Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ - Απόλλων: Το «διάτρητο» σκεπτικό του αθλητικού δικαστή

ΑΕΛ – Απόλλων: Το «διάτρητο» σκεπτικό του αθλητικού δικαστή

Το Εφετείο της ΚΟΠ υπό την Προεδρία του κ. Γιώργου Στυλιανίδη, εξέτασε χθες την έφεση του Απόλλωνα Λεμεσού κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή, αναφορικά με την τύχη του αγώνα του με την ΑΕΛ για τη 13η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΠ, η έφεση του Απόλλωνα απορρίφθηκε και η απόφαση του αθλητικού δικαστή για διεξαγωγή του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών παραμερίζεται. «Ομόφωνα το Εφετείο, αποφάσισε το μηδενισμό και των δύο ομάδων για τον μη διεξαχθέντα μεταξύ τους αγώνα της 13ης αγωνιστικής». Το πλήρες σκεπτικό της απόφασης του Εφετείου θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Όταν ο αθλητικός δικαστής, Αριστοτέλης Βρυωνίδης είχε ανακοινώσει το σκεπτικό της απόφασής του, είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και χαρακτηρίστηκε «διάτρητο». Εκ μέρους της διοίκησης του Απόλλωνα, ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος, Αντώνης Γλυκής, με ανάρτησή του επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Η απόφαση του αθλητικού δικαστή είναι σεβαστή. Είναι, όμως, λανθασμένη και άδικη και θα ζητήσουμε την ανατροπή της με έφεση που θα καταχωρήσουμε στις επόμενες ημέρες. Σαφώς και το ζητούμενο δεν είναι οι τρεις βαθμοί, θα πρέπει, ωστόσο, να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να τιμωρείται ο Απόλλων, ούτε για την αναποτελεσματικότητα της Αστυνομίας, όπως ο αθλητικός δικαστής αναφέρει στην απόφασή του, ούτε για τις συμπεριφορές άλλων». Οι κυανόλευκοι κατέθεσαν έφεση, το Εφετείο απέρριψε την έφεσή τους, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπάνω τιμωρώντας με μηδενισμό και τις δύο ομάδες!

Επίσης τη διαφωνία της τις θέσεις του αθλητικού δικαστή όπως διατυπώθηκαν στο σκεπτικό της απόφασης για διεξαγωγή του αγώνα Απόλλων – ΑΕΛ κεκλεισμένων των θυρών, είχε καταθέσει και η Αστυνομία. Ο εκπρόσωπος Τύπου, Χρίστος Ανδρέου, διερωτήθηκε με ποια μαρτυρία ο αθλητικός δικαστής κατέληξε στα συμπεράσματα της απόφασής του και ανέφερε:

«Ο αθλητικός δικαστής δεν είχε την έκθεση της αστυνομίας ενώπιόν του. Έχουμε και εμείς απορία γιατί δεν μας ζήτησε έκθεση». Μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας υποστήριξε ότι υπήρχαν κάποιες αναφορές στην απόφαση του αθλητικού δικαστή για τις οποίες η Αστυνομία θεωρεί ότι δεν μελετήθηκε σωστά η νομοθεσία για τη βία στα γήπεδα!

Ο αθλητικός δικαστής είχε τιμωρήσει, επίσης, την ΑΕΛ με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Τιμωρία που δεν διευκρίνιστηκε αν ισχύει ή όχι.

Διαβάστε επίσης:

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ