aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Φώναξε πως έχει «σφυγμό»

ΑΕΛ: Φώναξε πως έχει «σφυγμό»

Η εμφάνιση υπό τις περιστάσεις -σύμφωνα με τι προηγήθηκε, αλλά και τη δυναμικότητα του αντιπάλου- κρίνεται υποφερτή. Το σημαντικότερο για την ΑΕΛ είναι ότι, πήρε ένα σημαντικό βαθμό για πολλούς λόγους μέσα σε μια δύσκολη έδρα που δεν είχε καθόλου καλή παράδοση. Η προηγούμενη φορά που κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία ήταν στην α’ φάση της σεζόν 2018-19 και πάλι 0-0. Είχαν ακολουθήσει τέσσερις σερί ήττες πριν την προχθεσινή ισοπαλία χωρίς και πάλι να πετύχει γκολ.

Το γεγονός ότι, η ΑΕΛ στο ντεμπούτο του Τσέντομιρ Γιανέφσκι στον πάγκο της, έδειξε διάθεση, ήταν οργανωμένη και προσπάθησε και διαφύλαξε το μηδέν παθητικό, ήταν μήνυμα πως κάτι αλλάζει. Ο Σκοπιανός τεχνικός στο μικρό χρονικό διάστημα που είχε την ευθύνη των προπονήσεων, μπόρεσε και σουλούπωσε την ομάδα και ήταν ένα βήμα προς τα μπρος. Σίγουρα χρειάζεται πολλή προσπάθεια και δουλειά για να είναι σε θέση η ΑΕΛ να παίξει το ποδόσφαιρο που όλοι στον σύλλογο προσδοκούν. Πολύ λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν πως οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού μπορούσαν να φύγουν με βαθμολογικό κέρδος από το ΓΣΠ. Το πέτυχαν και είναι μια θετική εξέλιξη στην προσπάθεια να ανέβει η ομάδα αγωνιστικά και ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Σύμφωνα με την εικόνα που παρουσίασε προχθές η ΑΕΛ, θα χρειαστεί να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στον δημιουργικό τομέα. Ο Γιανέφσκι θέλησε να χτίσει από την άμυνα, γνωρίζοντας πως θα ήταν πολύ σημαντικό η ομάδα του να έχει βαθμολογικό κέρδος. Πλέον, με συνεχή δουλειά, θα αναμένει περαιτέρω βελτίωση. Ακολουθεί άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι με την Ομόνοια στο Τσίρειο, την προσεχή Δευτέρα. Παίζοντας πλέον στην έδρα της, η ΑΕΛ θα θελήσει και να δημιουργήσει και να σκοράρει, στοχεύοντας στη νίκη. Μέχρι τότε υπάρχει δρόμος, ενώ ίσως πάει με αυξημένες επιλογές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ