aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ – Ακρίτας 2-1: Το «κάστρο» της την κράτησε ζωντανή! (vid)

ΑΕΛ – Ακρίτας 2-1: Το «κάστρο» της την κράτησε ζωντανή! (vid)

Την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο «Αλφαμέγα» πανηγύρισε η ΑΕΛ, επικρατώντας με 2-1 του Ακρίτα, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος και παρέμεινε ζωντανή στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ντζαλμά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90’+3 έδωσε τη νίκη «χρυσάφι» στην ομάδα του Τσέντιμορ Γιανέφσκι, που είχε ανοίξει το σκορ στο 37′ με τον Τεϊσέιρα. Ο Κλεμέντε (57′) ισοφάρισε προσωρινά για την ομάδα της Χλώρακας.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο, με την ΑΕΛ να έχει τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, να κυκλοφορεί την μπάλα, όμως να αντιμετωπίζει πρόβλημα στη δημιουργία. Ο Ακρίτας ήταν καλύτερος στην επανάληψη και είχε την πρωτοβουλία, με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο που οπισθοχώρησε. Τότε ήταν που η ομάδα της Λεμεσού ανέβασε ρυθμό και έψαξε το γκολ της νίκης, βρίσκοντας το στο 90’+3 χάρις την εύστοχη εκτέλεση του Ντζάλμα.

Ένατη συνολικά νίκη στο πρωτάθλημα για τη λεμεσιανή ομάδα, που ανέβηκε στους 31 βαθμούς, μείωσε στο -4 από Ομόνοια, Απόλλωνα και στο -3 από τη Νέα Σαλαμίνα. Οι δύο τελευταίοι έχουν ματς λιγότερο.

Από την άλλη, ο Ακρίτας έμεινε με τις εντυπώσεις, γνώρισε την 17η ήττα του στο πρωτάθλημα και τέταρτη διαδοχική. Παρέμεινε στους 11 βαθμούς και την τελευταία θέση.

Για την 23η αγωνιστική, η ΑΕΛ φιλοξενείται από την Πάφος FC την Τετάρτη (8/2), ενώ ο Ακρίτας πάει στη Λάρνακα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, την Παρασκευή (10/2).


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Τσέντομιρ Γιανέφσκι): Μούριελ, Παντελή, Τεϊσέιρα, Μπιλοβάρ, Ντζαλμά, Ζντραφκόσκι, Κοντινέλα (69′ Κατσανίκλιτς), Παπαφώτης (82′ Κόλιας), Τσέρνιχ (82′ Ντεγοέστ), Μπεραχίνο (59′ Ρόμο), Μιλιντσεάνου (82′ Συλβέστρου).

Ακρίτας (Μπρούνο Ακράποβιτς): Περντρέου, Σέχιτς, Μεντίμορετς, Σαραβάνια, Φοφανά, Κονέ (44′ Εράσο), Ελ Τζεμιλί, Κλεμέντε, Γαβριήλ (90′ Φουριέλ), Τόρες (90′ Αμπντουσαλάμοφ), Πική (44′ Λόπες – 82′ Πογκέν).

Σκόρερ: Τεϊσέιρα 37′, Ντζάλμα 90’+3 (πεν.) / Κλεμέντε 57′

Κίτρινες: Μπιλοβάρ / Φοφανά, Κλεμέντε, Αμπντουσαλάμοφ, Άμπραχαμ (3η)

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αλφαμέγα».

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος.

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Β’ Βοηθός: Ευαγόρου Ευαγόρας.

4ος: Κουμή Δημήτρης.

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

Παρατηρητής: Δημητρίου Βασίλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ