aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Άμυνα από… ατσάλι

ΑΕΛ: Άμυνα από… ατσάλι

Την τρίτη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα και τέταρτη μαζί με αυτήν στο κύπελλο, πέτυχε η ΑΕΛ το βράδυ της Δευτέρας. Η εμφάνιση δεν ήταν καλή, η χειρότερη επί Γιανέφσκι, αλλά αυτό που μετρά είναι οι βαθμοί και το νέο άλμα των γαλαζοκιτρίνων στη βαθμολογία. Όσο για την εικόνα της ομάδας, θα θελήσει ο Σκοπιανός τεχνικός να τη φτιάξει μέσα από τις προπονήσεις, ώστε να μπορέσει η ΑΕΛ να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες.

Η ΑΕΛ είναι αήττητη στα τελευταία πέντε παιχνίδια, στα οποία είχε στον πάγκο της τον Γιανέφσκι. Το σημαντικότερο στοιχείο, που έχει συμβάλει στην αλλαγή της εικόνας, είναι η άμυνά της. Σ’ αυτή τη σειρά των αγώνων, η ομάδα της Λεμεσού δέχθηκε μόλις ένα γκολ, αυτό στο ματς με την Καρμιώτισσα. Διατήρησε το μηδέν παθητικό απέναντι σε ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ερμή (στο κύπελλο) και Νέα Σαλαμίνα.

Συνολικά η ΑΕΛ δέχθηκε 6 γκολ σε 8 αγώνες και διατηρεί την τρίτη καλύτερη αμυντική γραμμή του πρωταθλήματος μαζί με τον Άρη, πίσω από Πάφος FC και ΑΠΟΕΛ. Ο Γιανέφσκι μπόρεσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να σουλουπώσει την ΑΕΛ, χτίζοντας από την άμυνα. Την ίδια ώρα, η ομάδα δουλεύει ομαδικά, υπάρχουν αλληλοκαλύψεις. Επίσης, συνέβαλε στην αγωνιστική ανάκαμψη σημαντικών μονάδων, ιδιαιτέρως του Μούριελ.

Πλέον, ο τεχνικός των γαλαζοκιτρίνων θα δουλέψει περισσότερο και στη δημιουργία, αλλά και στην αποτελεσματικότητα. Να φθάνει με μεγαλύτερη ευκολία η ΑΕΛ στο γκολ, ώστε να αυξάνει και τις πιθανότητες για επιτυχία. Ο Σκοπιανός προπονητής υποσχέθηκε βελτίωση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα προσπαθήσουμε μέσω της δουλειάς μας να γίνουμε καλύτεροι».

Στην ΑΕΛ επικεντρώθηκαν ήδη στο επόμενο παιχνίδι, που είναι με τον Ακρίτα την Παρασκευή εκτός έδρας. Ο Γιανέφσκι αναμένει επιστροφές, ενώ όπως ενημέρωσε ο σύλλογος άρχισε από χθες η διάθεση των 2.500 εισιτηρίων για την ανατολική εξέδρα του «Στέλιος Κυριακίδης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ