aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: H προσοχή στον Μακρή

ΑΕΛ: H προσοχή στον Μακρή

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με αλλαγές θα παραταχθεί η ΑΕΛ στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Ο Ντούσαν Κέρκεζ θα φροντίσει να παρατάξει αξιόμαχο σύνολο το ερχόμενο Σάββατο στο ΓΣΠ, όμως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τον ενδιαφέρει, όπως είναι λογικό, μόνο ο τελικός κυπέλλου στις 22 Μαΐου απέναντι στον ίδιο αντίπαλο.

Οι γαλαζοκίτρινοι είναι ήδη ενθουσιασμένοι, από την εξασφάλιση συμμετοχή τους στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως αν ολοκληρώσουν την σεζόν και με την κατάκτηση του κυπέλλου θα είναι ό,τι καλύτερο. Παράλληλα, το τρόπαιο θα τους δώσει την ευκαιρία να αρχίσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους, ελπίζοντας πως θα έχουν πορεία που θα τους στείλει πολύ μακριά. Όπως συνέβη την περίοδο 2012-13, όταν προκρίθηκαν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αντιμετωπίζοντας τις Γκλάντμπαχ, Μαρσέιγ και Φενέρμπαχτσέ.

Η τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί η ΑΕΛ στην Ευρώπη, ήταν στις 2 Αυγούστου του 2017. Οι γαλαζοκίτρινοι έφεραν 0-0 με την Αούστρια στη Βιέννη, αλλά στον επαναληπτικό έχασαν με 2-1, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». 6.000 οπαδοί της είδαν την ομάδα τους να δέχεται γκολ, από ένα φάουλ, που έγινε έξω από την περιοχή, με τον διαιτητή να σφυρίζει πέναλτι και τον Αϊρόσα να αποβάλλεται. Με παίκτη λιγότερο από το 25’ η ΑΕΛ, το πάλεψε, ισοφάρισε στο 60’, με τον Αλνταίρ, έχασε μοναδικές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, με την Αούστρια στο 90’, σε μια αντεπίθεση να σκοράρει και να νικάει με 1-2. Προηγουμένως η ΑΕΛ είχε αποκλείσει με τέσσερις νίκες τις Σεντ Τζόζεφ (6-0, 4-0) και την Προγκρές (2-1, 1-0).

Η προετοιμασία λοιπόν επικεντρώνεται αποκλειστικά στο παιχνίδι του τελικού, στο οποίο η ΑΕΛ θα επιδιώξει να σπάσει την κατάρα των χαμένων τελικών. Για να επιτευχθεί ο στόχος, θα πρέπει να γίνει σωστή προετοιμασία από κάθε άποψη, για να μπουν αποφασισμένοι στο γήπεδο και να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να πανηγυρίσουν το τρόπαιο.

Η κατάσταση του Γκαστανιάγα δεν εμπνέει ανησυχία και θα είναι διαθέσιμος, με τις αμφιβολίες να παραμένουν για τον Μακρή. Οι πόνοι στο γόνατο έχουν υποχωρήσει, όμως αν δεν είναι εκατό τοις εκατό έτοιμος, δεν μπορεί η τεχνική ηγεσία να ρισκάρει τη συμμετοχή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ