aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ – Ανόρθωση 1-2: Ανατροπή, διπλό και παρθενική νίκη στα πλέι οφ (vid)

ΑΕΛ – Ανόρθωση 1-2: Ανατροπή, διπλό και παρθενική νίκη στα πλέι οφ (vid)

ΑΕΛ και Ανόρθωση μπορεί να μην είχαν βαθμολογικό κίνητρο, ωστόσο αμφότερες ήθελαν τη νίκη, η κάθε μια για τους δικούς της λόγους. Η ομάδα της Αμμοχώστου ήταν αυτή που τα κατάφερε, αφού πέρασε από το «Τσίρειο» με 1-2 για την ένατη αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Την παρθενική της νίκη στη Β’ φάση και την πρώτη της σε εκτός έδρας ντέρμπι για το πρωτάθλημα, πέτυχε η προσφυγική ομάδα. Αμπαρτζουμιάν (44’) και Κορρέα (47’) έφεραν «τούμπα» το ματς και ανέβασαν τους κυανόλευκους στους 57 βαθμούς. Ανώτερη ήταν στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης η Ανόρθωση και δίκαια πανηγύρισε το τρίποντο. Πρώτο… τεστ θετικό ενόψει τελικού (15/5), μεσολαβεί ένα ακόμα τεστ απέναντι στην ΑΕΚ (9/5).

Την πέμπτη σερί ήττα της σε πρωτάθλημα και κύπελλο γνώρισε η ΑΕΛ, η οποία αν και πήρε κεφάλι στο σκορ, δεν μπόρεσε να έχει βαθμολογικό κέρδος από το ντέρμπι. Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν εμφανώς επηρεασμένοι από τις πολλές αλλαγές (9) του Ντούσαν Κέρκεζ στο αρχικό σχήμα και… μοιραία ηττήθηκαν για ένατη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, μένοντας έτσι στους 68 βαθμούς. Οριστικά τρίτη η ομάδα της Λεμεσού, αφού με ένα ματς να απομένει βρίσκεται στο -5 από τη δεύτερη θέση και τον Απόλλωνα.

Το ματς

Καλύτερα μπήκε στο γήπεδο η Ανόρθωση και μάλιστα απείλησε νωρίς, μόλις στο 4’, με τον Κεραυνό να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Κβιλιτάια. Στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο οι κυανόλευκοι είχαν τα ηνία τα ματς, με την ΑΕΛ να ισορροπεί στη συνέχεια. Στο 27’ ο Γεωργίου προειδοποίησε αρχικά με το σουτ να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Δέκα λεπτά αργότερα (37’) όμως ήταν εύστοχος. Ο Δ. Αβραάμ έκανε τη σέντρα από αριστερά, με τον Κορέια να κάνει άσχημο κοντρόλ στην περιοχή και να δίνει την ευκαιρία στον Γεωργίου να κλέψει και από κοντά με δυνατό βολέ να νικά τον Λόρια. Στο 44’ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ και έφεραν το ματς, εξαργυρώνοντας την ανωτερότητα τους στο πρώτο ημίχρονο, ένα μόλις λεπτό πριν την ολοκλήρωση του. Μετά από λάθος του Πσισιέ στο χώρο του κέντρου, οι ποδοσφαιριστές του Τιμούρ Κετσπάγια έκλεψαν, με τον Αμπαρτζουμιάν να μπαίνει στην περιοχή και αμαρκάριστος να πλασάρει εύστοχα τον Κεραυνό.

«Τούμπα» με το… καλημέρα στο δεύτερο μέρος έφερε το ματς η Ανόρθωση. Στο 47’ Κορρέα με καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, έγραψε το 1-2. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν εκεί που το άφησαν στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν καλύτεροι και πιο επιθετικοί και στο δεύτερο, ενώ στο 67’ είχαν διπλή ευκαιρία και για τρίτο γκολ. Ο Καλτσάς με εξαιρετική μακρινή μπαλιά βρήκε τον Οκριασβίλι, αυτός με πολύ όμορφη ατομική ενέργεια στην περιοχή γύρισε τον Νταουσβίλι που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κεραυνό. Στην επαναφορά ο Καλτσάς προσπάθησε και αυτός, αλλά και πάλι ο νεαρός κίπερ ήταν εκεί για να πει «όχι» και να απομακρύνει σε κόρνερ. Το υπόλοπο ματς κύλησε χωρίς ουσιαστικές ευκαιρίες, με την ΑΕΛ να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να απειλήσει, και ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποφύγει τη νέα ήττα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Κεραυνός, Κυριάκου (60′ Σάντος), Τεϊσέιρα, Πσισιέ, Α. Αβραάμ (60′ Ντανίλο), Αντάμοβιτς (79′ Μελαναρκίτης), Παπαφώτης, Δ. Αβραάμ, Αβντιγιάι (60′ Ριέρα), Γεωργίου (69′ Κωνσταντινίδης), Μπάμπιτς.

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν (56′ Μαργκάσα), Κορρέα, Ρισβάνης, Βργκοτς, Κορρέια, Νταουσβίλι, Χούσμπαουερ, Οκριασβίλι (69′ Χριστοφή), Καλτσάς (79′ Ελουντού), Κβιλιτάια (79′ Μανιάς).

Σκόρερ: Γεωργίου 37′ / Αμπαρτζουμιάν 44′, Κορρέα 47′

Κίτρινες: Σάντος / Ρισβάνης

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Βασιλείου Αδάμος.

4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης.

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

AVAR: Φωτίου Κωνσταντίνος.

Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4′ Κεφαλιά του Κβιλιτάια μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καλτσά, εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κεραυνός.

11′ Κίτρινη κάρτα στον Ρισβάνη για φάουλ στον Μπάμπιτς.

15′ Καλύτερα μπήκε η Ανόρθωση στον αγωνιστικό χώρο, ισορρόπησε με το πέρασμα του χρόνου η ΑΕΛ.

26′ Σουτ του Αμπαρτζουμιάν από καλή θέση μετά από πάσα του Χούσμπαουερ, μπλόκαρε ο Κεραυνός.

27′ Κάποιες ενοχλήσεις αντιμετωπίζει ο Οκριασβίλι, ο οποίος πάντως συνεχίζει.

27′ Μπήκε στην περιοχή ο Γεωργίου, πέρασε τον Νταουσβίλι και έκανε το σουτ, που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

37′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ η ΑΕΛ με τον Γεωργίου. Τη σέντρα από αριστερά έκανε ο Δ. Αβραάμ, ο Κορέια έκανε άσχημο κοντρόλ στην περιοχή, έκλεψε ο Γεωργίου και με δυνατό βολέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

44′ ΓΚΟΛ 1-1 Στα ίσα το ματς με τον Αμπαρτζουμιάν. Ο Καλτσάς έκλεψε από τον Πσισιέ στο χώρο του κέντρου, οι κυανόλευκοι έφυγαν στην κόντρα, με τον Αρμένιο να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει εύστοχα, παρά το ότι περίμεναν πάσα.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

47′ ΓΚΟΛ 1-2 Με τον Κορρέα η Ανόρθωση φέρνει «τούμπα» το ματς με καρφωτή κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού των κυανόλευκων, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

56′ Μαργκάσα στη θέση του Αμπαρτζουμιάν.

58′ Σουτ του Κορέια από πολύ καλή θέση, ήταν τρομερά άστοχος.

60′ Τριπλή αλλαγή για την ΑΕΛ, Α. Αβραάμ, Κυριάκου και Αβντιγιάι εκτός, εντός οι Ντανίλο, Σάντος και Ριέρα.

64′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλτσά από μακριά, σε κόρνερ ο Κεραυνός.

67′ Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Ανόρθωση. Αρχικά μετά από εξαιρετική μακρινή μπαλιά του Καλτσά, ο Οκριασβίλη με πολύ όμορφη ενέργεια έδωσε στον Νταουσβίλι που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κεραυνό. Ο Καλτσάς πήρε το ριμπάουντ, ξανά όμως ο νεαρός τερματοφύλακας της ΑΕΛ απομάκρυνε, σε κόρνερ.

69′ Χριστοφή στη θέση του Οκριασβίλι.

69′ Κωνσταντινίδης αντί Γεωργίου.

74′ Ωραία ατομική ενέργεια του Ριέρα, ήταν όμως άστοχος.

77′ Κίτρινη κάρτα στον Σάντος.

78′ Πολύ δυνατό μακρινό σουτ του Μαργκάσα, πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΛ.

79′ Μελαναρκίτης στη θέση του Αντάμοβιτς.

79′ Διπλή αλλαγή για την Ανόρθωση, Ελουντού και Μανιάς αντί των Καλτσά και Κβιλιτάια.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ