aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΛ-Απόλλων: Όταν ο Ντα Σίλβα πληγώνει τις πρώην….

ΑΕΛ-Απόλλων: Όταν ο Ντα Σίλβα πληγώνει τις πρώην….

TOY ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΟΡΦΑΝΟΥ

Ιδιαίτερο θα είναι το ντέρμπι της Λεμεσού μεταξύ ΑΕΛ-Απόλλωνα την ερχόμενη Κυριακή για τον Άλεξ Ντα Σίλβα, καθώς ο Βραζιλιάνος θα αγωνιστεί απέναντι στη πρώην ομάδα του. Ο 35χρονος επιτελικός μέσος την προηγούμενη τριετία αγωνιζόταν στους γαλάζιους της Λεμεσού, όπου είχε εκπληκτικές επιδόσεις, πέτυχε σπουδαία επιτεύγματα και λατρεύτηκε από τους φίλους της ομάδας.

Η ΑΕΛ αποτελεί τον πέμπτο κυπριακό ποδοσφαιρικό σταθμό της καριέρας του Άλεξ ντα Σίλβα. Έκανε την εμφάνιση του στη Κύπρο αγωνιζόμενος στην ΕΝΠ, στη συνέχεια μετακόμισε στη Ομόνοια και μετά στην ΑΕΚ, προτού μετακομίσει στη Λεμεσό.

Μπορεί να βρίσκεται σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία, ωστόσο δεν παύει να είναι ένας ποδοσφαιριστής βαρόμετρο που κάνει τη διαφορά μέσα στο γήπεδο. Με αφορμή τον αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα η ιστοσελίδα μας Goal.com.cy βρήκε τα πεπραγμένα του Άλεξ ντα Σίλβα κόντρα στις πρώην ομάδες του στην Κύπρο.

Ο Βραζιλιάνος άσος έχει σκοράρει 10 γκολ απέναντι στις πρώην ομάδες του. Έκανε την αρχή στον αγώνα Ομόνοια-ΑΕΚ τη σεζόν 2012/13 όταν έδωσε την νίκη στην ομάδα της Λάρνακας (0-1) με γκολ στο 84’

Την ίδια περίοδο σκόραρε τρία γκολ απέναντι στην Ένωση, το ένα εκ των οποίων για τον θεσμό του κυπέλλου. Από το 2016 μέχρι και το 2018 που αγωνίστηκε στον Απόλλωνα, «πυροβόλησε» ΑΕΚ και Ομόνοια έξι φορές. Στον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ της σεζόν 2016/17 έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του στο 87’. Την ίδια περίοδο.

Τη σεζόν 2017/18 πέτυχε ένα γκολ απέναντι στη ΑΕΚ και τρία απέναντι στην Ομόνοια, τα δύο εξ αυτών για το θεσμό του κυπέλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ