιτυχία στη σεζόν μέχρι την επόμενη. Η ΑΕΛ, απέναντι σ’ ένα δυνατό αντίπαλο, θα πρέπει να κάνει το τέλειο παιχνίδι. Αναμένεται να στηρίξει την προσπάθειά της για νικηφόρο αποτέλεσμα στην άμυνά της, που αποτελεί το μεγάλο της «όπλο». Ο Γιανέφσκι δεν υπολογίζει τους Τσέποβιτς, Πάβλοβιτς, Φιλίποβιτς, Κατσανίκλιτς, Κάσα, Ανδρέου, Μεντογιεβιτς, Νεοφύτου και Φραντζή.

Εξάλλου, ο Σκοπιανός τεχνικός αποφάσισε όπως ο Τεϊσέιρα, που συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες, είναι διαθέσιμος στο ντέρμπι με την Ομόνοια και θα χάσει τον αγώνα με την Καρμιώτισσα.

Την αποψινή αναμέτρηση θα διευθύνει ο Ιταλός Τζιανλούκα Αουρελιάνο, με βοηθούς τους Μάριο Καλογήρου, Πέτρο Πέτρου. Τέταρτος ο Ανδρέας Μ. Αργυρού. Στο VAR ο επίσης Ιταλός Αλεάντρο ντι Πάολο και AVAR ο Νίκος Εγγλέζου.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ