aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ – Εθνικός 2-0: Νίκησε μα… πονοκεφάλιασε (vid)

ΑΕΛ – Εθνικός 2-0: Νίκησε μα… πονοκεφάλιασε (vid)

Νικηφόρων αποτελεσμάτων συνέχεια για την ΑΕΛ, που επικράτησε του Εθνικού με 2-0, για την Πέμπτη αγωνιστική της Β’ φάσης στο Τσίρειο, χάρις σε δύο γκολ του Τσέποβιτς σε ένα τρίλεπτο (9’-12’).

Με το… μυαλό στον επαναληπτικό του Κυπέλλου, με αντίπαλο την Ομόνοια, την ερχόμενη Τετάρτη, οι γαλαζοκίτρινοι όμως, μόνο αδιάφοροι δεν ήταν. Πήραν από νωρίς προβάδισμα στο σκορ και το κράτησαν με σχετική ευκολία μέχρι τέλους. Την τέταρτη νίκη τους (σε πέντε ματς) στη Β’ φάση πανηγύρισαν οι λεμεσιανοί και ανέβηκαν στους 38 βαθμούς.

«Πονοκέφαλος» ενόψει του ντέρμπι κόντρα στο «τριφύλλι» οι αποχωρήσεις με προβλήματα τραυματισμού των Τεϊσέιρα και Μιλιντσεάνου. Ο Μολδαβός αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση, ο Πορτογάλος στον αστράγαλο και πλέον υπάρχει αγωνία για τους δύο βασικούς ποδοσφαιριστές ενόψει του ματς της χρονιάς.

Προσπάθησε να βγάλει αντίδραση η προσφυγική ομάδα μετά τα δύο γρήγορα γκολ, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας μοιραία την ήττα-πισωγύρισμα. Με 20 βαθμούς έμεινε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -5 από την «ασφαλή ζώνη».


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Σάββας Παντελίδης): Μέγερι, Σάντος (46′ Αντωνίου), Ντάφερφελντ, Τεσεϊρα (30′ Σωτηρίου), Ριστέφσκι, Φραντζής (62′ Μεντόγεβιτς), Ρέινολντς, Ριέρα, Έουλερ (55′ Μαζάν), Τσέποβιτς, Μιλιντσεάνου (30′ Τόρες).

Εθνικός (Αντρέι Ράζριτς): Χριστοδούλου, Γκόρουπετς, Άδωνη, Περατικός, Πηλέας (46′ Μ. Ηλία), Άμπραχαμ (70′ Κουμής), Χουντόμπιακ, Ζάκπα (90+1′ Ντόλεζαλ), Ιωάννου, Μάζουρεκ, Ντούρις.

Σκόρερ: Τσέποβιτς 9′, 12′ / –

Κίτρινες: Σάντος / Πηλέας, Περατικός.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ηροδότου Ξένια.

4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος.

VAR: Νικολάου Γιώργος.

AVAR: Πέτρου Πέτρος.

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

10′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ η ΑΕΛ, με τον Τσέποβιτς. Μετά από γύρισμα του Σάντος από δεξιά, σε κενή εστία με προβολή ο Σέρβος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

12′ ΓΚΟΛ 2-0 Ξανά με τον Τσέποβιτς η ΑΕΛ. Παίρνει προβάδισμα δύο γκολ. Έκλεψε από τον Άδωνη ο Μιλιντσεάνου και γύρισε στον Σέρβο. Από κοντά αυτός είχε εύκολο έργο.

14′ Όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάζουρεκ. Με δυσκολία σε κόρνερ ο Μέγερι.

– Πρόβλημα με τους Μιλιντσεάνου και Τεϊσέιρα για την ΑΕΛ. Αμφότεροι δεν μπορούν να συνεχίσουν. Πονοκεφάλος για τους γαλαζοκίτρινους ενόψει Ομόνοιας.

30′ Διπλή αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΛ. Σωτηρίου αντί Τεϊσέιρα και Τόρες αντί Μιλιντσεάνου.

39′ Κίτρινη κάρτα στον Πηλέα, για φάουλ στον Τσέποβιτς.

44′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Εθνικό. Μπήκε στην περιοχή από αριστερά ο Ιωάννου και γύρισε στον Μάζουρεκ. Από καλό σημείο αυτός έκανε το σουτ, έβαλε την προβολή και απομάκρυνε ο Ριστέφσκι.

– Τρία λεπτά ο έξτρα χρόνος.

45+3′ Κίτρινη στον Σάντος, για φάουλ στον Πηλέα.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Μ. Ηλία αντί του Πηλέα.

46′ Αλλαγή και για την ΑΕΛ. Αντωνίου στη θέση του Σάντος.

46′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Ριέρα από κοντά, μετά από όμορφη μπαλιά του Ρέινολντς, ήταν άστοχος.

55′ Μαζάν αντί Έουλερ.

62′ Και ο Μεντόγεβιτς μέσα, στη θέση του Φραντζή.

67′ Κίτρινη στον Περατικό.

70′ Κουμής στη θέση του Άμπραχαμ.

77′ Κίτρινη και στον Ρέινολντς.

78′ Κυπριανού και Ελουντού αντί Γκόρουπετς και Μάζουρεκ.

80′ Κίτρινη και στον Ελουντού.

90+1′ Ντόλεζαλ αντί Ζάκπα.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ