aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Έργο Γιανέφσκι, νότα αισιοδοξίας

ΑΕΛ: Έργο Γιανέφσκι, νότα αισιοδοξίας

Η πρώτη νίκη της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα μπορεί να άργησε, να ήλθε την 6η αγωνιστική, αλλά ήταν σ’ ένα ντέρμπι και δίνει ξεχωριστή σημασία. Ίσως και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ΑΕΛ, με την εικόνα που παρουσίασε τα πρώτα πέντε παιχνίδια η ομάδα, να πίστευε ότι μπορούσε να κερδίσει την Ομόνοια, που προερχόταν από δύο σερί νίκες και την πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ωστόσο, η ΑΕΛ φώναξε πως είναι εδώ και έτοιμη να κάνει την αντεπίθεσή της, έχοντας ω πρώτιστο στόχο να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις και να διεκδικήσει το καλύτερο στη συνέχεια. Ήταν η καλύτερη φετινή παρουσία της λεμεσιανής ομάδας, αν αναλογιστεί κανείς και τον αντίπαλό της. Πέτυχε ένα γκολ, είχε δοκάρι και άλλες 2-3 σημαντικές ευκαιρίες. Και το σημαντικότερο; Διατήρησε ανέπαφη την εστία της. Ήταν το τρίτο σερί παιχνίδι με μηδέν παθητικό, μάλιστα τα δύο ήταν σε ντέρμπι.

Ξεκάθαρα, η εικόνα της ΑΕΛ στα τελευταία τρία ματς και κυρίως προχθές, είναι έργο Γιανέφσκι. Φάνηκε εξ αρχής ότι έδωσε έμφαση στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Σουλούπωσε την ΑΕΛ, με δουλειά στην τακτική, ιδιαίτερα αμυντικά. Με τον Σκοπιανό στον πάγκο της, η ομάδα της Λεμεσού μετρά δύο νίκες, η μια είχε ως έπαθλο την πρόκριση στο κύπελλο, και μια ισοπαλία. Αήττητη, λοιπόν, με τον Γιανέφσκι η ΑΕΛ, που προσδοκεί να δώσει και συνέχεια για να κάνει βαθμολογικό άλμα. Επόμενος αντίπαλός της η Καρμιώτισσα στο «Αμμόχωστος», την προσεχή Κυριακή.

Η ΑΕΛ ήταν οργανωμένη, ήξερε τι ήθελε και το διεκδίκησε με πείσμα. Ο Μουριέλ, πέρα από το πέναλτι που απέκρουσε, είχε κι άλλες σωτήριες επεμβάσεις και γενικώς ενέπνεε σιγουριά. Ίσως για πρώτη φορά σε αυτό τον βαθμό. Η άμυνα ήταν οργανωμένη, πειθαρχημένη και δεν έχανε την ψυχραιμία της ακόμη και στα πιο δύσκολα. Επίσης, για πρώτη φορά, επιθετικά είχε καθαρό μυαλό και έλειψε η επιπολαιότητα από προηγούμενα παιχνίδια. Σαφώς και η ΑΕΛ δεν έγινε υπερομάδα από τη μια στιγμή στην άλλη, όμως έδειξε σημαντικά σημάδια ανάκαμψης, στέλνοντας μια νότα αισιοδοξίας στους οπαδούς της, που το πανηγύρισαν με την ψυχή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ