aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Δεν τρόμαξε

ΑΕΛ: Δεν τρόμαξε

Στην ΑΕΛ θεωρείται δεδομένο πως ένας από τους μεγάλους στόχους είναι η πρόκριση στη φάση των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ. Ο Ντούσαν Κέρκεζ, αν και σε περίοδο προετοιμασίας, είναι γεγονός πως είχε μεγάλη αγωνία για τη χθεσινή κλήρωση του Κόνφερενς Λιγκ, αφού ήθελε να έχει η ομάδα του βατή κλήρωση. Κάτι που έγινε!

Η ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Σιρόκι Μπρίεγκ -Bλάζνια Σκόντερ, που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον 1ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ στον 2ο γύρο της διοργάνωσης. Ασφαλώς και τα ονόματα των υποψήφιων αντιπάλων δεν προκαλούν τρόμο. Τουναντίον, η ομάδα της Λεμεσού είναι το φαβορί στα χαρτιά και θα κληθεί να το επιβεβαιώσει εντός αγωνιστικού χώρου.

Ζητούμενο είναι να πάρει γερό πλεονέκτημα πρόκρισης στο πρώτο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο Τσίρειο στις 22 Ιουλίου. Ο επαναληπτικός θα γίνει μια βδομάδα αργότερα σε Βοσνία ή Αλβανία. Το θετικό για την ομάδα του Κέρκεζ είναι ότι απέφυγε τον απαιτητικό Άρη Θεσσαλονίκης και το μακρινό ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν που εγκυμονεί κινδύνους. Στις 8 και 15 Ιουλίου θα γίνουν οι αγώνες του 1ου γύρου.

Η Σιρόκι τερμάτισε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος της Βοσνίας, μαζεύοντας 8 βαθμούς λιγότερους από την πρωταθλήτρια Μπόρουτς. Στο παλμαρές της έχει 2 τρόπαια πρωταθλήματος (πιο πρόσφατο αυτό της σεζόν 2005-06) και 3 κύπελλα, θεσμό στον οποίο ήταν φιναλίστ και προ διετίας. Η ευρωπαϊκή της πορεία πέρσι σταμάτησε ακριβώς εκεί που ξεκίνησε, μετά τις δύο ήττες από την Καϊράτ του Αζερμπαϊτζάν.

Η αλβανική Βλάζνια θα μπορούσε κάλλιστα να είχε στεφθεί και πρωταθλήτρια τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Συγκέντρωσε τον ίδιο αριθμό βαθμών με την Τέουτα (66), όμως έχασε τον τίτλο λόγω των αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια (0-0, 0-1). Το τελευταίο από τα 10 πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει το πανηγύρισε πριν από 20 χρόνια. Τελευταία φορά που βρέθηκε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν το 2012, όταν είχε αποκλειστεί στον 2ο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ από την ελβετική Τουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ