aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Δεν την τρομάζει ο ΑΠΟΕΛ..

ΑΕΛ: Δεν την τρομάζει ο ΑΠΟΕΛ..

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Άλλο πέρσι, άλλο φέτος, θα πει κάποιος όταν γίνεται σύγκριση. Σαφώς και κάθε σεζόν είναι διαφορετική, κάθε ματς είναι διαφορετικό, όμως στην ΑΕΛ ενόψει της πρώτης εξόδου έχουν τη συνταγή· θα θελήσουν να την εκτελέσουν. Η πρώτη αναμέτρηση μακριά από το Τσίρειο φέρει για αντίπαλο της ομάδας του Κέρκεζ τον ΑΠΟΕΛ. Ίσως είναι η πιο δύσκολη έξοδος για τους γαλαζοκίτρινους απέναντι στην ομάδα που είναι μόνιμη πρωταθλήτρια τις τελευταίες επτά σεζόν.

Στην ΑΕΛ δεν τρομάζουν στο όνομα του αντιπάλου, τον σέβονται, αλλά όπως σε κάθε ματς, με οποιονδήποτε αντίπαλο, πάνε αποφασισμένοι για να κερδίσουν, το ίδιο θα κάνουν και το προσεχές Σάββατο. Πέρσι, όταν κλήθηκαν να αναμετρηθούν με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ για τον α’ γύρο, ακόμη και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ΑΕΛ ίσως να μην πίστευε ότι η ομάδα του θα έφευγε με βαθμολογικό κέρδος. Κι όμως, αν και δεν κέρδισε, έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας και μάλιστα στάθηκε πολύ καλά. Κράτησε το μηδέν στην άμυνα, στοιχείο που αποτελεί το μεγάλο όπλο της λεμεσιανής ομάδας.

Έχει, λοιπόν, τη συνταγή και με το ισχυρό της ατού, την άμυνά της, θα θελήσει να «χτυπήσει» το ματς. Η ομάδα είναι η ίδια και ακόμη πιο ενισχυμένη· απομένει να παρουσιαστεί συγκεντρωμένη και αποφασιστική. Στα πρώτα δύο επίσημα ματς, η ΑΕΛ διατήρησε το μηδέν παθητικό και θα θελήσει να τριτώσει το καλό. Είναι αήττητη, μετρώντας μια νίκη και μιαν ισοπαλία, και έδειξε ικανή να συνεχίσει απ’ εκεί που έμεινε πέρσι, φθάνοντας στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Μάλιστα επί του προσεχούς αντιπάλου της, τον οποίο κέρδισε μέσα στο ΓΣΠ. Γιατί όχι και τώρα, λένε στην ΑΕΛ.

Μέχρι το Σάββατο υπάρχει δρόμος για τον Κέρκεζ να ετοιμάσει την ομάδα του. Μοναδική απουσία θα είναι ο Αντάμοβιτς, ενώ οι πρόσφατα νεοφερμένοι Μεντόγεβιτς και Μαέ θέλουν χρόνο, παρόλο που η απόφαση για συμπερίληψή τους στην αποστολή ανήκει αποκλειστικά στον προπονητή τους. Το ευχάριστο και για τον Κέρκεζ είναι ότι, μετά τις τελευταίες προσθήκες (ο Μηνάς Αντωνίου είναι απόλυτα έτοιμος), έχει αυξημένες επιλογές και το σημαντικότερο είναι ότι το κλίμα στην ομάδα διαφοροποιήθηκε προς το καλύτερο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ