aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΑΕΛ: Αποκλεισμός από τον Άρη με ψηλά το κεφάλι και διαιτητικά παράπονα

ΑΕΛ: Αποκλεισμός από τον Άρη με ψηλά το κεφάλι και διαιτητικά παράπονα

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Τον είδε στα μάτια η ΑΕΛ, τα βάζει με την αστοχία της και τις διαιτητικές αποφάσεις. Η ομάδα της Λεμεσού ηττήθηκε 0-1 από τον Άρη στην «ΑΕΚ Αρένα» και σε συνδυασμό με το 0-0 στη Θεσσαλονίκη, αποκλείστηκε πολύ πρόωρα από το Γιουρόπα Λιγκ καθώς έδωσε μόνο δύο παιχνίδια με την αποψινή της αντίπαλο.

Οι κιτρινόμαυροι της Θεσσαλονίκης κέρδισαν πέναλτι στο 13’ μετά από ανατροπή του Βοζίνια στον Ιντέγε (εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Ντιγκινί), όμως ο Πορτογάλος ρέφερι δεν έδειξε την άσπρη βούλα σε πανομοιότυπη φάση στο 60’ μετά από ανατροπή του Σούντγκρεν στον Αβραάμ. Με 10 ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι γαλαζοκίτρινοι καθώς ο Γκοντάλ αντίκρισε στο 83’ δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πολλές οι φάσεις και από τις δύο ομάδες, ακόμα περισσότερα και τα νεύρα όπως και τα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα. Όπως και να’ χει, η ΑΕΛ καλείται να επικεντρωθεί στις εγχώριες διοργανώσεις, ωστόσο αποχωρεί από την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

Το ματς…

Το πρώτο ημίχρονο είχε τα… πάντα. Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και χωρίς φόβο, γι’ αυτό και μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης κατέγραψε την πρώτη της ευκαιρία όταν ο Χουράδο με κοντινό πλασέ απείλησε την αντίπαλη εστία, ενώ ο Κουέστα απέκρουσε με τα πόδια. Ο Άρης στο 13’ κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Βοζίνια στον Ιντέγε και ο Πορτογάλος διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Φαίνεται πως υπάρχει επαφή με το σώμα και ο ρέφερι έκρινε πως υπήρξε παράβαση. Ένα λεπτό αργότερα ο Ντιγκινί ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα για το 0-1.

Μάλιστα από εκείνο το σημείο και έπειτα άρχισαν και τα σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ δημιουργήθηκαν και νεύρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών με αποτέλεσμα 8 (!) ποδοσφαιριστές (τρεις της ΑΕΛ και πέντε του Άρη) να αντικρίσουν την κίτρινη κάρτα. Στο 25’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια «ανάσα» από το δεύτερο γκολ όταν ο Ιντέγε επιχείρησε το πλασέ στην κίνηση, όμως ο Βοζίνια απέκρουσε με διπλή προσπάθεια πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. Στο 38’ οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού σημείωσαν την πιο κλασσική ευκαιρία του πρώτου μέρους, όταν ο Χουράδο έπιασε την πισινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Ν. Τεϊσέρια μόνος με την εστία, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και πάλι με κεφαλιά.

Όπως τέλειωσε το πρώτο 45λεπτο, έτσι άρχισε το δεύτερο. Αρκετά αντιαθλητικά μαρκαρίσματα, πολλά νεύρα, αρκετές φάσεις. Στο 52’ ο Ιντέγε βρέθηκε σε θέση βολής από το ύψος του πέναλτι όπως ο Βοζίνια απομάκρυνε εντυπωσιακά, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα η ΑΕΛ δικαίως διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι. Ο Σούντγκρεν ανέτρεψε τον Αβραάμ εντός περιοχής (πανομοιότυπη φάση με το πέναλτι που κέρδισε ο Άρης) όμως καμία παράβαση δεν δόθηκε. Η ομάδα της Λεμεσού πλησίασε την ισοφάριση όμως η κοντινή κεφαλιά του Κάρλος στο 81’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Κουέστα που κράτησε ανέπαφη την εστία του. Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΛ έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές, λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας που αντίκρισε ο Γκοντάλ. Το σκορ δεν άλλαξε και έτσι η ΑΕΛ αποχαιρέτησε πολύ νωρίς την Ευρώπη.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Γκοντάλ, Γκαθτανιάγα, Α. Τεϊσέιρα, Γουίλερ (53′ Αβράαμ), Αγκάνοβιτς, Ζντρασφκόφσκι, Αντάμοβιτς, Ν. Τεϊσέιρα (65′ Ζαρκίνιο), Γκαζαριάν, Χουράδο (53′ Κάρλος).

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Χιμένες, Ροζ, Koρχούτ, Ματίγια, Μπάσα, Φετφατζίδης (68′ Πατσέκο), Ντιγκινί (62′ Τόνσο), Λάρσον, Ιντέγε (86′ Μαρτίνες).

Σκόρερ: / 14′ Ντιγκινί (πεν.)

Κίτρινες: Ν. Τεϊσέιρα, Γουίλερ, Γκαθτανιάγα, Ζαρκίνιο / Κουέστα, Χιμένες, Ματίγια, Ντιγκινί, Koρχούτ, Σούντγκρεν

Αποβολές: 83′ Γκοντάλ (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Χόρχε Σόουζα (Πορτογάλος)

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ