aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ: Η μεν μετά από μια 30ετία, ο δε μετά από 4 χρόνια

ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ: Η μεν μετά από μια 30ετία, ο δε μετά από 4 χρόνια

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο κύβος ερρίφθη! Ο τελικός του κυπέλλου στις 22 Μαΐου στο ΓΣΠ είναι γαλαζοκίτρινη υπόθεση. Ο ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΛ έκλεισαν χθες το μεγάλο ραντεβού στο στάδιο της πρωτεύουσας για να διεκδικήσουν το δεύτερο τη τάξει τρόπαιο και να κλείσουν ιδανικά τη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά. Μετά από τέσσερα χρόνια θα τα ξαναπούν και πάλι σε τελικό. Ο μεν ΑΠΟΕΛ θα διεκδικεί, ελπίζει, το νταμπλ, η δε ΑΕΛ θα κυνηγά τρόπαιο μετά από επτά χρόνια και κύπελλο ύστερα από 30 χρόνια!

Μια χρονιά που ξεκίνησε στραβά κι ανάποδα για τον ΑΠΟΕΛ, πάει να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο. Το καλοκαίρι οι γαλαζοκίτρινοι γνώρισαν διπλό αποκλεισμό στην Ευρώπη από Σούντουβα και Αστάνα, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ύστερα από πέντε συνεχόμενες παρουσίες. Στην πορεία διορθώθηκαν αρκετά πράγματα και τώρα η ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι, ο οποίος ήλθε τον περασμένο Οκτώβρη διαδεχόμενος τον Μπρούνο Μπαλταζάρ, είναι ενώπιον μιας μεγάλης πρόκλησης: Της κατάκτησης του νταμπλ μετά από τέσσερα χρόνια. Ήδη έχει σαφές προβάδισμα στην υπόθεση τίτλος, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος. Η τελευταία φορά που πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο ήταν την περίοδο 2014-15. Τότε είχε αντιμετωπίσει και πάλι την ΑΕΛ στον τελικό την οποία κέρδισε με 4-2.

Η έξοδος στην Ευρώπη για την ΑΕΛ, που είχε επιτευχθεί πριν από το χθεσινό παιχνίδι είναι ήδη σημαντικό επίτευγμα για μια ομάδα που δεν ξεκίνησε με πολύ ψηλές βλέψεις βάσει ρόστερ και προϋπολογισμού. Τώρα βρίσκεται στον τελικό κι έχει μεγάλη ευκαιρία να «ξεδιψάσει» τον κόσμο της με το βαρύτιμο τρόπαιο. Έναν κόσμο που της γύρισε την πλάτη φέτος, καθώς λάμπει διά της απουσίας του. Γι’ αυτό και η πορεία της ομάδας του Ντούσαν Κέρκεζ που πάλεψε μόνη χωρίς τον 12ο παίκτη, αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Η ΑΕΛ μετρά έξι κατακτήσεις και βρίσκεται στην πέμπτη θέση κατακτήσεων του κυπέλλου και στην τρίτη θέση σε συμμετοχές στον τελικό. Συνολικά έχει συμμετάσχει 17 φορές στον τελικό και τώρα θα εμφανιστεί για 18η φορά με την ελπίδα ότι θα σπάσει την γκίνια των έξι σερί αποτυχιών που μετρά σε τελικούς! Έχασε από… όλους σχεδόν από τις αρχές της νέας χιλιετίας. Δηλαδή από Ανόρθωση, ΑΕΚ, ΑΠΟΠ Κινύρα Πέγειας, Ομόνοια, Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ στην τελευταία παρουσία της πριν από τέσσερα χρόνια. Τώρα, ελπίζει στον τελικό να σηκώσει ξανά το κύπελλο και να το πάρει στη Λεμεσό, όπως έκανε πριν από 30 χρόνια, δηλαδή την περίοδο 1988-89 όταν είχε κερδίσει τον συμπολίτη της Άρη σε ένα δραματικό παιχνίδι (3-2).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ