aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ – Δόξα 3-2: Τη VARεσε με «καυτό» Μιλιντσεάνου (vid)

ΑΕΛ – Δόξα 3-2: Τη VARεσε με «καυτό» Μιλιντσεάνου (vid)

Ο «καυτός» Νικολάε Μιλιντσεάνου οδήγησε με δύο προσωπικά γκολ την ΑΕΛ στην εντός έδρας νίκη με 3-2 επί της Δόξας, σε αναμέτρηση για την 21η αγωνιστική. Ο Μολδαβός (είχε και αυτογκόλ στο 21’), σκόραρε δις (28’, 63΄) και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα. Καθοριστικές ήταν και οι αποφάσεις των χειριστών του VAR Γιώργου Νικολάου και Ξένιας Ηροδότου (AVAR), σε τρεις περιπτώσεις διόρθωσαν ισάριθμα λάθη της εντός γηπέδου διαιτητικής ομάδας.

Επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα η λεμεσιανή ομάδα, μετά από δύο διαδοχικές ήττες κόντρα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα. Με την έβδομη φετινή νίκη της στο πρωτάθλημα, ανέβηκε στους 24 βαθμούς, μειώνοντας στους έξι τη διαφορά από την έβδομη Ομόνοια και ανοίγοντας τη ψαλίδα από τις τελευταίες θέσεις. Επόμενη αντίπαλος η ΠΑΕΕΚ, την Παρασκευή (18/2) στο Τσίρειο.

Νέα ήττα για την ομάδα της Κατωκοπιάς, τρίτη στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος και δέκατη συνολικά στο πρωτάθλημα. Παρέμεινε στους 18 βαθμούς και στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού και την ΠΑΕΕΚ (έχει δύο ματς λιγότερα). Επόμενη αντίπαλος η Πάφος FC στο Μακάρειο, την Παρασκευή (18/2).

Το ματς

Του VAR έγινε στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Ο VARίστας Νικολάου χρειάστηκε να παρέμβει, συγκεκριμένα, τρεις φορές διορθώνοντας την εντός γηπέδου διαιτητική ομάδα. Αρχικά στο 5’ το γκολ του Μαρόσα ακυρώθηκε για χέρι του Σλοβένου στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ στο 17’ επενέβη για παράβαση με το χέρι του Χ. Κυριάκου εντός περιοχής της Δόξας. Ο διαιτητής Θεουλή πήγε στο on field review και υπέδειξε την άσπρη βούλα. Για τελευταία φορά, στο πρώτο μέρος, το VAR επενέβη στο 28’. Ο Μιλιντσεάνου έκανε το σουτ και ο Καραμανώλη απομάκρυνε, η μπάλα όμως είχε περάσει τη γραμμή. Το γκολ κατοχυρώθηκε κανονικά, μετά από απόφαση των χειριστών του VAR.

Καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους ήταν η ΑΕΛ. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε περισσότερο. Κατάφερε να προηγηθεί δις στο 18’ και στο 28’ με τους Μαρόσα (πέναλτι) και Μιλιντσεάνου, με τη Δόξα να ισοφαρίζει ισάριθμες φορές στο 21’ (αυτογκόλ Μιλιντσεάνου) και στο 36’ με τον Σαντίκ.

Μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Λεμεσού, ψάχνοντας για το εκ νέου προβάδισμα. Το βρήκε τελικά στο 63’ με τον Μιλιντσεάνου να σκοράρει το δεύτερο του προσωπικό γκολ και να διαμορφώνει το 3-2. Ρίσκαρε στη συνέχεια η Δόξα, ανέβασε παίκτες και προσπάθησε να απειλήσει τον Μέγερι. Αμύνθηκαν σωστά οι γαλαζοκίτρινοι, κάνοντας διαχείριση του υπέρ τους σκορ και διατηρώντας μέχρι τέλους το προβάδισμα.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Σάντος (86′ Αντωνίου), Τεϊσέιρα, Σωτηρίου, Ριστέφσκι, Μαζάν (46′ Τόρες), Παπαφώτης (75′ Ρέινολντς), Έουλερ, Μπαλντέ (46′ Ριέρα), Μαρόσα, Μιλιντσεάνου (82′ Μάιντεβατς).

Δόξα (Ηλίας Χαραλάμπους): Σισκόφσκι, Μέσκα, Σαϊθ (74′ Τιντζιανί), Κέρλα, Καραμανώλης, Χ. Κυριάκου (34′ Κοβάσεβιτς), Αντάμοβιτς (74′ Ντρολέ), Ασαμόα, Εμπραλίτζε, Σάσι (61′ Ντίας), Σαντίκ.

Σκόρερ: Μαρόσα 18′ (πεν.), Μιλιντσεάνου 28′, 63′ / Μιλιντσεάνου (αυτ.) 21′, Σαντίκ 36′

Κίτρινες: Μαρόσα / Ασαμόα, Σάιθ, Κέρλα.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Β’ Βοηθός: Βασιλείου Αδάμος.

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Νικολάου Γιώργος.

AVAR: Ηροδότου Ξένια.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4′ Μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή ο Μιλιντσεάνου και γύρισε στη μικρή περιοχή της Δόξας. Μπαλντέ και Μαρόσα μπερδεύτηκαν μεταξύ τους, απομάκρυναν οι αμυντικοί.

5′ Ανοίγει το σκορ η ΑΕΛ με τον Μαρόσα, όμως ο Θεουλή ακυρώνει το γκολ για κοντρόλ με το χέρι του Σλοβένου. Ο Γιώργος Νικολάου ειδοποίησε από το VAR τον διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος υπέδειξε την παράβαση, χωρίς να πάει στο on field review.

– Παραμένει το 0-0, με την ΑΕΛ να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και να προσπαθεί να πατήσει στην περιοχή του Σισκόφσκι.

17′ Στο on field review ο Θεουλή, μετά από παρέμβαση του VAR. Πέναλτι για την ΑΕΛ, για χέρι του Χ. Κυριάκου στην περιοχή.

18′ ΓΚΟΛ 1-0 Εύστοχος ο Μαρόσα. Άγαλμα ο Σισκόφσκι.

21′ ΓΚΟΛ 1-1 Ισοφαρίζει άμεσα η Δόξα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Εμπραλίτζε, ο Σάσι πήρε την κεφαλιά. Κόντραρε η μπάλα στον Μιλιντσεάνου και κατέληξε στα δίκτυα. Χρεώνεται ως αυτογκόλ του Μολδαβού.

28′ ΓΚΟΛ 2-1 Με τον Μιλιντσεάνου η ΑΕΛ παίρνει ξανά προβάδισμα. Ο Καραμανώλης απομάκρυνε το σουτ του Μολδαβού. Ελέγχθηκε από το VAR, το οποίο μέτρησε τελικά το γκολ, δύο λεπτά αργότερα (30′). Η μπάλα πέρασε τη γραμμή σύμφωνα με τους χειριστές του VAR.

34′ Αλλαγή για τη Δόξα, Κοβάσεβιτς στη θέση του Χ. Κυριάκου.

36′ ΓΚΟΛ 2-2 Ισοφαρίζει ξανά η Δόξα, με τον Σαντίκ. Ο Εμπραλίτζε έδωσε στον Ασαμόα, αυτός έστρωσε στον Φινλανδό, που με συρτό δυνατό σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Μέγερι.

40′ Κίτρινη κάρτα στον Ασαμόα.

– Τρία λεπτά ο έξτρα χρόνος.

45+2′ Σουτ του Μιλιντσεάνου, πάνω από τα δοκάρια.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΛ, Ριέρα και Τόρες εντός, Μπαλντέ και Μαζάν εκτός.

48′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Μαρόσα έφυγε απέναντι από τον Σισκόφσκι, με τον Σκοπιανό τερματοφύλακα να λέει «όχι».

51′ Κίτρινη κάρτα στον Σάιθ.

61′ Ντίας στη θέση του Σάσι.

63′ ΓΚΟΛ 3-2 Εκ νέου προβάδισμα για την ΑΕΛ, με τον Μιλιντσεάνου ξανά. Γύρισε ο Τόρες στον Μολδαβό, αυτός έκανε το σουτ από κοντά. Κόντραρε στον Κέρλα η μπάλα και πήγε στα δίκτυα.

66′ Εκτός περιοχής του Ντίας, το ‘βγαλε με δυσκολία ο Μέγερι. Μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

70′ Κεφαλιά του Μιλιντσεάνου, απομάκρυνε ο Σισκόφσκι.

74′ Διπλή αλλαγή για τη Δόξα, Ντρολέ και Τιντζιανί αντί των Αντάμοβιτς και Σάιθ.

75′ Ρέινολντς στη θέση του Παπφώτη.

77′ Κίτρινη κάρτα στον Μαρόσα.

82′ Μάιντεβατς στη θέση του Μιλιντσεάνου.

86′ Αντωνίου αντί του Σάντος.

– Πέντε λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.

90+2′ Κίτρινη κάρτα στον Κέρλα.

90+4’ Καλή χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΛ, με τον Μάιντεβατς να φεύγει απέναντι από τον Σισκόφσκι και να προσπαθεί να τον κρεμάσει. Πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ