Χαρτοπόλεμος ξέσπασε από χθες βράδυ μεταξύ ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, μετά το τέλος του μεταξύ τους αγώνα. Στην ομάδα της Λεμεσού «βράζουν» με τη διαιτησία και τη διαχείριση που έγινε από τον Βασίλη Δημητρίου, αλλά και με τη συμπεριφορά του Λούκας Σόουζα που έκανε άσεμνη χειρονομία προς τους οπαδούς της ΑΕΛ και η οποία έμεινε ατιμώρητη από τον διαιτητή. Εντός της ημέρας θα γνωστοποιηθούν οι ενέργειες του συλλόγου της Λεμεσού, εκφράζοντας με τον πιο έντονο τρόπο τα παράπονά τους.
Ενδέχεται να βγει μπροστά ο πρόεδρος, που από το βράδυ του Σαββάτου είναι έντονα ενοχλημένος. Ο Ανδρέας Σοφοκλέους παρουσιάζεται αποφασισμένος να μην το αφήσει ώς εδώ. Είναι πιθανό το σενάριο να παραθέσει προσεχώς συνέντευξη Τύπου και να αναφερθεί κατά των πάντων, ΚΟΠ, διαιτησίας και μέτρων που θα ληφθούν ώστε να προστατευθεί η ΑΕΛ. Στην ομάδα της Λεμεσού θεωρούν πως, ο Βασίλης Δημητρίου με τις αποφάσεις του επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα, αλλά και την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΛ.
Οι γαλαζοκίτρινοι μέσω των ανακοινώσεών τους, καλούν την ΚΟΠ και τον αθλητικό δικαστή «να τηρήσουν τουλάχιστον αυτοί τους κανόνες, αφού δεν είχαν την δύναμη να τους τηρήσουν οι έξι διαιτητές της αναμέτρησης και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ Λούκας Σόουζα, ο οποίος πρόσβαλε το σύνολο του Κυπριακού αθλητισμού και ειδικότερα τον κόσμο του ποδοσφαίρου με την άσεμνη χειρονομία του προς τον κόσμο της ΑΕΛ». Παράλληλα, κάλεσε τον ΑΠΟΕΛ «να καταγγείλουμε από κοινού τον Βασίλη Δημητρίου μπας και σταματήσουμε να παρακολουθούμε ποδοσφαιρικές τραγωδίες εξαιτίας του. Εμάς δεν πρόκειται να μας λείψει καθόλου». Ακόμη, υποστηρίζει ότι ο ΑΠΟΕΛ φάσκει και αντιφάσκει και προσπαθεί να δικαιολογήσει τη διαιτησία του Βασίλη Δημητρίου. Επισημαίνοντας ότι, η διοίκηση της ΑΕΛ δεν ψήφισε τον Γιώργο Κούμα στις εκλογές για την ηγεσία της ΚΟΠ.
Η ΑΕΛ δέχθηκε προχθές την τρίτη ήττα της στο πρωτάθλημα, που ήταν η δεύτερη συνεχόμενη, χωρίς να δει δίχτυα. Στον σύλλογο της Λεμεσού θεωρούν πως οι αποφάσεις της διαιτησίας επηρεάζουν την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, με τους ποδοσφαιριστές να μην είναι σε θέση να παρουσιάσουν τα αναμενόμενα λόγω κακής ψυχολογίας. Η ΑΕΛ έμεινε 10 βαθμούς μακριά από την κορυφή και εάν θέλει να διεκδικήσει τον στόχο της θα πρέπει να επανέλθει άμεσα στις επιτυχίες. Η διακοπή δίνει τη δυνατότητα για να ηρεμήσει και με την επανέναρξη του πρωταθλήματος να παρουσιαστεί καλύτερη και πιο απαιτητική. Ο Κέρκεζ, για άλλη μια φορά, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι δυνατότητες της ΑΕΛ είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ αυτές που παρουσίασε έως τώρα.