aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Αντίο Ευρώπη με γερό κομπόδεμα – Τα συνολικά έσοδα

ΑΕΛ: Αντίο Ευρώπη με γερό κομπόδεμα – Τα συνολικά έσοδα

Το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις γεύτηκε στο «Ταφίκ Μπαχράμοφ» η ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν στις λεπτομέρειες το εισιτήριο της πρόκρισης στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, αφού ηττήθηκαν με 1-0 από την Καραμπάχ με γκολ του Κάντι στο 87’ και ενώ στο πρώτο ματς ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1.

Οι γαλαζοκίτρινοι αποχαιρετούν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στεναχωρημένοι αλλά με ένα σημαντικό ποσό στο ταμείο τους. Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα μοιράσει περίπου 100.000.000 ευρώ στις ομάδες που θα αποκλειστούν στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Σύμφωνα με τα νέα κριτήρια διανομής των χρημάτων οι σύλλογοι εισπράττουν 100.000 ευρώ για κάθε γύρο που συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε διοργάνωση και ένα καθορισμένο ποσό ανάλογα με τη φάση αποκλεισμού τους στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ.

Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και δεν καταφέρνουν να προκριθούν σε όμιλο αποχαιρετούν την Ευρώπη από το Κόνφερενς Λιγκ, αφού από το Τσάμπιονς Λιγκ υποβιβάζονται στο Γιουρόπα Λιγκ και ακολούθως στη νεοσύστατη διοργάνωση. Για τον 1ο προκριματικό το ποσό είναι 150.000 ευρώ, για τον δεύτερο 350.000 ευρώ, για τον τρίτο 550.000 ευρώ και για τα πλέι οφ 750.000 ευρώ. Κάθε πρωταθλήτρια ομάδα που δεν εξασφαλίζει συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο λαμβάνει επιπλέον 260.000 ευρώ, ως μπόνους από την ΟΥΕΦΑ.

Επομένως η ΑΕΛ αποχαιρετά την Ευρώπη με 750.000 ευρώ στο ταμείο της, ποσό που προέρχεται από τη συμμετοχή σε 2ο και 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ (100.000 ευρώ) σε κάθε γύρο και τον αποκλεισμό της από την Καραμπάχ (550.000ευρώ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ