aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Έκπληξη με Παντελίδη - Το αίτημα του Ελλαδίτη που έγινε αποδεκτό

ΑΕΛ: Έκπληξη με Παντελίδη – Το αίτημα του Ελλαδίτη που έγινε αποδεκτό

Την έκπληξη έκανε η ΑΕΛ με την επιλογή προπονητή. Ο σύλλογος της Λεμεσού προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με τον Ελλαδίτη Σάββα Παντελίδη. Μάλιστα, ο νέος τεχνικός των γαλαζοκιτρίνων αύριο θα βρεθεί στον πάγκο για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Πάφος FC. Το όνομα του Παντελίδη δεν «έπαιξε» καθόλου, την ώρα που είδαν το φως της δημοσιότητας ονόματα όπως των Γιανέφσκι, Σίλας, Μιχαήλ, Σακκά, Σεργίδη, Κωνσταντινίδη. Για τον Σκοπιανό υπήρξε έντονο το ενδιαφέρον, αλλά το συμβόλαιο που διατηρεί με την εθνική ομάδα της Νοτίου Αφρικής αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για να κάθοδό του στην Κύπρο.

Η ΑΕΛ ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον κ. Παντελίδη, σημειώνοντας ότι «αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες στην Κύπρο προκειμένου να προπονήσει την ομάδα μας και να βρίσκεται στον πάγκο στον εκτός έδρας αγώνα απέναντι στην Πάφος FC το βράδυ της Παρασκευής». Τελευταία ομάδα για τον 56χρονο (7.4.1965) προπονητή ήταν ο Ατρόμητος από τον οποίο αποχώρησε τον περασμένο Ιούνιο. Ήταν η δεύτερη θητεία του στην ομάδα της Αθήνας, αφού εργάστηκε και τη σεζόν 2019-20. Προηγουμένως πέρασε από τον πάγκο του Άρη, με τον οποίο βρέθηκε αντιμέτωπος με την ΑΕΛ στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, στον Αστέρα Τρίπολης, Ηρακλή, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα, Ολυμπιακό Βόλου, Πανθρακικό, Εθνικό Πειραιώς, Τρίκαλα, Αιγάλεω, Καλλιθέα, Φωστήρα, Ρόδο και Θρασύβουλο.

Στο νέο τεχνικό τιμ της ΑΕΛ, θα βρίσκεται και ο Ελλαδίτης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Δημήτρης Παπαδόπουλος ο οποίος θα έχει ρόλο βοηθού προπονητή, καθώς επίσης και ο γυμναστής Γιάννης Ντουρουντός. Είναι οι δύο συνεργάτες που ζήτησε ο Παντελίδης, αίτημα που έγινε αποδεκτό από την πλευρά της διοίκησης.

Εξάλλου, δημοσίευμα στην Ελλάδα κάνει λόγο ότι ο Παντελίδης απέρριψε πρόταση ομάδας της Σούπερλιγκ. «Έριξε… πόρτα σε σουπερλιγκάτη ομάδα που διερεύνησε τις προθέσεις του σχετικά με την προοπτική της μεταξύ τους συνεργασίας και διαπίστωσε πως δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος», σημειώνει η ιστοσελίδα SDNA.

Εποχή Παντελίδη, λοιπόν, στην ΑΕΛ, που προσδοκεί σε άμεση ανάκαμψη αφού με τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Στην ομάδα της Λεμεσού από την αξιολόγηση πο έκαναν, έκριναν ότι ο Ελλαδίτης προπονητής ταιριάζει στη φιλοσοφία και στο πλάνο τους. Για το αυριανό ματς με την Πάφος FC δεν υπολογίζεται ο Πελέ, που συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό κίτρινων καρτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ