aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Απέφυγε τον Άρη και ετοιμάζει ταξίδι στα Βαλκάνια

ΑΕΛ: Απέφυγε τον Άρη και ετοιμάζει ταξίδι στα Βαλκάνια

Από τα Βαλκάνια θα αρχίσει το ευρωπαϊκό οδοιπορικό της ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Σιρόκι Μπρίζεκ (Bοσνία) / Βλαζνία (Aλβανία) στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Ασφαλώς και τα ονόματα των υποψήφιων αντιπάλων δεν προκαλούν τρόμο. Τουναντίον, η ομάδα της Λεμεσού είναι το φαβορί στα χαρτιά και θα κληθεί να το επιβεβαιώσει εντός αγωνιστικό χώρου.

Ζητούμενο είναι να πάρει γερό πλεονέκτημα πρόκρισης στο πρώτο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο Τσίρειο στις 22 Ιουλίου. Ο επαναληπτικός θα γίνει μια βδομάδα αργότερα σε Βοσνία ή Αλβανία. Το θετικό για την ομάδα του Κέρκεζ είναι ότι απέφυγε τον απαιτητικό Άρη Θεσσαλονίκης και το μακρινό ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν που εγκυμονεί κινδύνους.

Στις 8 και 15 Ιουλίου θα γίνουν οι αγώνες του 1ου γύρου και εννοείται πως άτομο από το τεχνικό τιμ της ΑΕΛ θα παρακολουθήσει διά ζώσης τις αναμετρήσεις ώστε ο Ντούσαν Κέρκεζ να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα για τις ομάδες.

Το προφίλ της Σιρόκι Μπρίζεκ (Bοσνία)

Ιδρύθηκε το 1948, έδρα της είναι το «Στάδιο Πεκάρα», χωρητικότητας 7.000 θεατών και κατέκτησε δύο φορές το πρωτάθλημα Βοσνίας, ενώ μετρά άλλες τρεις κατακτήσεις κυπέλλων.

Στη λήξασα σεζόν τερμάτισε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, οκτώ βαθμούς λιγότερους από την πρωταθλήτρια Μπόρουτς. Στην λήξασα σεζόν αποκλείστηκε από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ με δύο ήττες (1-2 και 1-2) από την Καϊράτ Καζακστάν.

Το προφίλ της Βλαζνία (Aλβανία)

Ιδρύθηκε το 1919, έδρα της είναι το Loro Boriçi Stadium, χωρητικότητας 16.022 θεατών.  Κατέκτησε το πρωτάθλημα της χώρας 10 φορές, όμως το τελευταίο της ήταν 20 χρόνια πριν και συγκεκριμένα τη σεζόν 2000-01. Στη λήξασα σεζόν έφτασε στην πηγή, αλλά δεν τα κατάφερε αφού έχασε τον τίτλο στην ισοβαθμία από την Τεούτα.

Η παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποτελεί από μόνο της επιτυχία, καθώς τελευταία φορά που έπαιξε στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ ήταν τη σεζόν 2011-12 όταν αποκλείστηκε από την Τουν Ελβετίας με ισοπαλία 0-0 και ήττα με 1-2.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ