aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ – Απόλλων 1-2: «Εμβολιασμένος» για τον τίτλο! (vid)

ΑΕΛ – Απόλλων 1-2: «Εμβολιασμένος» για τον τίτλο! (vid)

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Την τύχη του στα πόδια του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος εξακολουθεί να έχει ο Απόλλων. Οι γαλάζιοι της Λεμεσού παρά το γεγονός ότι κτυπήθηκαν από τον κορωνοϊό παραμονές του κρίσιμου ντέρμπι με την ΑΕΛ κατάφεραν να επικρατήσουν 2-1 στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος.

Ήταν η πρώτη επιτυχία για τον Απόλλωνα επί της συμπολίτισσας μετά από έξι αποτυχημένες προσπάθειες και απολογισμό τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες σε παιχνίδια πρωταθλήματος. Τελευταία φορά που κέρδισαν την ΑΕΛ ήταν στις 9 Μαρτίου 2019, πριν 25 μήνες δηλαδή. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη εκμεταλλεύθηκε τα «δώρα» της ΑΕΛ, ένα σε κάθε ημίχρονο, και πέτυχε μια σπουδαία νίκη, χάρη στα γκολ των Ντιγκινί με πέναλτι στο 30’ και Μπίσεσβαρ στο 73’. Στο πρώτο τέρμα ο Χάρης Κυριάκου φέρθηκε σας πρωτάρης ανατρέποντας τον Πέδρο, ενώ στο δεύτερο ο Βοζίνια υπόπεσε σε τραγικό λάθος, δίνοντας γκολ στο πιάτο στον Μπίσεσβαρ.

Οι γαλαζοκίτρινοι μείωσαν σε 2-1 με τον Ντανίλο στο 88’, ενώ στο 90+1 έχασαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Γιοβάνοβιτς να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα σε δυνατό σουτ του Μαέ.

Ο Απόλλων ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 69 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο Ομόνοια και εξαρτάται από τα δικά του αποτελέσματα. Με τρεις νίκες στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές θα στεφθεί πρωταθλητής καθότι υπερτερεί των πρασίνων σε περίπτωση ισοβαθμίας. Η ΑΕΛ υποχώρησε στην τρίτη θέση με 68 βαθμούς και βλέπει το όνειρο για κατάκτηση του τίτλου να ξεθωριάζει για τα καλά.

Το ματς

Σε δύο μέρη χωρίζεται το πρώτο ημίχρονο στο ντέρμπι της Λεμεσού. Στα πρώτα 20′ δεν καταγράφηκε καμία φάση με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικές στα μετόπισθεν και τις προσωπικές μονομαχίες να είναι σε πρώτο πλάνο.

Στη συνέχεια ο αγώνας πήρε «φωτιά» και ιδίως μετά την επίτευξη του τέρματος από τους γαλάζιους με το πέναλτι του Ντιγκινί στο 30′, σε ανατροπή του Πέδρο από τον Χάρη Κυριάκου. Ο Πορτογάλος έγινε κάτοχος της μπάλας, έβαλε το σώμα και την κάλυψε με τον αρχηγό της ΑΕΛ να τον ανατρέπει. Ο αρχηγός του Απόλλωνα με την εμπειρία και την εξυπνάδα του κέρδισε το πέναλτι και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Νικολά Ντιγκινί με το 17ο τέρμα του έβαλε σε θέση οδηγού τους γαλάζιους.

Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, με πιο ξεκάθαρες αυτές του Απόλλωνα με τους Ντιγκινί στο 32′ και το 45′. Σπουδαία απόκρουση έκανε ο Γιοβάνοβιτς σε εξ επαφής σουτ του Ριέρα στο 38′. Ναι μεν καταλογίστηκε οφσάιντ στον Τόρες, όμως ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ δεν ήταν εκτεθειμένος και εάν η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα θα γινόταν έλεγχος VAR.

Διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΛ να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να βάζει πίεση στον Απόλλωνα που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, στο πρώτο εικοσιπεντάλεπτο της επανάληψης. Ο Τόρες στο 48’ έκανε συρτό σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ ο Ντανίλο στο 61’ δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιοβάνοβιτς παρά την καλή ατομική του προσπάθεια.

Ο Γιάννης Πετράκης βλέποντας την αδυναμία της ομάδας του να κρατήσει μπάλα προχώρησε σε διπλή αλλαγή, με τους Μπίσεσβαρ και Μπένσχοπ να αντικαθιστούν τους Ματέι και Μπένσοπ. Κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 73’ ο Απόλλων πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων μετά την γκάφα ολκής του Βοζίνια. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ έπαιξε με τη φωτιά έχοντας την μπάλα στα πόδια υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του, έχασε το κοντρόλ και ο Μπίσεσβαρ πέτυχε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του.

Η ΑΕΛ δεν τα παράτησε. Αντιθέτως πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για βαθμολογικό κέρδος, μείωσε με δυνατό σουτ του Ντανίλο από το ύψος της περιοχής στο 88’ και «άγγιξε» την ισοφάριση στο 90+1’ με τον Μαέ, όμως ο Γιοβάνοβιτς οριζοντικοποιήθηκε και έδιωξε τον κίνδυνο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντωνίου (13′ Χ. Κυριάκου), Τεϊσέιρα, Πάντιτς, Σάντος, Ζντραφκόφσκι (46′ Α. Γεωργίου), Μεντόγιεβιτς (77′ Αβντιγιάι), Ριέρα (77′ Μπάμπιτς), Τόρες (77′ Παπαφώτης), Ντανίλο, Μαέ.

Απόλλων (Γιάννης Πετράκης): Γιοβάνοβιτς, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Γκεριέ, Φιλιώτης (89′ Ψύχας), Ντένιτς (89′ Σατσέτι), Χ. Κυριάκου (56′ Μάρκοβιτς), Ματέι (66′ Μπίσεσβαρ), Ντιγκινί, Νταμπό (66′ Μπένσχοπ).

Σκόρερ: Ντανίλο 88′ / Ντιγκινί πέναλτι 30′, Μπίσεσβαρ 73′

Κίτρινες: Ζντραφκόφσκι (2η), Πάντιτς, Μαέ, Ριέρα / Ρομπέρζ (2η), Πέδρο (2η), Μάρκοβιτς, Ντιγκινί.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΤΣΙΡΕΙΟ.

Διαιτητής: Εστράδα Φερνάντεζ Χαβιέ (Ισπανία).

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος.

4ος Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας.

VAR: Πιζάρο Γκόμεζ Βαλεντίν (Ισπανία).

AVAR: Χριστοφή Τιμόθεος.

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ