aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Κύπελλο μέχρι τελικής πτώσης…

ΑΕΛ: Κύπελλο μέχρι τελικής πτώσης…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο στόχος της ΑΕΛ είναι το κύπελλο και τίποτε άλλο. Μαθηματικά μπορεί να εξασφαλιστεί οριστικά σήμερα η έξοδος στην Ευρώπη, αλλά η παρουσία στον τελικό έχει δημιουργήσει τεράστιο κίνητρο. Οι ποδοσφαιριστές ζουν και αναπνέουν για τις 22 του Μάη.

Η κάρτα φιλάθλου αποτελεί σημείο αναφοράς και είναι σίγουρο πως στον φετινό τελικό η ΑΕΛ δεν θα έχει τη συμπαράσταση των χιλιάδων που είχε σε προηγούμενους τελικούς. Με 300, 800, 1.500 ή 3.000 στο πλευρό της, δεν έχει σημασία. Μετά από 30 χρόνια θέλουν να φέρουν το τρόπαιο στη Λεμεσό. Η τελευταία φορά ήταν το 1989, όταν η ΑΕΛ είχε νικήσει με 3-2 στην παράταση τον Άρη.

Από τότε η ΑΕΛ είχε άλλες έξι παρουσίες σε τελικούς, τους οποίους έχασε. Με την Ανόρθωση (2003) ηττήθηκε στα πέναλτι, με την ΑΕΚ (2004) έχασε αλλά έμεινε στην Ιστορία η απόφαση του διαιτητή Θεοδότου να δείξει κίτρινη στον εκτός φάσης Αριστοκλέους, αντί στον Ελευθερίου, που ήταν χρεωμένος με κάρτα και θα αποβαλλόταν.

Ακολούθησε ο τελικός με την Πέγεια (2009) και τα φοβερά παράπονα της ΑΕΛ για τον Τράττο. Σειρά πήρε ο τελικός με τον Απόλλωνα (2013).Ο Βουό αστόχησε στο πέναλτι στο 84’ και ο Απόλλωνας νίκησε στην παράταση 2-1. Για να έρθουν άλλοι δύο χαμένοι τελικοί, με την Ομόνοια (2013) και τον ΑΠΟΕΛ (2015).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ