aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Χείρα βοηθείας από Μπεμπέ!

ΑΕΛ: Χείρα βοηθείας από Μπεμπέ!

Στην ΑΕΛ, το γεγονός της χθεσινής ημέρας ήταν ασφαλώς η επιστροφή του Λουτσιάνο Μπεμπέ. Η διοίκηση των γαλαζοκιτρ;iνων και πολύ περισσότερο ο πρόεδρος Ανδρέας Σοφοκλέους, έρχεται να ενισχύσει την τεχνική ηγεσία με έναν άνθρωπο που βίωσε την καλύτερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της ΑΕΛ. Δηλαδή, την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2012.

Ο Λουτσιάνο Μπεμπέ, λοιπόν, ανακοινώθηκε από την ΑΕΛ, αναλαμβάνοντας το πόστο του τεχνικού διευθυντή, μια θέση που ο τελευταίος που την υπηρέτησε ήταν ο Ρούι Τζούνιορ. Τότε, ο Μπεμπέ αγωνιζόταν με τα χρώματα της λεμεσιανής ομάδας, πανηγυρίζοντας τον τίτλο του πρωταθλήματος. Μάλιστα ήταν και ο παίκτης που σκόραρε στο καθοριστικό τελευταίο παιχνίδι στο Τσίρειο Στάδιο με αντίπαλο την Ανόρθωση και χάρισε στην ομάδα της Λεμεσού μετά από 44 χρόνια την κορυφή στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Στην ηλικία των 40 ετών, ο Βραζιλιάνος επιστρέφει στη Λεμεσό όπου πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα, ένα Σούπερ Καπ και αγωνίστηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα κατέγραψε 134 συμμετοχές και πέτυχε 18 τέρματα στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του. Μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας, αποφοίτησε με πτυχίο Sport Management (ΒΒΑ) στο European University of Cyprus, μέσω του προγράμματος υποτροφιών του ΠΑ.Σ.Π..

Η κίνηση του Ανδρέα Σοφοκλέους ουσιαστικά έρχεται να αποσυμφορήσει τον Ντούσαν Κέρκεζ. Πέραν από τη θέση του τεχνικού διευθυντή, ο Μπεμπέ θα ασκεί και καθήκοντα σκάουτερ, μία θέση πολύ σημαντική σε όλες τις ομάδες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ