aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ - Ανόρθωση: 74 μέρες «φαγούρας» ήταν πολλές

ΑΕΛ – Ανόρθωση: 74 μέρες «φαγούρας» ήταν πολλές

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

«Κάλλιον αργά παρά ποτέ», μάλλον θα είπαν στην Ανόρθωση μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΛ που διεξήχθη στο Τσίρειο (2-1). Βλέπετε, χρειάστηκαν να περιμένουν 74 ολόκληρες μέρες ή αν το προτιμάτε, οκτώ συναπτές αποτυχημένες προσπάθειες ώστε να δουν την ομάδα τους να επιστρέφει σε νικηφόρα τροχιά στο πρωτάθλημα.

Από το παιχνίδι με τη Δόξα (1-0) στις 20 Φεβρουαρίου που διεξήχθη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» η αλήθεια είναι πως οι φίλοι της «Κυρίας» πήραν πολλές πίκρες, με εξαίρεση ασφαλώς τους αγώνες στο κύπελλο, όπου το σύνολο του Κετσπάγια κέρδισε εντός και εκτός έδρας την Καρμιώτισσα και τον ΑΠΟΕΛ, τσεκάροντας το εισιτήριο για τον τελικό. Ήταν, εξάλλου, τα μοναδικά χαμόγελα που ζωγραφίστηκαν στο πρόσωπο, ιδιαίτερα κατά τη διαδικασία των πλέι οφ.

Μην οδηγεί αβίαστα το μυαλό σας ότι η ψεσινή παρθενική νίκη στη δεύτερη φάση του μαραθωνίου ήλθε εύκολα. Παρά το γεγονός πως η Ανόρθωση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν η ομάδα που έλεγξε τον χώρο της μεσαίας γραμμής, βρέθηκε για άλλη μία φορά πίσω στο σκορ. Στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη της ΑΕΛ στην περιοχή του Λόρια, ο Κορέια δεν έδιωξε σωστά και ο Άντονι Γεωργίου με πλασέ δεν λάθεψε (37΄).

Οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου δεν σάστισαν. «Βρήκαν» το γκολ της ισοφάρισης ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση του 45λεπτου, με πλασέ του Αμπαρτζουμιάν (ξεγέλασε τον τερματοφύλακα), ενώ με την έναρξη του δεύτερου μέρους έφτασαν στην ολική ανατροπή του σκορ (47΄). Ο Κορέα, μετά από εκτέλεση κόρνερ, έπιασε την κεφαλιά και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κεραυνό. Είναι το παρθενικό γκολ του 22χρονου αμυντικού στο πρωτάθλημα και τρίτο στη φετινή σεζόν (πέτυχε άλλα δύο στο κύπελλο).

Οι αποφάσεις κι οι ενέργειες του Κετσπάγια, είχαν άμεση σχέση με τον πιο σημαντικό αγώνα της σεζόν κόντρα στον Ολυμπιακό με έπαθλο το τρόπαιο του κυπέλλου. Δεν ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα (απουσίασαν λόγω τραυματισμού Κ. Αρτυματάς και Μίχα), σε αντίθεση με τον Κέρκεζ που προχώρησε σε λίφτινγκ στο αρχικό σχήμα, κάτι που προφανώς επηρέασε (δεν κέρδισε ούτε ένα κόρνερ). Πραγματοποίησε συνολικά εννέα αλλαγές, ενώ στη θέση τους έμειναν μόνο οι Τεϊσέιρα και Αντάμοβιτς. Για την ΑΕΛ, η χθεσινή ήταν η τέταρτη διαδοχική ήττα σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ