ΑΕΛ: Για το αήττητο, να στείλει μήνυμα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ισοπαλία στο ντέρμπι με το «καλημέρα» στη σεζόν απέναντι στην Ανόρθωση (0-0) και νίκη επί της ΕΝΠ (2-0), ήταν τα αποτελέσματα της ΑΕΛ στις πρώτες δύο αγωνιστικές. Τέσσερις βαθμούς συγκομιδή, οι οποίοι κρίνονται ικανοποιητικοί, από τη στιγμή που η απώλεια ήταν σε ντέρμπι και μάλιστα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, απέναντι στη φιλόδοξη φέτος Ανόρθωση. Στα θετικά της ΑΕΛ, το μηδέν παθητικό, δείχνοντας ότι και φέτος θα αποτελέσει την ασπίδα της για πετυχημένη σεζόν, παρά τις όποιες δυσκολίες, διοικητικές και οικονομικές παρουσιάστηκαν.

Μετά από δύο σερί ματς στο Τσίρειο, οι γαλαζοκίτρινοι καλούνται να βγουν εκτός Λεμεσού για πρώτη φορά. Μάλιστα, η έξοδός τους είναι εξαιρετικά δύσκολη, από τη στιγμή που θα έχουν για αντίπαλό τους τον ΑΠΟΕΛ (Σάββατο, 18:30). Ωστόσο, παρουσιάζεται αποφασιστικότητα στις τάξεις της ΑΕΛ για θετική παρουσία και κυρίως για το επιθυμητό αποτέλεσμα, που σ’ ένα ματς με υψηλό βαθμό δυσκολίας και η ισοπαλία δεν θα είναι αρνητικό.

Η ΑΕΛ, λοιπόν, θα έχει ως στόχο απέναντι στον ΑΠΟΕΛ μέσα στο ΓΣΠ, να διατηρήσει το αήττητό της. Είναι κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές του Κέρκεζ, οι οποίοι στο τελευταίο ματς της περσινή σεζόν, στον τελικό Κυπέλλου, νίκησαν τον ΑΠΟΕΛ στο «σπίτι» του και πανηγύρισαν το τρόπαιο. Παράλληλα, φεύγοντας με βαθμολογικό κέρδος από τη Λευκωσία, η ΑΕΛ θα στείλει και μήνυμα στους αντιπάλους της, για τις δυνατότητές της και τις απαιτήσεις της.

Η άμυνα σ’ ένα τέτοιο ματς αποτελεί το «κλειδί» για την επιτυχία και ο Κέρκεζ γνωρίζει πολύ καλά τι θα βρει μπροστά της η ομάδα του. Θέλει τους παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι, να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους και να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Να μην αφήσουν τον αντίπαλό τους να τους ασκήσει έντονη πίεση και όταν βρουν τις ευκαιρίες, να τις αξιοποιήσουν κάνοντας τη ζημιά.

ΜΕΣΩΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ