aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ-Άρης 0-1: Προελαύνει με Σπόλιαριτς οδηγό η «Ελαφρά Ταξιαρχία» (vid)

ΑΕΛ-Άρης 0-1: Προελαύνει με Σπόλιαριτς οδηγό η «Ελαφρά Ταξιαρχία» (vid)

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα του από τον ΑΠΟΕΛ, επικρατώντας 1-0 της ΑΕΛ στο τοπικό ντέρμπι της Λεμεσού. Έτσι, ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 16 βαθμούς, ένα λιγότερο από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και έναν περισσότερο από τον Απόλλωνα, που αγωνίζονται αύριο αντιστοίχως με Εθνικό και Ολυμπιακό.

Ο Σπόλιαριτς «υπέγραψε» στο 31’ τη νίκη των πρασίνων, που αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά πως τα όνειρά τους για πλασάρισμα στο α’ γκρουπ με το τέλος της α’ φάσης. Άλλωστε, απόψε νίκησε τη ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους, μετά το 3-2 εις βάρος της Ανόρθωσης, ενώ και στο 0-1 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ δικαιούνταν τουλάχιστον την ισοπαλία.

Όσο για τους γαλαζοκίτρινους, πέρα από την καλή απόδοση που είχαν μεταξύ 10ου και 25ου λεπτού, προβλημάτισαν και πάλι, προσθέτοντας άλλο ένα αρνητικό αποτέλεσμα μετά το 2-2 με τον Εθνικό.

Το ματς

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού η ΑΕΛ και άρχισε να επισκέπτεται συχνά την περιοχή του Άρη, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. Η κορυφαία στιγμή της καταγράφηκε στο 16’, όταν ο Ντελμίρο έδιωξε στη γραμμή με το σώμα την μπάλα, μετά από κοντινό σουτ του Πελέ.

Ενώ όμως οι γαλαζοκίτρινοι έδειχναν να ελέγχουν το ματς, στις πρώτη «σοβαρή» επίσκεψη τους ήταν οι πράσινοι που πήραν το προβάδισμα. Ο Σπόλιαριτς πλάσαρε στα δίχτυα από κοντά, μετά από συρτή σέντρα του Μπαμπίκα στο 31’. Οι πράσινοι υπερασπίστηκαν το προβάδισμά τους έως τη λήξη του ημιχρόνου.

Μετά την ανάπαυλα χάλασε κάπως το παιχνίδι. Οι ευκαιρίες ήταν με το σταγονόμετρο, ενώ τα πολλά φάουλ έφερναν συχνές διακοπές του παιχνιδιού και εκνευρισμό κυρίως στους γαλαζοκίτρινους, που βρίσκονταν πίσω στο σκορ.

Το παιχνίδι «ξαναζεστάθηκε» μετά το 77’, όταν Τσέποβιτς εκτέλεσε φάουλ στο δοκάρι. Ακολούθησε μεγάλη ευκαιρία του Στεπίνσκι στο 82’, αλλά ο Βοζίνια είπε «όχι» (ο Πολωνός πάντως ήταν ακάλυπτος, αλλά δεν σηκώθηκε η σημαία του βοηθού διαιτητή). Η ΑΕΛ απάντησε με δύο σουτ του Τσάβες εντός περιοχής στο 83’, που σταμάτησαν σε σώματα, πρώτα του Τσέποβιτς και έπειτα του Μουσούντα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Σάντος, Τεϊσέιρα, Σωτηρίου, Μαζάν, Μεντόγεβιτς, Ριέρα (68′ Μάιντεβατς), Πελέ (61′ Γεωργίου), Μάζουρεκ (53′ Παπαφώτης), Τόρες (68′ Τσάβες), Τσέποβιτς.

Άρης (Λιάσος Λουκά): Βανά, Γιαγκό, Σίλντενφελντ, Ντελμίρο, Μουσούντα, Πακέ (70′ Ματθαίου), Μπαμπίκα (78′ Σικόρσκι), Μανού Γκαρθία (78′ Λόπεθ), Μπράουν (46′ Φράγκος), Σπόλιαριτς (57′ Κβάσουκ), Στεπίνσκι.

Σκόρερ: Σπόλιαριτς 31′ / –

Κίτρινες: Πελέ, Σάντος (3η), Παπαφώτης /Μπράουν, Μπαμπίκα, Στεπίνσκι, Φράγκος, Μανού, Μουσούντα

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρείο.

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος.

4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος.

VAR: Σολωμού Δημήτρης.

AVAR: Εγγλέζου Νίκος.

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Άρχισε το ματς.

8′ Χωρίς φάσεις το παιχνίδι ακόμα, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε αρκετά λάθη.

10′ Σέντρα του Τόρες από δεξιά, έδιωξε με κεφαλιά ο Γιαγκό.

12′ Ο Τόρες έδωσε στον Πελέ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Γιαγκό, ωστόσο κλείστηκε και οι αμυντικοί έδιωξαν την μπάλα.

14′ Ανέβηκε η ΑΕΛ και πιέζει τους πράσινους.

16′ Μεγάλη φάση για την ΑΕΛ. Ο Τόρες έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Πελέ σούταρε και ο Ντελμίρο έσωσε με το σώμα στη γραμμή.

22′ Ο Τσέποβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας στη μικρή περιοχή, με την πλάτη στο τέρμα, γύρισε και σούταρε, η μπάλα κόντραρε και χάθηκε η ευκαιρία.

25′ Σουτ του Στεπίνσκι, δεν ανησύχησε ο Βοζίνια.

31′ ΓΚΟΛ 0-1! Ο Σπόλιαριτς άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ, μετά από συρτή σέντρα του Μπαμπίκα.

36′ Κεφαλιά του Τσέποβιτς, η μπάλα άουτ.

39′ Εκτέλεση φάουλ του Πελέ, μπλόκαρε ο Βανά.

45’+4 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Άρχισε το δύτερο ημίχρονο. 

48′ Αντεπίθεση της ΑΕΛ με πολύ καλές προϋποθέσεις, αλλά η πάσα του Πελέ στον Μάζουρεκ δεν ήταν καλή και προκάλεσε απογοήτευση στους οπαδούς της.

52′ Ο Πελέ προσπάθησε να σκοράρει με εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, υποχρεώνοντας τον Βανά σε διπλή απόκρουση.

68′ Ο Σίλντενφελντ πρόλαβε τον Σάντος στην περιοχή και έδιωξε.

77′ Εκτέλεση φάουλ του Τσέποβιτς στο κάθετο δοκάρι.

82′ Όχι του Βοζίνια σε σουτ του Στεπίνσκι, χάνει την ευκαιρία ο Άρης να… σκοτώσει το ματς.

83′ Δύο σουτ του Τσάβες εντός περιοχής με πορεία στα δίχτυα, το πρώτο σταμάτησε στο σώμα του Τσέποβιτς και το δεύτερο στο αντίστοιχο του Μουσούντα.

90’+5 Τέλος παιχνιδιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ