aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ – Απόλλων 0-2: Αντεπίθεσης συνέχεια με νίκη στο «αιώνιο» (vid)

ΑΕΛ – Απόλλων 0-2: Αντεπίθεσης συνέχεια με νίκη στο «αιώνιο» (vid)

Γαλάζιο βάφτηκε το τρίτο και τελευταίο λεμεσιανό ντέρμπι της σεζόν. Ο Απόλλων επικράτησε 2-0 της ΑΕΛ στο στάδιο «Άλφαμεγα», για την 26η και τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος.

Ιωάννης Πίττας (12’) και Ίσρα Κολ (82’) πέτυχαν τα τέρματα που έκριναν την αναμέτρηση, η οποία σημαδεύτηκε από ολιγόλεπτη διακοπή με σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Πρωταγωνιστές του καβγά οι Ρομπέρζ και Ντεγοέστ, οι οποίοι πιάστηκαν στα χέρια και αποβλήθηκαν απόλυτα δικαιολογημένα από τον Χρυσοβαλάντη Θεουλή, στο 68’ του αγώνα.

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Απόλλωνα, μόλις για δεύτερη φορά στη σεζόν, με τον Μπογκτάν Αντόνε να μετρά το απόλυτο στον πάγκο των γαλάζιων της Λεμεσού, οι οποίοι έφθασαν στους 44 βαθμούς, πέντε λιγότερους από την 4η Πάφος FC. Για την ΑΕΛ η σημερινή αναμέτρηση ήταν περισσότερο γοήτρου, αφού οι γαλαζοκίτρινοι γνώριζαν εξ αρχής ότι δεν έχουν ελπίδες για είσοδο στην πρώτη εξάδα. Στην 8η θέση με 35 βαθμούς η ομάδα του Τσέντομιρ Γιανέφσκι θα υποστεί το μαρτύριο των αγώνων του ομίλου υποβιβασμού χωρίς ενδιαφέρον και εναποθέτει τις ελπίδες της για διάκριση στο κύπελλο. Πρώτη ήττα της ΑΕΛ στο στάδιο «Άλφαμεγα».

Το ματς

Τέσσερις τελικές προσπάθειες για τον Απόλλωνα, έξι για την ΑΕΛ, από τρεις στον στόχο και κατοχή της μπάλας υπέρ των γαλάζιων με ποσοστό 61%-39% ήταν η στατιστική πλευρά του πρώτου ημιχρόνου. Τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες έκανε το γκολ του Ιωάννη Πίττα στο 12’. Ο Κύπριος φορ πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα τέρματα της καριέρας του, αφού οι Σαχάρ και Βα έκαναν όλη τη δουλειά και ο τελευταίος σέρβιρε γκολ στο πιάτο του πρώτου σκόρερ των γαλάζιων.

Ο Πίττας έφτασε τα 12 στο πρωτάθλημα και απέχει πέντε από τον Ζάιρο, ο οποίος είναι στην κορυφή της λίστας των σκόρερ. Συνολικά στη σεζόν ο διεθνής φορ μετρά 14 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, αριθμός που αποτελεί προσωπική επίδοση καριέρας στο σκοράρισμα σε μία αγωνιστική περίοδο.

Οι δύο ομάδες είχαν καλές ευκαιρίες και προϋποθέσεις για τέρματα, κυρίως λόγω ανασταλτικών αδυναμιών που παρουσιάζουν αμφότερες, όμως η αστοχία των Πίττα, Ουάρντα από πλευράς Απόλλωνα και οι αποκρούσεις του Γιοβάνοβιτς στα σουτ των Τσέρνιχ και Τσιμπόλα κράτησαν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Στο 58’, ένα δυνατό φάουλ του Παντελή στον Ουάρντα προκάλεσε ένταση και μικρό επεισόδιο ανάμεσα στον Αιγύπτιο και τον Τσέντομιρ Γιανέφσκι. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και λίγο αργότερα εκτυλίχθηκαν εικόνες που δεν τιμούν κανέναν. Στο 66’ της αναμέτρησης ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά, καθώς από την κερκίδα των οπαδών της ΑΕΛ έπεσε κροτίδα, με τον Πεϊμπέρνς να μένει στο έδαφος. Ακολούθησε καβγάς του Ρομπέρζ με τον Ρόμο που προκάλεσε σύρραξη και ένταση ανάμεσα στους, με τους Ρομπέρζ και Ντεγόεστ να παραφέρονται αφού έπεσαν μερικές ψηλές και δικαίως ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή τους τιμώρησε με απευθείας κόκκινη.

Ο ρυθμός του αγώνα επηρεάστηκε, οι καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες περιορίστηκαν και στο 82’ ο Ίσρα Κολ με το πρώτο γκολ του στη σεζόν εδραίωσε το προβάδισμα του Απόλλωνα. Με δυνατό σουτ, σε εκτέλεση φάουλ ακριβώς στο ύψος της περιοχής νίκησε τον Ολιβέιρα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Τσέντομιρ Γιανέφσκι): Ολιβέιρα, Παντελή, Τεϊσέιρα, Ντεγοέστ, Ντζάλμα, Kάσα, Ζντραφκόσκι (77′ Παπαφώτης), Τσιμπόλα (86′ Kοντινέλα), Μιραλάς (63′ Mεντόζα), Μπεραχίνο (77′ Μπιλοβάρ), Τσέρνιχ (46′ Ρόμο).

Απόλλων (Μπογκντάν Αντόνε): Γιοβάνοβιτς, Εκπολό, Πεϊμπέρνς, Ρομπέρζ, Ίλιεφ (72′ Σπόλιαριτς), Χ. Κυριάκου, Σαχάρ, Βα (84′ Χέντι), Πίττας, Ουάρντα (90’+6 Zήνωνος), Ντόνιο (46′ Κολ).

Σκόρερ: – / Πίττας 12′, Κολ 82′

Κίτρινες: Mιραλάς, Παντελή, Γιανέφσκι, Τσιμπόλα / Ζήνωνος.

Αποβολές: Ρομπέρζ 68′ / Ντεγοέστ 68′

Στάδιο: «Αλφαμέγα».

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος

Β’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Γκερσίνι Ντάβιντε (Ιταλία)

AVAR: Ηροδότου Ξένια

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ