aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Άξιζε καλύτερης τύχης

ΑΕΛ: Άξιζε καλύτερης τύχης

Η ΑΕΛ είναι ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Και θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο… ζωντανή αν έλειπε εκείνη η κακιά στιγμή στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης κόντρα στην Καραμπάχ. Δεν έφτασε που στο 90’+3 οι Αζέροι βρέθηκαν να κάνουν επίθεση σε ανοικτό γήπεδο, η μπάλα κόντραρε σε παίκτη της ΑΕΛ και μπήκε βασανιστικά στα δίχτυα του Βοζίνια για να γραφτεί το τελικό 1-1.

Η ομάδα της Λεμεσού άξιζε καλύτερης τύχης και θα μπορούσε πολύ εύκολα να την έχει. Ο Στέφαν Τσέποβιτς σκόραρε σε τρίτο σερί ευρωπαϊκό παιχνίδι και δείχνει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά εκείνη η αδράνεια στο φινάλε, δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Καραμπάχ, δεν είναι μεγαθήριο, αλλά βάσει αποτελέσματος, έχει προβάδισμα στα προγνωστικά να βρει στα πλέι οφ της διοργάνωσης τον νικητή του ζευγαριού Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία) – Αμπερντίν (Σκωτία). Κι η ΑΕΛ, όμως, δείχνει δυνατή και μπορεί να κάνει την υπέρβαση και το «διπλό» πρόκρισης στο Αζερμπαϊτζάν.

Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν διάθεση και κυνήγησαν από το ξεκίνημα το προβάδισμα που θα τους έδινε το πάνω χέρι στον έλεγχο του παιχνιδιού. Δεν τα κατάφεραν στο 6’ όταν Τσέποβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σεντερφορίσια κίνηση, αλλά ήταν (για λίγο) σε ελεγχόμενη θέση οφσάιντ. Συνέχισαν να είναι απαιτητικοί, ιδιαίτερα στο… ανοικτό γήπεδο, αλλά με την πάροδο του χρόνου, οι Αζέροι ισοζύγισαν. Στο πρώτο μέρος, όμως, έλειψαν οι καλές φάσεις. Ήρθαν μαζεμένες στην επανάληψη, αρχικά για τους φιλοξενούμενους.

Στο 46’ ο Τεσέιρα έσωσε τον (μεγάλο) κίνδυνο του Ζουμπίρ, ο οποίος ήταν απέναντι από τον Βοζίνια, ενώ έξι λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ αποσόβησε σωτήρια το σουτ του Ρομέρο. Κάπου εκεί άρχισαν να ακούγονται πιο δυνατά οι φωνές του Κέρκεζ που ξύπνησαν τους παίκτες του από τον ολιγόλεπτο λήθαργο. Κατέθεσαν πάθος, πίεσαν κι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη εστία. Η πίεση έφερε το κλέψιμο στο 61’, ο Ζντραφσκόφσκι με «μαγική» κεφαλιά βρήκε τον Τόρες, ο οποίος όμως ήταν άτυχος, αφού «σημάδεψε» το δοκάρι. Στο 67’ ο Πελέ κέρδισε το πέναλτι από τον τερματοφύλακα των Αζέρων (τσίμπησε την μπάλα πριν τον ρίξει στο έδαφος) και ο Στέφαν Τσέποβιτς δεν αστόχησε εκτελώντας την εσχάτη των ποινών.

Το 1-0 έφερε ζωντάνια στην «ΑΕΚ Αρένα», ο κόσμος της ΑΕΛ μπήκε στο παιχνίδι και παρά την αντίδραση της Καραμπάχ ο Βοζίνια δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Αντίθετα στο 83’ ο Μάζουρεκ θα μπορούσε να πετύχει το 2-0. Οι Αζέροι, αφού προειδοποίησαν στο 90’+1 (απομάκρυνε σε κόρνερ ο Μεντόγεβιτς, ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα), ήρθε η κακιά στιγμή του 90’+3 που λέγαμε στην αρχή.

Η στιγμιαία ολιγωρία, έφερε ανοικτούς χώρους, ο Ζουμπίρ βρέθηκε σε θέση βολής, η μπάλα κόντραρε στον Σάντος και κατέληξε στα δίχτυα του Βοζίνια (1-1). Ακολούθησε 17λεπτη διακοπή λόγω έντασης στον πάγκο των φιλοξενούμενων που πανηγύρισαν προκλητικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ