aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Για να 'χει δικαίωμα στο όνειρο

ΑΕΛ: Για να ‘χει δικαίωμα στο όνειρο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μετά την ήττα που δέχθηκε η ΑΕΛ από τη Νέα Σαλαμίνα και… τις παρενέργειες που προέκυψαν, όλοι σχεδόν προέβλεψαν πως θα είχε πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσει. Και όμως τα πήγε περίφημα με δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Στο τέλος, αναλύοντας τις απώλειες με την Ομόνοια και την ΑΕΚ, αυτές θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Όμως ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και ο Ντούσαν Κέρκεζ με τους ποδοσφαιριστές του, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να κοιτάξουν μπροστά, καθώς τους περιμένει ένα επίσης δύσκολο παιχνίδι.

Οι κυπελλούχοι θα υποδεχθούν στις 24 Νοεμβρίου τον απαιτητικό Ολυμπιακό, ενώ στις 30 του μηνός θα  αντιμετωπίσει στο «Δασάκι»  τον Εθνικό. Τα δύο αυτά παιχνίδια  προηγούνται του αγώνα με την Ανόρθωση στη Λάρνακα στις 7 Δεκεμβρίου. Ακολουθεί η έξοδος στο Παραλίμνι στις 15 Δεκεμβρίου, πριν υποδεχτούν το ΑΠΟΕΛ, στο τελευταίο παιχνίδι του 2019, στις 20 Δεκεμβρίου. Από τα πιο πάνω πέντε παιχνίδια, όλα έχουν τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητές τους, ενώ τα αποτελέσματα και η συγκομιδή που θα έχουν σε αυτό το διάστημα θα κρίνει εν πολλοίς και την πορεία της ΑΕΛ.

Αν καταφέρει και διατηρηθεί στην ίδια θέση που είναι τώρα και παράλληλα διατηρήσει την επαφή της με τους πρωτοπόρους θα μπορούν να κάνουν όνειρα στην ομάδα, πως η ζωή τους θα έχει ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Η έξοδος στην Ευρώπη, μέσω μιας προνομιούχας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα, όπως και η υπεράσπιση του κυπέλλου, είναι οι άμεσοι στόχοι της ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι, θα πάρουν ρεπό σήμερα και αύριο και από τη Δευτέρα θα ξαναπιάσουν δουλειά, για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την μεθεπόμενη Κυριακή.

Στα θετικά το γεγονός, πως από τους τραυματίες, οι Γκαστανιάγα, Τόρες και Αντάμοβιτς, έλαβαν την ιατρική γνωμάτευση πως μπορούν από τη Δευτέρα να ανεβάσουν ρυθμούς και να μπουν στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων. Καλύτερα είναι και ο Μεντόγιεβιτς, ενώ θα μείνουν για ακόμη μερικές εβδομάδες εκτός οι Γκοντάλ – Ζούνιορ. Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν υπολογίζεται ακόμη ο τιμωρημένος με κάρτες Κάρλος, όπως  και ο Γκαζαριάν που αντιμετωπίζει πρόβλημα με το γόνατό του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ