aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Έναν επιθετικό και γρήγορα

ΑΕΛ: Έναν επιθετικό και γρήγορα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ανησυχία προέκυψε στην ΑΕΛ ακούγοντας το αποτέλεσμα (ήττα με 3-0) του φιλικού προχθεσινού αγώνα με τη Δόξα, όμως ο Ντούσαν Κέρκεζ, είδε γενικά αυτά που ήθελε, λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Χρησιμοποίησε αρκετούς παίκτες από αυτούς που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής στα δύο ματς με τον Άρη Θεσσαλονίκης, βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα.

Με βασικούς ή όχι, πάντως, η ΑΕΛ είναι ξεκάθαρο πως έχει πρόβλημα στο γκολ. Ο Χουράδο είναι στην πόρτα εξόδου γιατί δεν βοηθά όσο ανέμεναν όλοι και πλέον η προσοχή εστιάζεται στο μέγεθος της βοήθειας που θα έχουν οι κυπελλούχοι από τον Κάρλος και τον Γκαζαριάν, οι οποίοι αποκτήθηκαν για να βοηθήσουν στο επιθετικό κομμάτι.

Όπως πληροφορούμαστε, στην ΑΕΛ ψάχνουν για επιθετικό που θα μπορέσει να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα, καθώς τρέμουν και πάλι στην ιδέα να έχουν την ίδια, όπως με πέρσι, δυσκολία στο γκολ. Γι’ αυτό και βολιδοσκόπησαν τις προθέσεις του ΑΠΟΕΛ για τον Ρομάν Μπέζιακ, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι δεδομένο.

Οι γαλαζοκίτρινοι περιμένουν και τη βοήθεια από τον Τόρες, αλλά αυτός πιο πολύ δημιουργεί παρά σκοράρει. Το ίδιο ισχύει και για τους Γκαζαριάν, Αβραάμ, οι οποίοι πιο πολύ έχουν τον ρόλο των δημιουργών από τον κεντρικό άξονα και τα άκρα. Η ομάδα, όπως φάνηκε στα δύο παιχνίδια που έδωσε με τον Άρη, έχει καλή χημεία και φυσική κατάσταση, μπορεί να πιάσει καλό ρυθμό, δημιουργεί παιχνίδι, αλλά είναι φανερή η αδυναμία στην επίθεση.

Χωρίς τον ικανότατο σέντερ φορ που θα αποτελεί φόβητρο για τις αντίπαλες άμυνες, η ΑΕΛ θα έχει πρόβλημα και αν δεν βρει τις λύσεις στο σκοράρισμα, τότε θα γίνει και πιο δύσκολη η αποστολή της για να διακριθεί. Η τεχνική ηγεσία το ψάχνει, αναζητώντας έναν επιθετικό που θα κάνει τη διαφορά στην κορυφή της επίθεσης.

Από εκεί και πέρα, οι γαλαζοκίτρινοι θα δώσουν άλλο ένα φιλικό ματς, πέραν , αυτή τη φορά με την Ομόνοια στις 16 Αυγούστου στο Τσίρειο. Θα είναι και η τελευταία πρόβα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, όπου η ΑΕΛ στην  πρεμιέρα θα αντιμετωπίσει την Ανόρθωση στη Λεμεσό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ