aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ – Απόλλων: Δύο διαφορετικοί (ποδοσφαιρικοί) κόσμοι

ΑΕΛ – Απόλλων: Δύο διαφορετικοί (ποδοσφαιρικοί) κόσμοι

«Ντέρμπι», με την κλασική ποδοσφαιρική έννοια του όρου, μπορεί να θεωρηθεί μόνο μια αναμέτρηση με ομάδες της ίδιας πόλης. Ο όρος «τοπικό ντέρμπι» στην ποδοσφαιρική ορολογία, μπορεί να θεωρηθεί εν μέρει πλεονασματικός, μιας και η τοπικότητα είναι ουσιαστικά ο λόγος που καθιερώθηκε. Η καταβολή της λέξης είναι αγγλική και το πρώτο ντέρμπι που διεκδίκησε τα «πνευματικά δικαιώματα» της ιστορικότητας του όρου, ήταν αυτό του Μερσεϊσάιντ (Λίβερπουλ-Εβερτον).

Το βράδυ της Κυριακής (26/9, 19:00) στο Τσίρειο θα διεξαχθεί ο αγώνας που δικαιούται τον χαρακτηρισμό ντέρμπι της Λεμεσού. ΑΕΛ και Απόλλωνας θα «μονομαχήσουν» για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν και 137η στην ιστορία σε όλες τις διοργανώσεις. Η προϊστορία είναι ελαφρώς με το μέρος των γαλάζιων, οι οποίοι πανηγύρισαν νίκη επί της συμπολίτισσας 55 φορές, με την ΑΕΛ να μετρά 52 επιτυχίες, ενώ 55 φορές οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες.

Η αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος αναμένεται αμφίρροπη. Από τη μία ο Απόλλων του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ με το εντυπωσιακό ξεκίνημα και το απόλυτο των εννέα βαθμών σε τρεις αγώνες και από την άλλη η απαιτητική ΑΕΛ του Ντούσαν Κέρκεζ που έβαλε τον πήχη ψηλά, έως και την κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος.

Στο Τσίρειο στάδιο θα παραταχθούν δύο ομάδες με εντελώς διαφορετική προσέγγιση, δύο διαφορετικοί ποδοσφαιρικοί κόσμοι. Η ΑΕΛ σε εφτά επίσημα παιχνίδια της έχει δεχθεί μόλις τρία τέρματα, κράτησε ανέπαφη την εστία της τέσσερις φορές και ουδέποτε δεν έχει δεν την εστία της να παραβιάζεται πέραν της μίας φοράς σε εάν παιχνίδι. Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός πως και στα τρία παιχνίδια που δέχθηκε η γκολ η ΑΕΛ δεν κέρδισε. Αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Καραμπάχ, ηττήθηκε 1-0 από τους Αζέρους και έμεινε στην ισοπαλία 1-1 με τον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική. Οι γαλαζοκίτρινοι χαρακτηρίζονται από μεγάλη πειθαρχία στο παιχνίδι τους, ισορροπία στις γραμμές τους και ισχυρή ανασταλτική λειτουργία.

Στον αντίποδα, ο Απόλλων του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ ακολουθεί διαφορετικό… μονοπάτι. Ο Γερμανός από την πρώτη ημέρα παρουσίας του στο Κολόσσι προανήγγειλε τη δημιουργία μιας επιθετικής ομάδας και το μέχρι στιγμής δείγμα τον επιβεβαιώνει. Οι γαλάζιοι σε εννέα παιχνίδια (σε Κόνφερενς Λιγκ, πρωτάθλημα και κύπελλο) σκόραραν 13 τέρματα και δέχθηκαν εννέα! Με εξαίρεση τη νίκη επί του Άρη με 1-0 στα υπόλοιπα οκτώ παιχνίδια του ο Απόλλων πέτυχε πέραν του ενός τέρματος, αλλά την ίδια ώρα μόνο σε αυτό το ματς διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Πάντως, τόσο στο παιχνίδι με τον Άρη (λόγω αριθμητικού μειονεκτήματος) όσο και στο πρόσφατο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ έδειξε ότι μπορεί να κάνει διαχείριση του σκορ αμυνόμενη αρκετά καλά.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η σκακιέρα του Τσιρείου θα έχει μπόλικο ενδιαφέρον με τους Κέρκεζ και Τσόρνιγκερ να ετοιμάζονται για την πρώτη μεταξύ τους παρτίδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ