aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Διαφορά που γεφυρώνεται

ΑΕΛ: Διαφορά που γεφυρώνεται

Έβαλε… στο μάτι τον Τσάρλισον Μπένσοπ με την «πρώτη» ο Ντούσαν Κέρκεζ, γνωρίζοντας ότι ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του με τον Απόλλωνα. Τους τελευταίους 18 μήνες ήταν στη Λεμεσό, ενώ έδειξε δεινότητα στο σκοράρισμα παρόλο που με τον χρόνο συμμετοχής του, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, επικρατούσε η άποψη πως αδικήθηκε.

Στην ΑΕΛ, λοιπόν, θέλησαν να χτυπήσουν την πόρτα του διεθνούς επιθετικού από το Κουρασάο, προσδοκώντας να τον κάνουν «δικό τους» για να καλύψει το κενό που άφησε ο Ράιαν Μαέ. Και από τη στιγμή που οι γαλαζοκίτρινοι θέλησαν να… παίξουν στα σίγουρα σε αρκετές από τις επιλογές τους για ευνόητους λόγους, έκριναν ότι ο 31χρονος φορ είναι ιδανική επιλογή.

Οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές άρχισαν το τελευταίο δεκαήμερο και συνεχίζονται, με την ελπίδα ότι θα προκύψει συμφωνία. Υπάρχει διαφορά στο οικονομικό, που έχει μειωθεί αισθητά σε σχέση με το ξεκίνημα των συζητήσεων.

Ουσιαστικά υπάρχει διαφορά της τάξης των €20.000. Η ΑΕΛ, όπως πληροφορούμαστε, προσφέρει στον Μπένσοπ €150.000 συν συγκεκριμένα μπόνους και ο ποδοσφαιριστής υποχώρησε από τις αρχικές απαιτήσεις του στις €170.000. Ποσό που ο σύλλογος της Λεμεσού πρόσφερε στον Τσέποβιτς, που απασχόλησε αλλά η διαφορά μεταξύ τους ήταν πολύ μεγάλη.

Γίνεται αντιληπτό πως η διαφορά δεν είναι μεγάλη. Αντιθέτως, είναι τέτοια που μπορεί να γεφυρωθεί με καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές εφόσον θέλουν να συνεργαστούν. Ο Μπένσοπ στον Απόλλωνα είχε πολύ υψηλότερο συμβόλαιο, έφθανε τις €230.000 όταν πρωτοήλθε, ενώ το περασμένο καλοκαίρι λόγω κορωνοϊού έγινε αναπροσαρμογή και μειώθηκε στις €200.000. Ο επιθετικός από το Κουρασάο δείχνει συγκαταβατικός, αντιλαμβανόμενος τα οικονομικά δεδομένα της ΑΕΛ.

Από την άλλη, ο σύλλογος της Λεμεσού δεν θέλει να ξεφύγει από το οικονομικό πλαίσιο που τέθηκε εξαρχής. Γι’ αυτό με μια μικρή αύξηση στην προσφορά προς τον Μπένσοπ και παράλληλα μια μικρή μείωση στα «θέλω» του ποδοσφαιριστή η διαφορά θα γεφυρωθεί και θα ανοίξει ο δρόμος για συνεργασία. Απομένει να υπάρχει η καλή θέληση και από τα δύο μέρη.

Οι όποιες εξελίξεις αναμένονται αρχές της προσεχούς εβδομάδας αφού ο Μπένσοπ χθες βράδυ είχε αγώνα με την Εθνική του απέναντι στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο έμπειρος επιθετικός, που στη λήξασα σεζόν πέτυχε 7 γκολ στο πρωτάθλημα (σε 1.320 λεπτά συμμετοχής), πριν ενταχθεί στον Απόλλωνα στα μέσα της σεζόν 2019-20, φόρεσε τη φανέλα των Χρόνιγκεν, Ντε Γκράφσαπ, Ίνγκολσταντ, Ανόβερο, Φορτούνα Ντίσελντορφ, Μπρεστ, Άλκμααρ και Βάαλβικ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ