aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Δεν θα το αφήσουν εδώ…

ΑΕΛ: Δεν θα το αφήσουν εδώ…

Πνέουν μένεα κατά της διαιτησίας του Κυριάκου Χριστοδούλου στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, στην ομάδα της ΑΕΛ. Η αντίδραση των γαλαζοκιτρίνων είναι έντονη αφού σύμφωνα με όσα τονίζουν, ο διαιτητής με τις αποφάσεις του «καθόρισε το αποτέλεσμα». Στην ΑΕΛ δεν δείχνουν διάθεση να το αφήσουν ώς εδώ και είναι έτοιμοι να προβούν σε νέα διαβήματα προς την ΚΟΠ, εκφράζοντας με διάφορους τρόπους την αντίδρασή τους για τη διαιτησία.

Θυμίζουμε ότι, η ΑΕΛ απέστειλε στην ΚΟΠ επιστολή με την οποία ζητούσε ξένους διαιτητές στο VAR. Ήταν ξένος προχθές, που θα μπορούσε να βοηθήσει τον διαιτητή σε κάποιες από τις αποφάσεις του. Στην ΑΕΛ στέκονται κυρίως στην αποβολή του Κεραυνού, την οποία θεωρούν άδικη και ότι θα μπορούσε να αντικρίσει κίτρινη κάρτα, αλλά και ότι ο διαιτητής λανθασμένα έδειξε κίτρινη κάρτα στον Χαμάς αφού το φάουλ στον Μεντόγιεβιτς ήταν σκληρό και θα έπρεπε να αποβληθεί.

«Τα χθεσινά (σ.σ. προχθεσινά) δεν ήταν λάθη, η διαιτησία καθόρισε το αποτέλεσμα», τόνισε ο Θεόδωρος Αντωνίου σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις. «Πραγματικά δεν ξέρω πότε θα σταματήσει ο κατήφορος που έχουν πάρει κάποια πράγματα. Αποφασίσαμε ότι θα κρατήσουμε χαμηλή στάση χωρίς φωνές να δούμε τα δικά μας, να δώσουμε και πίστωση στους διαιτητές, ενώ προτείναμε και την κάθοδο ξένων για το VAR. Ο κόσμος μας έκρινε γι’ αυτό, όμως επιλέξαμε ένα χαμηλό προφίλ», σημείωσε ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΑΕΛ. Και συνέχισε: «Ενέργειες για το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου θα κάνουμε ξανά, πάντα όμως μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι εισηγήσεις που θα υπάρξουν θα είναι για να μην υπάρχουν λάθη που θα καθορίζουν αποτελέσματα. Τα γραπτά μένουν και είναι πολλά τα γραπτά τα τελευταία χρόνια».

Ο Αντωνίου κατέληξε ότι, «ο διαιτητής δεν ήταν συγκεντρωμένος. Σκεφτόταν άλλα πράγματα γι’ αυτό άρχισε το παιχνίδι την ώρα που κάναμε αλλαγές. Το αν θα αναλάβει κάποιος την ευθύνη είναι κάτι που περιμένουμε να δούμε κι εμείς».

Όσον αφορά στην παρουσία της ΑΕΛ, επικρατεί ικανοποίηση παρά την ήττα. Η ομάδα του Κέρκεζ παρόλο που έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές για περίπου 50 λεπτά, ήταν διεκδικητική και είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Έουλερ (84’). Δοκάρι είχε και ο Πελέ (36’). Κρατάνε τη θέληση των ποδοσφαιριστών, πιστεύουν στις δυνατότητες της ομάδας τους και σκέφτονται πλέον το εκτός έδρας παιχνίδι με την ΠΑΕΕΚ, την Παρασκευή. Δεν υπολογίζεται ο Κεραυνός που αποβλήθηκε στο προχθεσινό ντέρμπι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ