aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ-Απόλλων: Κέρκεζ, τι πας να κάνεις!

ΑΕΛ-Απόλλων: Κέρκεζ, τι πας να κάνεις!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Νίκες με 2-1 τον α’ και τον β’ γύρο για την ΑΕΛ εις βάρος του Απόλλωνα και στο αυριανό μεταξύ τους παιχνίδι θέλει να αποδείξει πως όντως, του πήρε τον «αέρα» για τα καλά. Οι ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Κέρκεζ θέλουν να ανέβουν στην κορυφή, επωφελούμενοι του 0-0 της Ομόνοιας με την Ανόρθωση, και παραλλήλως να πετύχουν κάτι που έγινε μόνο δύο φορές στην ιστορία του ντέρμπι της Λεμεσού.

Έως σήμερα η ΑΕΛ μόνο μία φορά πέτυχε εις βάρος του Απόλλωνα τρεις νίκες στο ίδιο πρωτάθλημα. Ήταν την περίοδο 2012-13, όταν οι γαλαζοκίτρινοι με προπονητή τον Ζόρζε Κόστα επικράτησαν των κυανόλευκων στον β’ γύρο με 3-2 και στη β’ φάση με 2-1 και 3-1, ενώ το ματς του α’ γύρου έληξε 0-0.

Οκτώ αγωνιστικές περιόδους αργότερα λοιπόν, ο Κέρκεζ θέλει να πετύχει πρώτα ό,τι και ο Πορτογάλος προπονητής και αν το πετύχει, να επιδιώξει στο δεύτερο ματς της β’ φάσης κάτι πρωτοφανές για το τοπικό ντέρμπι: το τέσσερα στα τέσσερα!

Από την πλευρά του, ο Απόλλων νίκησε τρεις φορές την ΑΕΛ την περίοδο 2010-11, με 3-0, 3-2 και 3-1, ενώ ένα ματς έληξε 1-1. Παρακάτω ο πίνακας με τα ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες, από καταβολής β’ φάσης και κατά συνέπεια από τότε που είναι εφικτό να αγωνιστούν μεταξύ τους οι ομάδες πέραν των δύο φορών (βρέθηκαν περισσότερες και τη σεζόν 1994-95, όταν διεξήχθη πρωτάθλημα τριών γύρων με την ΑΕΛ να νικά δύο φορές με 2-0, 3-1 και ο Απόλλων μία με 3-0):

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ