aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Επιθετικός που τα κάνει όλα και διαπρέπει

ΑΕΛ: Επιθετικός που τα κάνει όλα και διαπρέπει

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Την καλύτερη σεζόν -με διαφορά- διανύει ο Ράιαν Μαέ! Μόλις στα 23 του χρόνια ο Βελγομαροκινός επιθετικός διαπρέπει και τη φανέλα της ΑΕΛ και είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές της εξαιρετικές της πορείας. Τα 10 γκολ και οι 4 ασίστ σε 23 αγώνες πρωταθλήματος που δήλωσε «παρών», πιστοποιούν την πολύ καλή σεζόν του Μαέ. Με τα δύο γκολ επί της ΑΕΚ στο πρόσφατο παιχνίδι, έφθασε τα 10 γκολ και έχει ως στόχο να τα αυξήσει στη συνέχεια, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του στόχου της ομάδας του.

Επιθετικός που συμβάλλει και στον δημιουργικό τομέα, αφού έχει καλή υποδοχή αλλά και κράτημα της μπάλας, ανοίγοντας διαδρόμους για τους συμπαίκτες του. Πρόκειται για ένα σύγχρονο «εννιάρι», που δεν βάζει μόνο γκολ αλλά λειτουργεί εξαιρετικά στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του.

Στην περσινή σεζόν, την πρώτη του με τα γαλαζοκίτρινα της ΑΕΛ, ο Μαέ πέτυχε 5 γκολ και έδωσε 3 ασίστ. Έδειξε καλά στοιχεία και φέτος που μονιμοποιήθηκε στη θέση του επιθετικού κορυφής, δίνει ακόμη περισσότερα και είναι πιο παραγωγικός. Την αμέσως προηγούμενη περίοδο, με τη φανέλα της Άαρχους Δανίας, ο 23χρονος άσος είχε πετύχει και πάλι 5 γκολ αλλά σε 14 αγώνες. Την περίοδο 2017-18 αγωνιζόμενος στην Μπέβερεν μέτρησε ένα γκολ και 5 ασίστ σε 20 ματς. Σταθερά ανοδική είναι η πορεία του Μαέ, που διατηρεί ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα της Λεμεσού, η οποία λογικά θα τον καλέσει το προσεχές καλοκαίρι για επέκταση, όπως έγινε σχεδόν με όλους στην περσινή περίοδο.

Στην ΑΕΛ, είναι επικεντρωμένοι πλέον στο ματς κυπέλλου με τη Νέα Σαλαμίνα, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο Τσίρειο. Θα επιδιώξει αποτέλεσμα που θα τη χρίζει φαβορί για την πρόκριση. Ο Κέρκεζ ετοιμάζει το πλάνο του χωρίς να υπολογίζει τους Παπαφώτη, Μπουνόζα, ενώ δύσκολα θα προλάβει ο Έουλερ. Επανέρχονται οι Αντάμοβιτς και Ντανίλο. Ο τεχνικός της ΑΕΛ αναμένεται να προβεί σε κάποιες αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι που προηγήθηκε με την ΑΕΚ, θέλοντας να διαχειριστεί το ρόστερ του αφού θα ακολουθήσει και το ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα. Η ομάδα της Λεμεσού είναι μέσα και στους δύο στόχους της και θα τους κυνηγήσει μέχρι τέλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ