aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ – Απόλλων: O MVP, η κρίσιμη φάση και τα διαιτητικά λάθη

ΑΕΛ – Απόλλων: O MVP, η κρίσιμη φάση και τα διαιτητικά λάθη

Ο Ράιαν Εμαέ φάνηκε με τις ενέργειές του από την αρχή πως θα ήταν πρωταγωνιστής στο ντέρμπι της Λεμεσού, ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Απόλλωνα (2-0). Η ενέργειά του ήταν εξαιρετική στο πρώτο γκολ, ενώ με ψυχραιμία νίκησε τον Μολ στο πέναλτι. Με τα δύο του γκολ χάρισε τη νίκη στην ΑΕΛ, όπως έκανε και πριν τα Χριστούγεννα όταν σημείωσε το δεύτερο γκολ στη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ. Όσο περνούν τα παιχνίδια, φανερώνει και πιο πολλές δυνατότητες ο Εμαέ.

Η καθοριστική φάση

Στο 66’ ο Εμαέ άνοιξε το σκορ με ωραία ενέργεια, αποφεύγοντας δύο αντίπαλους και τελειώνοντας ιδανικά τη φάση. Ήταν που ήταν ψυχωμένη η ΑΕΛ, από εκείνο το σημείο πήρε τα πάνω της και η ψυχολογία της έφτασε σε ψηλά επίπεδα, με τον Απόλλωνα να μην μπορεί να ακολουθήσει.

Διαβάστε επίσης: Πέναλτι η ΑΕΛ, ζήτησε οφσάιντ ο Απόλλων, εκτεθειμένος ο Νικολάου

Η διαιτησία

Ο Γιώργος Νικολάου δεν απέφυγε τα λάθη. Σημαντικότερο αυτό στο 85’, όταν καταλόγισε το πέναλτι για την ΑΕΛ. Ο Τόρες που είχε συμμετοχή στη φάση, ήταν σε θέση οφσάιντ το οποίο υπέδειξε ο βοηθός, όμως ο διαιτητής πήρε πάνω του την απόφαση και καταλόγισε πέναλτι. Στο 25’ η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι διαμαρτυρόμενη ότι η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Σατσέτι. Στο 35’ έκανε το ίδιο ο Απόλλων, υποστηρίζοντας ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κυριάκου. Φάσεις που δεν ξεκαθάρισαν μέσω του τηλεοπτικού φακού. Υπήρξαν δυνατά μαρκαρίσματα και σε κάποιες περιπτώσεις δίστασε να κάνει χρήση της κίτρινης κάρτας.

Διαβάστε επίσης: Ντύθηκε «δήμιος» ο Εμαέ και εκτέλεσε τον Απόλλωνα! (vid & pics)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ