aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Δύο μήνες… Γιανέφσκι

ΑΕΛ: Δύο μήνες… Γιανέφσκι

«Η ΑΕΛ Ποδόσφαιρο ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Τσέντομιρ Γιανέφσκι» ενημέρωσε ο σύλλογος της Λεμεσού στις 17 Σεπτεμβρίου 2022. Πέρασαν ήδη δύο μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΛ ο Σκοπιανός τεχνικός. Σ’ αυτό το διάστημα η ΑΕΛ έδειξε σημαντική αλλαγή προς το καλύτερα, με τον έμπειρο τεχνικό να συμβάλλει σε μια προσπάθεια ανασύνταξης και αντίδρασης μετά το αρνητικό ξεκίνημα με τον Σίλας στον πάγκο της, έχοντας στα πρώτα τέσσερα ματς απολογισμό μόλις ένα βαθμό.

Ο Γιανέφσκι, λοιπόν, σ’ αυτό το διάστημα των δύο μηνών, άλλαξε την ΑΕΛ προς το καλύτερο. Όσον αφορά στο πρωτάθλημα, άρχισε με ισοπαλία απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ και συνέχισε μ’ ένα σερί τεσσάρων νικών απέναντι σε Ομόνοια, Καρμιώτισσα, Νέα Σαλαμίνα και Ακρίτα. Πέντε παιχνίδια στα οποία διατήρησε το αήττητο η ΑΕΛ και δέχθηκε μόλις ένα γκολ. Ενδιάμεσα πήρε και την πρόκριση στο κύπελλο επί του Ερμή. Ωστόσο, τα χάλασε στα τελευταίο δύο ματς, που δέχθηκε ισάριθμες ήττες από Πάφος FC και ΑΕΚ.

Ακόμη κι έτσι, οι γαλαζοκίτρινοι βρίσκονται σε τροχιά διεκδίκησης θέσης στην εξάδα με το τέλος της α’ φάσης του πρωταθλήματος, που θα τους επιτρέψει να κυνηγήσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δύσκολο εγχείρημα όπως διαμορφώθηκε το βαθμολογικό σκηνικό, αλλά όσο ζει ελπίζει. Πρώτα εξάδα και μετά βλέπει… Αυτή την προσπάθειά της θα τη στηρίξει σε μεγάλο βαθμό και στις προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν τον Ιανουάριο, σε συνδυασμό με τη δουλειά που γίνεται από την τεχνική ηγεσία για αγωνιστικό ανέβασμα σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ