aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ-Απόλλων «Μαύρη γάτα» ο Αβράαμ, «βασιλιάς» των ντέρμπι ο Σατσέτι

ΑΕΛ-Απόλλων «Μαύρη γάτα» ο Αβράαμ, «βασιλιάς» των ντέρμπι ο Σατσέτι

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΟΡΦΑΝΟΥ

Η… γκαντεμιά του Ανδρέα Αβραάμ στα ντέρμπι της Λεμεσού συνεχίστηκε το απόγευμα της Κυριακής (11/11) στο Τσίρειο, αφού γι’ άλλο ένα παιχνίδι πρωταθλήματος ο Κύπριος διεθνής δεν «γεύτηκε» τη χαρά της νίκης.

Ο Αβραάμ αντιμετώπισε για πέμπτή φορά με τα χρώματα της ΑΕΛ των συμπολίτη και για τρίτη φορά έφυγε με σκυμμένο κεφάλι. Πέρυσι, σε τέσσερις αναμετρήσεις ηττήθηκε δύο φορές, ενώ δύο παιχνίδια μεταξύ ΑΕΛ και Απόλλωνα ισόπαλα. Ο Αβραάμ στο χθεσινό ντέρμπι ξεκίνησε βασικός, αλλά αντικαταστάθηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου από τον Ντάνι Μπενίτεθ.

Η… κακοτυχία του Αβράαμ στα ντέρμπι της Λεμεσού άρχισε αρκετά χρόνια πριν όταν αγωνιζόταν στο αντίπαλο «στρατόπεδο», αφού ούτε ως ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα είχε πανηγυρίσει νίκη επί της ΑΕΛ, η οποία κέρδισε δύο φορές τους γαλάζιους με τον Αβραάμ στο γήπεδο, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΛ: Κρύβουν περισσότερα απ’ όσα φαντάζεται κανείς

Αντίθετα, ο Εστεβάν Σατσέτι έχει δημιουργήσει μία εκπληκτική παράδοση στα ντέρμπι της Λεμεσού, αγωνιζόμενος και στις δύο ομάδες. Συνολικά έπαιξε στο μεγάλο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας 15 φορές και μόλις μία η ομάδα του δέχθηκε την ήττα.

Από το 2015, οπότε μετακόμισε στο Κολόσσι σε 11 παιχνίδια συμπεριλαμβανομένου και του χθεσινού μέτρησε έξι νίκες, σε τέσσερα παιχνίδια οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλα, ενώ η μοναδική ήττα που «γεύτηκε» ήταν τη σεζόν 2016/17 όταν για την 5η αγωνιστική η ΑΕΛ επικράτησε του Απόλλωνα με 2-1.

Διαβάστε επίσης: Πάλι καλά, Σωφρόνη, που δεν ασχολείσαι με το Facebook

Ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ ο Αργεντινός μέσος κέρδισε δύο φορές τον Απόλλωνα, ενώ ματς τελείωσαν ισόπαλα. Στα αξιοσημείωτα είναι πως η τελευταία νίκη της ΑΕΛ επί του Απόλλωνα καταγράφηκε την περίοδο 2013/14 με τον Σατσέτσι στην ενδεκάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ