aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Δείχνει χαρακτήρα, μένει στα ψηλά

ΑΕΛ: Δείχνει χαρακτήρα, μένει στα ψηλά

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η εμφάνιση της ΑΕΛ απέναντι στον Απόλλωνα ήταν καλύτερη σε σχέση με αντίπαλο την ΑΕΚ, κι ας μην κέρδισε και πάλι. Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν διάθεση, πήραν πρωτοβουλίες και πάτησαν αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή όμως ήταν άστοχοι. Η ΑΕΛ δεν επέτρεψε παραβίαση της εστίας της, είχε πάθος και καλή τακτική, με την οποία προσπάθησε να κυνηγήσει και το γκολ. Δεν «υπέφερε» αμυντικά και κράτησε το μηδέν παθητικό με σχετική άνεση. Η άμυνα, με τους Ζούνιορ και Α. Τεϊσέιρα διέπρεψε, ενώ ήταν δραστήριοι οι Αντάμοβιτς, Γκαστανιάγα και Ζντραφκόσκι. Ο Ντούσαν Κέρκεζ πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος και από τους Αντόνια, Χουράδο και Μακρή.

Η ΑΕΛ, είχε τις αδυναμίες στην επίθεση, όμως κατά τ’ άλλα δούλεψε σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή. Με τον ένα βαθμό παρέμεινε στη δεύτερη θέση και δείχνει πως δεν τα βάζει κάτω, παρά το γεγονός ότι κάποιοι εκφράζουν τις αμφιβολίες τους κατά πόσο είναι ικανή να κυνηγήσει κάτι καλύτερο από την έξοδο στην Ευρώπη. Από την άλλη όμως, η ομάδα του Κέρκεζ παρουσιάζει στοιχεία δυσκολοκατάβλητου συνόλου. Αν βρει και τους τρόπους να σκοράρει πιο εύκολα, ίσως στο τέλος να είναι σε θέση να κυνηγήσει και το όνειρο.

Η ΑΕΛ παρουσιάστηκε πολύ ορεξάτη και με αυτοπεποίθηση, ενώ στην άμυνα είχε πολύ καλή λειτουργία. Ο Ζούνιορ ήταν ηγέτης και θύμισε τον παλιό καλό εαυτό του. Εξαιρετικός ήταν και ο Γκαστανιάγα, που ήταν ο συνδετικός κρίκος άμυνας και μεσαίας γραμμής. Η ΑΕΛ, πλέον, βλέπει μπροστά και ο στόχος είναι να ολοκληρώσει την Α’ φάση του πρωταθλήματος χωρίς απώλεια βαθμών παρόλο που έχει να δώσει δύσκολα ματς. Την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει τη Νέα Σαλαμίνα και θα ακολουθήσει εκτός έδρας αποστολή με την Ομόνοια.

Στο προσεχές ματς θα απουσιάσουν οι Ζντραφκόσκι και Γκαστανιάγα, που συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό κίτρινων καρτών, ενώ σήμερα θα ξεκαθαρίσει η σοβαρότητα του προβλήματος του Γκοντάλ. Ο τελευταίος θα ξεκινούσε ως βασικός, όμως στην προθέρμανση ένιωσε ενοχλήσεις και στη θέση του πέρασε ο Μακρής. Παράλληλα διαφοροποιήθηκε και το σχήμα της ΑΕΛ. Με τον τρόπο που παρουσιάστηκε η ΑΕΛ, πίεζε ψηλά, είχε ισορροπίες σε όλες τις γραμμές της και γενικά η εμφάνιση ήταν ικανοποιητική. Το σίγουρο είναι πως, οι ποδοσφαιριστές απέκτησαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μετά την ελπιδοφόρα εμφάνισή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ