ΑΕΛ: Δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει απαρατήρητο

Οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν κάποιους αγώνες, όμως είναι στη δεύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα, μόλις ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ...

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Για την ΑΕΛ, κάθε παιχνίδι είναι και ένας δείκτης ετοιμότητας. Πότε εκτός έδρας και πότε στο Τσίρειο όπως σήμερα με τον Απόλλωνα, που για τους περισσότερους θεωρείται πλήρης και πιο έτοιμος για να κυνηγήσει τον τίτλο μέχρι τέλους. Οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν κάποιους αγώνες, όμως είναι στη δεύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα, μόλις ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ. Δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει απαρατήρητο και όσοι βιάζονται να την ξεγράψουν, ίσως μείνουν εκτεθειμένοι.

Δεν είναι το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο, ούτε όμως μπορείς να την υποτιμήσεις ή να τη διαγράψεις. Φυσικά, από εδώ και μπρος μπαίνει σε μια σειρά από ντέρμπι, στα οποία θα θελήσει να συμπεριφερθεί με ανάλογο πνεύμα και να διατηρηθεί στα ψηλά. Για να διατηρηθεί τουλάχιστον στη δεύτερη θέση δεν θα πρέπει να χάσει σήμερα και να πάει καλή ψυχολογία στα ματς με τη Νέα Σαλαμίνα (εντός) και την Ομόνοια (εκτός). Έχει μάθει και από τα λάθη της σε προηγούμενα παιχνίδια και αναμένεται πως στο σημερινό ντέρμπι με τον Απόλλωνα θα εμφανιστεί καλύτερη, πιο πειθαρχημένη και με απαιτήσεις.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ έχει προετοιμάσει την ομάδα του, για να «χτυπήσει» το παιχνίδι και να μην επιτρέψει στον αντίπαλό της να κάνει το παιχνίδι του. Κάποια παιχνίδια, ανεξάρτητα της καλής ή όχι απόδοσης, κρίνονται στις λεπτομέρειες και οι γαλαζοκίτρινοι θα επιδιώξουν την καλύτερη δυνατή παρουσία με αγωνιστική πειθαρχία. Παιχνίδια, όπως το σημερινό κρύβουν πολλές παγίδες αλλά αναδεικνύουν τον χαρακτήρα μιας ομάδας. Για την ΑΕΛ, είναι τεράστια η πρόκληση να παραμείνει στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μέχρι τέλους. Το ματς, κάτω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες είναι ντέρμπι και όλα είναι πιθανά, ωστόσο ο Κέρκεζ αναμένεται πως θα λάβει τα μέτρα του για να παρουσιαστεί όσο καλύτερα γίνεται η ομάδα του.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Πρόσεκ και στα δύο άκρα της άμυνας οι Νιλς Τεϊσέιρα και ο Γουίλερ. Το κεντρικό δίδυμο στην άμυνα δεν αλλάζει, Ζούνιορ και Γκοντάλ. Στη μεσαία γραμμή, οι Αντάμοβιτς και Ζντραφκόσκι θα έχουν ανασταλτικό ρόλο, με τον πρώτο να παίρνει και πρωτοβουλίες για δημιουργία παιχνιδιού. Ο Αγκάνοβιτς θα είναι σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στην κορυφή της επίθεσης θα κινείται ο Χουράδο και στα άκρα ο Αντόνια και ο Μακρής.

ΜΕΣΩΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ