aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ – Απόλλων 0-1: Ίλιεφ, Ίλιεφ, βασιλιά μου! (vid)

ΑΕΛ – Απόλλων 0-1: Ίλιεφ, Ίλιεφ, βασιλιά μου! (vid)

Γαλάζιο βάφτηκε το πρώτο ντέρμπι της Λεμεσού για την αγωνιστική περίοδο 2021-22. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Ίλιαν Ίλιεφ. Ο Βούλγαρος μέσος με μια «οβίδα» από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βοζίνια στο 50’ της αναμέτρησης και χάρισε τη νίκη με 1-0 στην ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. Ο Απόλλων συνεχίζει αλάνθαστος στο πρωτάθλημα με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια επίδοση που δεν κατέγραψε ούτε όταν στέφθηκε τελευταία φορά πρωταθλητής τη σεζόν 2005-06, γεγονός που πιστοποιεί τις τεράστιες φετινές δυνατότητες των γαλάζιων.

Η ΑΕΛ που αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για 50’ λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Ανδρέου Κεραυνού για βίαιο φάουλ στον Νταμπό, είχε δύο δοκάρια από ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ. Αρχικά με τον Πελέ στο 36’ και εν συνεχεία με τον Έουλερ στο 84’. Τρία λεπτά ενωρίτερα ο διαιτητής Κυριάκος Χριστοδούλου καταλόγισε πέναλτι για ανατροπή του Τσάβες από τον Μαυρία. Μετά από έλεγχο του VAR και υπόδειξη του Πορτογάλου Φερνάντες Φερέιρα Βίτορ Ζορζ, ο διαιτητής άλλαξε την απόφασή του και έδωσε φάουλ εκτός περιοχής. Ο Τσάβες πατούσε με το ένα πόδι εντός περιοχής, αλλά η ανατροπή έγινε στο πόδι που πατούσε εκτός περιοχής. Στους τέσσερις βαθμούς σε τρία παιχνίδια η ΑΕΛ που παρά την υπερπροσπάθεια δέχθηκε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

Έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς ΑΕΛ στο τέλος του αγώνα με τον Ντούσαν Κέρκεζ να κατευθύνεται προς το μέρος των διαιτητών με το τελικός σφύριγμα. Οι γαλαζοκίτρινοι φωνάζουν για την αποβολή του Κεραυνού στο 40′ και την αλλαγή της απόφασης του διαιτητή από πέναλτι σε φάουλ στο 81′.

Το ματς

Πάθος, ένταση και πολλές προσωπικές μονομαχίες ήταν το σκηνικό στο πρώτο ντέρμπι της Λεμεσού που είχε μπόλικο σασπένς, νεύρα και διαιτητικές αποφάσεις που αμφισβητήθηκαν. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος στα αρχικά στάδια με την πρώτη μεγάλη φάση να καταγράφεται στο 18’. Ο Πίττας έκανε γύρισμα από αριστερά και οι δύο φορ του Απόλλωνα, Νταμπό και Γιάνγκα νικήθηκαν ισάριθμες φορές από τον Κεραυνό. Η ΑΕΛ είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Πελέ στο 36’ και τέσσερα λεπτά αργότερα άλλαξαν τα αριθμητικά δεδομένα.

Ο Ανδρέας Κεραυνός αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Κυριάκου Χριστοδούλου για φάουλ στον Νταμπό λίγο έξω από την περιοχή της ΑΕΛ και πλάγια δεξιά. Ο διαιτητής έκρινε ότι το παίξιμο του νεαρού τερματοφύλακα ήταν βίαιο και αφού η απόφασή του επικυρώθηκε από τον Πορτογάλο, Φερνάντες Φερέιρα Βίτορ Ζορζ που ήταν στο VAR η ΑΕΛ συνέχισε την αναμέτρηση με αριθμητικό μειονέκτημα. Ο Ντούσαν Κέρκεζ απέσυρε τον Στεφάν Τσέποβιτς για να ρίξει στη μάχη τον Βοζίνια, με τον Σέρβο να… θυσιάζεται ώστε να μπορέσει η ομάδα του να ανταπεξέλθει με παίκτη λιγότερο.

Εκμεταλλευόμενος την αριθμητική υπεροχή του και με ορεξάτο τον Νταμπό που μεταφέρθηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης ο Απόλλων άσκησε πίεση στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και μετουσίωσε την υπεροχή με γκολ. Ο Ίλιεφ με έναν «κεραυνό» έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του Τσόρνιγκερ.

Η ΑΕΛ δεν ύψωσε λευκή πετσέτα. Αντιθέτως, κυνήγησε μέχρι τέλους το βαθμολογικό κέρδος και μάλιστα το τελευταίο δεκάλεπτο είχε δοκάρι με τον Έουλερ στο 84’ και μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Τσάβες στο 87’.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Κεραυνός, Σάντος, Τεϊσέιρα, Ριστέφσκι, Μαζάν, Μεντόγιεβιτς, Ζντραφκόσκι (55′ Σωτηρίου), Ριέρα (71′ Μάιντεβατς), Πελέ (58′ Έουλερ), Τόρες (71′ Tσάβες), Τσέποβιτς (44′ Βοζίνια).

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Δημητρίου, Φιλιώτης (73′ Χ. Κυριάκου), Κατελάρης, Ρομπέρζ, Χαμάς (61′ Αλεσάμι), Κολ, Ζράντι (90′ Ουέλιγκτον), Ίλιεφ (73′ Μαυρίας), Πίττας, Γιάνγκα, Νταμπό (90′ Ιντζία).

Σκόρερ: – / Ίλιεφ 53′

Κίτρινες: Ριστέφσκι, Τεϊσέιρα, Σάντος / Χαμάς, Φιλιώτης, Κατελάρης.

Αποβολές: 40′ Κεραυνός / –

Στάδιο: Τσίρειο

Διαιτητής: Κυριάκος Χριστοδούλου.

Α’ Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ Βοηθός: Μάριος Καλογήρου.

4ος: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

VAR: Φερνάντες Φερέιρα Βίτορ Ζορζ (Πορτογαλία)

ΑVAR: Ευαγόρας Ευαγόρου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανδρέας Γεωργίου.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Αρκετά εκδηλωτικοί οι οπαδοί των δύο ομάδων στις εξέδρες. Αν και δεν γέμισε το Τσίρειο Στάδιο και σαφώς η ατμόσφαιρα δεν θυμίζει αγώνες περασμένων χρόνων, όμως είναι αρκετά πιο «ζωντανές» οι εξέδρες σε σχέση με τα παιχνίδια της τελευταίας διετίας.

Στον αγωνιστικό χώροι οι παίκτες των δύο ομάδων.

Πρώτη μονομαχία ανάμεσα σε Ντούσαν Κέρκεζ και Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ.

Έναρξη αγώνα.

5′ Χωρίς κάποια ευκαιρία στις δύο εστίες στο πρώτο πεντάλεπτο. Δυνατές προσωπικές μονομαχίες με τον Απόλλωνα να έχει την κατοχή της μπάλας είναι το σκηνικό μέχρι στιγμής.

8′ Παράλληλο γύρισμα του Νταμπό, δεν υπήρχε κανείς παίκτης του Απόλλωνα στην περιοχή.

9′ Πρώτη τελική προσπάθεια για την ΑΕΛ, γύρισμα του Τσέποβιτς ο Φιλιώτης έκανε την κεφαλιά με τον Πελέ να σουτάρει στην κίνηση και να στέλνει την μπάλα έξω.

12′ Εκτέλεση φάουλ του Τόρες από πλάγια αριστερά, ο Δημητρίου απέκρουσε αρχικά με τα πόδια και ακολούθως με τα χέρια προτού ο Σάντος μπει στη φάση.

16′ Κέρδισε μέτρα στο γήπεδο η ΑΕΛ, απείλησε σε 1-2 στατικές φάσεις, ενώ σε αντεπίθεση ο Ριέρα προσπάθησε να βρει τον Τσέποβιτς, ο Δημητρίου έκανε έξοδο και μάζεψε την μπάλα.

18′ Τεράστια διπλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα! Ο Πίττας έκανε σέντρα από αριστερά, Νταμπό αρχικά και Γιάνγκα στη συνέχεια νικήθηκαν από τον Κεραυνό, ο οποίος είπε ισάριθμες φορές «όχι» στους επιθετικούς του Απόλλωνα.

21′ Σουτ του Ριέρα, ο Ρομπέρζ άπλωσε το αριστερό πόδι και έδιωξε την μπάλα.

27΄Ο Απόλλων με οδηγίες του Τσόρνιγκερ πιέζει από ψηλά την άμυνα της ΑΕΛ, ώστε να μην κτίζει με ευκολία το παιχνίδι της από πίσω.

31′ Τελική προσπάθεια μετά από αρκετή ώρα, μετά από κόρνερ ο Ριστέφσκι έκανε κεφαλιά πάσα στον Τσέποβιτς, ο Σέρβος χωρίς ισορροπία έκανε νέα κεφαλιά η μπάλα έξω.

36′ Τεράστια ευκαιρία, η μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι εκτέλεση φάουλ του Πελέ η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Δημητρίου!

40′ Κόκκινη κάρτα στον Κεραυνό για φάουλ στον Νταμπό εκτός περιοχής, πλάγια αριστερά. Έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γαλαζοκιτρίνων. Για να δούμε αν ο Πορτογάλος Φερνάντες Φερέιρα Βίτορ Ζορζ που είναι στο VAR θα έχει διαφορετική άποψη. Η απόφαση του διαιτητή έχει να κάνει για βίαιο παίξιμο και όχι για προφανή ευκαιρία επίτευξης τέρματος.

43′ Έγινε ο έλεγχος από το VAR, δεν κλήθηκε ο διαιτητής να πάει στο βίντεο, επικυρώθηκε η απόφαση του διαιτητή.

44′ Ο Βοζίνια περνά στον αγωνιστικό χώρο, εκτός ο Τσέποβιτς. Αναγκαστικά ο Κέρκεζ αλλάζει το πλάνο του και αποσύρει τον πρώτο του σκόρερ.

45′ Ο Ζράντι προσπάθησε να ξαφνιάσει τον Βοζίνια με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ ήταν σε ετοιμότητα.

45+3′ Δυνατό φάουλ του Χαμάς στον Μεντόγεβιτς και κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα που έπαιξε επικίνδυνα με τις τάπες.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Υπάρχει σχισμένο δίχτυ και επιδιορθώνεται από τους υπεύθυνους του γηπέδου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

46′ Εσωτερική αλλαγή από τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, ο Πίττας πήγε δίπλα στον Γιάνγκα και ο Νταμπό στο αριστερό άκρο.

48′ Πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πίττας βρέθηκε σε θέση βολής μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Νταμπό, όπλισε, πυροβόλησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά δεν βρήκε στόχο.

53′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα με σκόρερ τον Ίλιεφ! Τρομερό γκολ από τον Βούλγαρο, ο οποίος με ένα πολύ δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Βοζίνια.

56′ Σουτ του Νταμπό από μακρινή απόσταση, η μπάλα έξω.

66′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα, εκτέλεση κόρνερ του Ζράντι κεφαλιά του Νταμπό η κεφαλιά έφυγε ελάχιστα έξω.

75′ Δυνατές μονομαχίες, πραγματικό ντέρμπι στο Τσίρειο.

80′ Παραλίγο να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Απόλλωνα, ο Δημητρίου έκανε άστοχη έξοδο, ο Κατελάρης έδιωξε σε κόρνερ προ του Μάιντεβατς.

81′ Πέναλτι για την ΑΕΛ δίνει ο Κυριάκος Χριστοδούλου, για ανατροπή του Τσάβες από τον Μαυρία. Μετά από έλεγχο του VAR ο διαιτητής αλλάζει την απόφασή του και δίνει φάουλ εκτός περιοχής. Ο Τσάβες πατούσε με το ένα πόδι εντός περιοχής, αλλά η ανατροπή έγινε στο πόδι που πατούσε εκτός περιοχής.

84′ Εκτέλεσε ο Έουλερ, δοκάρι για την ΑΕΛ, δεύτερο στο παιχνίδι!

87′ Πολύ καλή ευκαιρία για την ΑΕΛ, δυνατή κεφαλιά του Τσάβες ο Δημητρίου ήταν στη σωστή θέση.

90+4′ Ο Γιάνγκα βρέθηκε φάτσα με το 2-0, όμως ο Ριστέφσκι του πήρε την μπουκιά από το στόμα και έδιωξε την υστάτη.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ