aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ-Απόλλων: Όταν ο Γκιέ Γκιέ άλλαξε τον ρου του τίτλου

ΑΕΛ-Απόλλων: Όταν ο Γκιέ Γκιέ άλλαξε τον ρου του τίτλου

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η ΑΕΛ και ο Απόλλων είναι ορκισμένοι αντίπαλοι. Ακόμα και όταν από το αποτέλεσμα της μεταξύ τους αναμέτρησης δεν διακυβεύεται κάποιος τίτλος, θα παλέψουν για το ποιος θα γίνει «το αφεντικό της πόλης». Όταν όμως στη μέση υπάρχει και αγωνιστικό κίνητρο, η Λεμεσός ζει μεγαλύτερες στιγμές. Σήμερα, το ντέρμπι ανάμεσά τους αποτελεί την αφετηρία των πλέι οφ και σαφέστατα το κίνητρο δεν λείπει ένθεν και ένθεν.

Όσο και αν ακουστεί παράξενο όμως, η τρέχουσα είναι η δεύτερη σεζόν από καταβολής β’ φάσης του πρωταθλήματος που θα κονταροχτυπηθούν στο α’ γκρουπ. Τις άλλες εφτά φορές είτε συμμετείχε η μία από τις δύο μεγάλες ομάδες της Λεμεσού στον όμιλο του τίτλου είτε καμία.

Άρα η προϊστορία περιορίζεται στην αγωνιστική περίοδο 2013-14. Τότε η μάχη της στέψης ήταν ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΛ, ενώ ο Απόλλων διεκδικούσε θέση στο Γιουρόπα Λιγκ και καραδοκούσε για να μπει σφήνα ανάμεσά τους. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού θα στέφονταν πρωταθλητές αν είχαν καλύτερη συγκομιδή στα δύο ματς με τον συμπολίτη τους. Στο πρώτο παιχνίδι έφεραν ισοπαλία 1-1 και στο δεύτερο γνώρισαν οδυνηρή ήττα με 0-1. Αν εξασφάλιζαν άλλη μια ισοπαλία στο τοπικό ντέρμπι, θα στέφονταν πρωταθλητές.

Το αποτέλεσμα του δεύτερου αγώνα πίκρανε λοιπόν τους τότε πρωτοπόρους, καθώς δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος είχαν τη δυνατότητα να πανηγυρίσουν τον τίτλο. Αντιθέτως, οι κυανόλευκοι πήραν τη νίκη με το γκολ του Αμπραάμ Γκιέ Γκιέ και στέρησαν από τη συμπολίτισσα την κατάκτηση του πρωταθλήματος, γεγονός που χαροποίησε τους οπαδούς τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ