aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Δικός της ο Άαρον Τσιμπόλα (vid)

ΑΕΛ: Δικός της ο Άαρον Τσιμπόλα (vid)

Η ΑΕΛ ανακοίνωσε την απόκτηση του Άαρον Τσιμπόλα, ο οποίος αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή:

«Η ΑΕΛ Ποδόσφαιρο ανακοινώνει καταρχήν συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Aaron Tshibola, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Tshibola γεννήθηκε στην Αγγλία, με καταγωγή από τη Δημοκρατία του Κονγκο. Είναι 27 ετών (02/01/1995) και αγωνίζεται ως μέσος.

Τα τελευταία δυο χρόνια αγωνίστηκε στη Σούπερ Λιγκ Τουρκίας με την ομάδα Γκερζεμπιρλίγκι. Αγωνίστηκε επίσης στην Κιλμάρνοκ Σκωτίας , την Πορτογαλική Ντεπορτίβο Αβες και στις αγγλικές ομάδες Αστον Βίλλα, Νόττινγχαμ Φόρεστ, Ρέντινγκ.

Καλωσορίζουμε τον Aaron Tshibola στην οικογένεια της ΑΕΛ και του ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Το βιογραφικό του
Ο Άαρον Τσιμπόλα γεννήθηκε στο Λονδίνο και πέρασε από τους νέους της Ρέντινγκ προτού μετακομίσει στην Άστον Βίλα το 2016. Εκπροσώπησε την Αγγλία σε επίπεδο U18 το 2013, αλλά έκτοτε κλήθηκε από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και έπαιξε σε φιλικό για την ομάδα τον Μάρτιο του 2018.

Είχε δανειστεί στις ομάδες της αγγλικής Φούτμπολ Λιγκ, Χάρτλπουλ Γιουνάιτεντ, Νότιγχαμ Φόρεστ και Μίλτον Κέινς Ντονς, καθώς και στην ομάδα της Σκωτίας Κίλμαρνοκ (τρεις θητείες). Έχει παίξει επίσης στο Βέλγιο για τη Βάασλαντ-Μπέβερεν, στην Πορτογαλία για την Άβες και την Τουρκία για την Γκεντσλερμπιρλιγκί.

Ο Τσίμπολα εντάχθηκε στην ακαδημία της Ρέντινγκ σε ηλικία δεκατριών χρόνων και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον σύλλογο τον Μάρτιο του 2011. Ενώ βρισκόταν στην ακαδημία, δοκιμάστηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ενόψει της σεζόν 2014–15, ο Τσίμπολα υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Ρέντινγκ μέχρι το 2016. Στη συνέχεια, στις 23 Αυγούστου 2014, έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο ως αλλαγή στο 86ο λεπτό σε αγώνα πρωταθλήματος εναντίον της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2015, επέκτεινε το συμβόλαιό του με τη Ρέντινγκ μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Στις 2 Ιανουαρίου 2015, μετακόμισε στην ομάδα της League Two, Χάρτλπουλ Γιουνάιτεντ με δανεικό συμβόλαιο ενός μήνα, πριν κάνει το ντεμπούτο του την επόμενη μέρα σε μια ήττα 1–0 εναντίον της Γουίκομ Γουόντερερς.

Οι πρώτες τέσσερις εμφανίσεις του στον σύλλογο έδωσαν στον Τσιμπόλα επέκταση δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν. Η επέκταση του δανεισμού του οδήγησε τον προπονητή Ρόνι Μουρ να ευχαριστήσει τον Τσιμπόλα για τη δέσμευσή του στη Χάρτλπουλ Γιουνάιτεντ.

Στη συνέχεια ανακηρύχθηκε παίκτης του αγώνα, σε μια νίκη 3–2 επί της Χάρτλπουλ Γιουνάιτεντ μετά από μια εντυπωσιακή απόδοση όταν έδωσε ασίστ σε ένα από τα γκολ.

Άστον Βίλα
Στις 10 Ιουλίου 2016, ο Τσίμπολα μετακόμισε στην Άστον Βίλα με τετραετές συμβόλαιο. Σκόραρε το πρώτο του γκολ για τον σύλλογο σε μια ισοπαλία 1–1 με τη Νιούκασλ Γιουνάιτεντ στις 24 Σεπτεμβρίου 2016. Στις 30 Ιανουαρίου 2017, μετακόμισε στη Νότιγχαμ Φόρεστ δανεικός για το υπόλοιπο της σεζόν 2016–17.

Στις 27 Ιουλίου 2017, εντάχθηκε στην ομάδα της EFL League One, Μίλτον Κέινς Ντονς με δανεισμό για τη συνέχεια της σεζόν. Πέτυχε το πρώτο του γκολ ενάντια στην Μπράιτον εντ Χόουβ Άλμπιον κάτω των 23 ετών στις 29 Αυγούστου 2017. Στις 9 Νοεμβρίου 2017 επέστρεψε στην Άστον Βίλα μετά τη λήξη του δανεισμού του.

Κιλμάρνοκ
Ο Τσιμπόλα δόθηκε δανεικός στην ομάδα της Πρέμιερσιπ της Σκωτίας Κιλμάρνοκ τον Ιανουάριο του 2018, δουλεύοντας υπό τον πρώην μάνατζέρ του στη Ρέντινγκ, Στιβ Κλαρκ. Έκανε το ντεμπούτο του στις 3 Φεβρουαρίου 2018, ως αλλαγή στο 65ο λεπτό στη νίκη 1–0 επί της πρωταθλήτριας Σκωτίας Σέλτικ.

Σημείωσε το πρώτο του γκολ στη νίκη με 4–0 στο Κύπελλο Σκωτίας επί της Μπρόρα Ρέιντζερς την επόμενη εβδομάδα. Μετά από έξι μήνες, επέστρεψε στην Άστον Βίλα, για να παραχωρηθεί ξανά δανεικός στην Κίλμαρνοκ για άλλη μια σεζόν στις 29 Αυγούστου 2018.

Βάασλαντ-Μπέβερεν
Στις 29 Αυγούστου 2019, υπέγραψε στον βελγικό σύλλογο Βάασλαντ-Μπέβερεν. Στις 19 Οκτωβρίου 2019, έκανε το ντεμπούτο του σε μια ήττα 0-2 από τη Γάνδη.

Άβες
Στις 31 Ιανουαρίου 2020, υπέγραψε στην πορτογαλική ομάδα Άβες με συμβόλαιο ενάμιση έτους. Την 1η Μαρτίου 2020 έκανε το ντεμπούτο του, μπαίνοντας ως αλλαγή σε μια ήττα 1-3 από την Πάσος ντε Φερέιρα. Έκανε μια άλλη εμφάνιση σε μια ήττα 0-2 από τη Σπόρτινγκ πριν το πρωτάθλημα διακοπεί λόγω της πανδημίας του COVID-19 στην Πορτογαλία.

Στις 13 Ιουλίου 2020, ο Τσιμπόλα ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι λόγω οικονομικών δυσκολιών στον σύλλογο, είχε φύγει από την Άβες και ήταν για άλλη μια φορά ελεύθερος.

Κιλμάρνοκ
Στις 31 Ιουλίου 2020, επέστρεψε για τρίτη θητεία στην Κιλμάρνοκ, υπογράφοντας συμβόλαιο ενός έτους. Έφυγε από το Κίλμαρνοκ στο τέλος της σεζόν 2020–21.

Γκεντσλερμπιρλιγκί
Τον Ιούλιο του 2021 υπέγραψε στην τουρκική ομάδα Γκεντσλερμπιρλιγκί. Έκανε το ντεμπούτο του παίζοντας 90 λεπτά από την ισοπαλία 0–0 με την Αντανασπόρ. Στις 19 Δεκεμβρίου 2021, ο Τσιμπόλα σημείωσε το πρώτο του γκολ στο τουρκικό ποδόσφαιρο, σε μια νίκη 5–0 επί της Μενεμεσπόρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ