aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ - ΑΠΟΕΛ 1-0: Ο Μακρής τού κέρασε το πικρό ποτήρι της πρώτης ήττας επί...

ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ 1-0: Ο Μακρής τού κέρασε το πικρό ποτήρι της πρώτης ήττας επί Μιλόγεβιτς (vid)

Η ΑΕΛ έμελλε να γίνει η πρώτη ομάδα που έδειξε στον ΑΠΟΕΛ του Βλάνταν Μιλόγεβιτς τη γεύση της ήττας έπειτα από 14 παιχνίδια πρωταθλήματος (15 με το ματς κυπέλλου κόντρα στον Αχυρώνα Ονήσιλο). Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού επικράτησαν 1-0 των ομόχρωμών τους της Λευκωσίας χάρις σε γκολ του Μακρή στο 55’.

Έτσι, οι πρωτευουσιάνοι είναι πια στη δεύτερη θέση, μετά από τέσσερις αγωνιστικές στην κορυφή, καθώς τους προσπέρασε με έναν βαθμό η ΑΕΚ, που έφερε 0-0 με την Ανόρθωση το βράδυ του Σαββάτου.

Όσο για τη νικήτρια, ανέβηκε στην έβδομη θέση προσπερνώντας τη Νέα Σαλαμίνα με την οποίαν ισοβαθμεί στους 25 βαθμούς, αλλά υπερέχει επειδή τη νίκησε στο μεταξύ τους παιχνίδι. Πλέον απέχει τέσσερις βαθμούς από τον Απόλλωνα, που έφερε προηγουμένως 2-2 με την Πάφος FC.

Το ματς
Ο ΑΠΟΕΛ ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, δίχως όμως να δημιουργήσει πολλές φάσεις. Σημαντικότερη ήταν το άστοχο εντός περιοχής σουτ του Μαρκίνιος στο 14’.

Η ΑΕΛ από την πλευρά της άρχισε μετά το πρώτο 15λεπτο να δικαιολογεί την παρουσία της στο γήπεδο, είχε κάποιες καλές αντεπιθέσεις, αλλά φρόντισε να προειδοποιήσει στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Ο Μιραλάς με πολύ καλό σουτ υποχρέωσε τον Μπέλετς σε σπουδαία απόκρουση στο 45’+1.

Πάλι μπήκε δυνατά ο ΑΠΟΕΛ στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, μάλιστα στο 52’ είχε δοκάρι με τον Κβιλιτάια. Εντούτοις, είχε αφήσει κενό χώρο στο μισό γήπεδό του και η ΑΕΛ άρχισε να γίνεται επικίνδυνη με τις αντεπιθέσεις της.

Όταν στο 55’ ο Μακρής αξιοποίησε με κεφαλιά τη σέντρα του Μιραλάς, βάζοντας τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ, γύρισαν και τα ψυχολογικά δεδομένα υπέρ τους. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν σωστά απέναντι στους ψυχομένους γηπεδούχους, πανικοβλήθηκαν και το μόνο που κατάφεραν ήταν να φτάσουν κοντά στην ισοφάριση με τον Εφραίμ στο 81’ αλλά ο Μουριέλ έκανε σπουδαία απόκρουση.

Ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ μάλιστα αντίκρισε δεύτερη κίτρινη στο τέταρτο λεπτό της καθυστέρησης και η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη για την ομάδα του στα εναπομείναντα τέσσερα λεπτά που παίχθηκε ποδόσφαιρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Τσεντομίρ Γιανέφσκι): Μούριελ, Σάντος, Τεϊσέιρα, Μπίλοβαρ, Ντζαλμά, Κάσα (36′ Μακρής), Ζντραφκόφσκι, Τσιμπόλα, Σις (90’+8 Μιλιντσεάνου), Μιραλάς (88′ Παπαφώτης), Μπεραχίνο.

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς, Καρώ, Κρέσπο, Φεράρι, Δώνης (73′ Ηλία), Σατσιάς (68′ Εντονγκαλά), Σαρφό, Μαρκίνιος (68′ Εφραίμ), Ντάλσιο, Κβιλιτάια.

Σκόρερ: Μακρής 55′ / –

Κίτρινες: Μιραλάς, Τεϊσέιρα, Μούριελ, Σις / Δώνης, Σατσιάς, Φεράρι

Αποβολές: – / Εφραίμ (2η κίτρινη)

Στάδιο: «ΑΛΦΑΜΕΓΑ»

Διαιτητής: Ντούγε Στρούκαν (Κροατία).

Α’ Βοηθός: Zobenica Bojan (Κροατία).

Β’ Βοηθός: Jaksic Alen (Κροατία).

4ος: Αντωνίου Μενέλαος.

VAR: Μαρίν Βίντουλιν (Κροατία).

AVAR: Durak Vedran (Κροατία).

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ