aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ-Ανόρθωση: «Ξύλο», τρέξιμο και από ένα βαθμό (pics & video)

ΑΕΛ-Ανόρθωση: «Ξύλο», τρέξιμο και από ένα βαθμό (pics & video)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Γκολ… αγνοείται! Ισόπαλο (0-0) ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής μεταξύ της ΑΕΛ και της Ανόρθωσης που διεξήχθη στο Τσίρειο στάδιο. Οι δύο ομάδες δεν εντυπωσίασαν με την απόδοση τους τουλάχιστον στα πρώτα 70 λεπτά, ενώ οι ευκαιρίες σημειώθηκαν με το… σταγονόμετρο μέχρι εκείνο το σημείο. Έπειτα, ο ρυθμός ανέβηκε χωρίς όμως να επιτευχθεί γκολ από κάποια ομάδα.

Στα αξιοσημείωτα, πολλά φάουλ από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, και ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στα πρώτα 18 λεπτά, τέσσερεις ποδοσφαιριστές (!) αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα (τρεις της ΑΕΛ και ένας της Ανόρθωσης). Μάλιστα οι κυανόλευκοι κέρδισαν 27 φάουλ ενώ η ομάδα της Λεμεσού 16.

Αρκετά νεύρα από τον Ντούσαν Κέρκεζ (κυρίως) στο πρώτο 45λεπτο καθώς οι παίκτες των γαλαζοκιτρίνων έμοιαζαν… χαμένοι στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στο 44’ ο Γκοντάλ αποχώρησε τραυματίας. Από την άλλη, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και για την Ανόρθωση. Πάντως, και οι δύο ομάδες βελτιώθηκαν στο τελευταίο 20λεπτο καθώς έδειξαν όρεξη για να επιτεθούν.

Διαβάστε επίσης: Το πέναλτι που ζήτησε η Ανόρθωση στο ντέρμπι με την ΑΕΛ

Το ματς…

Όσο… παράδοξο κι αν ακούγεται, στο πρώτο μέρος σημειώθηκε μόνο μια ευκαιρία καθώς ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός αφού υπήρχαν πολλές διακοπές, σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ η ΑΕΛ αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει. Από την άλλη, η Ανόρθωση είχε την… ανούσια κατοχή και κατάφερε καταγράψει μια ευκαιρία με τον Ντούρις στο 21’. Ο Σλοβάκος επιθετικός της «Κυρίας» με σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής «ανάγκασε» τον Βοζίνια να αποκρούσει σωτήρια στην γωνία όπου έπεσε και απομάκρυνε.

Ο ρυθμός του αγώνα βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος ωστόσο και πάλι οι ποδοσφαιριστές δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Στο 53’ ο Ράγιος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ όμως ο Βοζίνια απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στο 71’ ήταν η σειρά του Λόρια να… απογειωθεί ώστε να διώξει την κεφαλιά του Τεϊσέιρα. Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές και οι δύο ομάδες δημιουργούσαν προϋποθέσεις χωρίς όμως η μπάλα να μπαίνει στο πλεκτό.

Στο 80ο λεπτό ο Καλτσάς έδωσε εξαιρετική πάσα στον Ράγιος, ο τελευταίος βρέθηκε απέναντι στον Βοζίνια και το πλασέ του Ισπανού σταμάτησε στον κίπερ της ΑΕΛ. Η ομάδα της Λεμεσού έφτασε κοντά στο γκολ όταν η κεφαλιά του Αβραάμ στο 85’ κατέληξε μόλις έξω από την εστία του Λόρια. Παρά τις προσπάθειες των τελευταίων λεπτών, το σκορ δεν άλλαξε και έτσι οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Κυριάκου, Ζούνιορ, Γκοντάλ (46′ Γουίλερ), Α. Τεϊσέιρα, Αβραάμ, Γκαθτανιάγα, Αντάμοβιτς, Αγκάνοβιτς (46′ Κάρλος), Γκαζαριάν, Τόρες (63′ Ζντρασκόφσκι).

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Αρτυματάς, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Γκαλίτσιος, Νταουσβίλι, Βασιλακάκης (73′ Μανθάτης), Εγγλέζου, Ράγιος, Οκριασβίλι (63′ Καλτσάς), Ντούρις (65′ Σαντίκ).

Σκόρερ:

Κίτρινες: Αγκάνοβιτς, Αντάμοβιτς, Γκοντάλ, Γουίλερ / Ντούρις

Αποβολές:

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος

Α’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος

Β’ Bοηθός: Ευαγόρου Ευαγόρας

4ος: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαΐδης Χρίστος

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

_______________________________________________________________________________________________


______________________________________________________________________________________

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ