aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ-Απόλλων: Οι πέντε «προδότες» και ο… γκαντέμης Αβραάμ

ΑΕΛ-Απόλλων: Οι πέντε «προδότες» και ο… γκαντέμης Αβραάμ

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΟΡΦΑΝΟΥ

Οι δύο μεγάλοι της Λεμεσού, ΑΕΛ και Απόλλωνας αναμετρόνται το απόγευμα (11/11, 16:00) στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Η πρωτοπόρος ΑΕΛ υποδέχεται τον Απόλλωνα που ψάχνει άμεσα την επιστροφή στης νίκες.

Έκτος από τον Άλεξ Ντα Σίλβα για τον οποίο έχουμε κάνει ξεχωριστή αναφορά, άλλοι τέσσερις ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες.

Από πλευράς ΑΕΛ, πρόκειται για τους Ανδρέα Αβραάμ και Χρίστο Γουίλερ, ενώ στην αντίπερα όχθη οι Εστεπάν Σατσέτι και Αντριάν Σαρδινέρο. Ο Αβραάμ αγωνίστηκε στο Απόλλωνα από το 2007 μέχρι το 2010. Στο διάστημα αυτό τέθηκε αντιμέτωπος με την ΑΕΛ συνολικά τρεις φορές. Σε αυτές, ο 31χρονος διεθνής αγωνίστηκε όλες ως βασικός και μετρά δύο ήττες και δύο ισοπαλίες.

Το αρνητικό για τον Αβράαμ, είναι πως ούτε με τη φανέλα της ΑΕΛ κατάφερε, μέχρι στιγμής, να γευτεί τη χαρά της νίκης απέναντι στον συμπολίτη. Ο δεύτερος ποδοσφαιριστής από πλευράς ΑΕΛ που έπαιξε στον Απόλλωνα είναι ο Γουίλερ τις αγωνιστικές περιόδους 2014-2016. Ο νεαρός Κύπριος στον Απόλλωνα μέτρησε συνολικά 15 συμμετοχές, εντούτοις σε καμία από αυτές δεν έζησε το πάθος του ντέρμπι αιωνίων. Με την φανέλα της ΑΕΛ αντιμετώπισε μια φορά την παλιά του ομάδα στην προηγουμένη σεζόν (2017-18) στη φάση τον πλέι οφ.

Διαβάστε επίσης: Κέρκεζ Vs Σωφρόνης: Mία… κόντρα αρκετών χρόνων!

Στον αντίποδα, ο Εστεπάν Σατσέτι μετακόμισε στην ΑΕΛ από τη Δόξα τον Ιανουάριο του 2012 και έμεινε μέχρι το Καλοκαίρι του 2015. Αγωνιζόμενος στους γαλαζοκίτρινους δεν ηττήθηκε πότε από τον Απόλλωνα. Ο Αργεντινός τέθηκε αντίπαλος του Απόλλωνα σε τέσσερις αναμετρήσεις ως βασικός και στα δύο ήταν νικητής, ενώ δύο ματς έληξαν ισόπαλα. Από το 2015 που ανήκει στο δυναμικό του Απόλλωνα έχει αντιμετωπίσει την ΑΕΛ σε δέκα αγώνες πρωταθλήματος. Στα επτά παιχνίδια ήταν νικητής και μόλις σε ένα χαμένος. Δύο εξ αυτών έληξαν ισόπαλα.

Ο δεύτερος από πλευράς Απόλλωνα που αγωνίστηκε στην ΑΕΛ είναι ο Σαρδινέρο. Ο Ισπανός τις σεζόν 2014-15 και 2015-16 βρέθηκε απέναντι στο Απόλλωνα σε τέσσερις αναμετρήσεις μετρώντας τρείς ήττες και μία ισοπαλία. Το καλοκαίρι του 2016 υπέγραψε συμβόλαιο με τους γαλάζιους της Λεμεσού. Με την κυανόλευκη φανέλα αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του μέχρι στιγμής σε έξι αγώνες, έχοντας απολογισμό μία νίκη, μία ήττα και τέσσερις ισοπαλίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ