aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΛ – ΑΕΚ: Χαρμολύπη...

ΑΕΛ – ΑΕΚ: Χαρμολύπη…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Θα ήταν πολύ χρήσιμη η νίκη και για τις δύο, τη διεκδίκησαν πολύ, όμως δεν χαμογέλασε καμία και στο τέλος πήραν από ένα βαθμό, που τους άφησε γλυκόπικρη γεύση. Η ΑΕΚ προηγήθηκε ψες στο Τσίρειο με γκολάρα του Ιβάν Φιόλιτς στο 70’ και η ΑΕΛ ισοφάρισε στο 80’ με εκτέλεση πέναλτι του Ιβάν Κάρλος, που κέρδισε τρία λεπτά προηγουμένως ο Ραϊάν Μαέ.

Έτσι, η γηπεδούχος δεν μπόρεσε να απαντήσει ιδανικά μετά το 2-3 από τη Νέα Σαλαμίνα, ούτε να πλασαριστεί πιο ψηλά βαθμολογικά και είναι στην 8η θέση με οκτώ βαθμούς. Όσο για τη φιλοξενούμενη, έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή και περιορίστηκε στην τρίτη θέση, ισοβαθμώντας με τον Εθνικό στους δέκα πόντους. Ασφαλώς, η ισοπαλία δεν είναι καταστροφική για καμία από τις δύο, αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελαν.

Αναφορικά με το παιχνίδι, θα πρέπει να το χωρίσουμε σε δύο μέρη. Το πρώτο ήταν ώς το 70’, διάστημα για το οποίο θα το θυμούνται όσοι το είδαν για τρεις κραυγαλέες ευκαιρίες. Οι δύο ήταν για την ΑΕΚ και είχαν τον ίδιο πρωταγωνιστή: Ο Απόστολος Γιάννου βρέθηκε μπροστά από τον Βοζίνια στο 15’ και στο 52’, σουτάροντας και στέλνοντας την μπάλα πολύ πάνω από το δοκάρι. Για την ΑΕΛ, η μπάλα στρώθηκε στον Μαέ στα δύο μέτρα από το τέρμα στο 23′, αλλά η προβολή του σταμάτησε στον Τόνιο.

Στο 70’ λοιπόν ήρθε το προβάδισμα των κιτρινοπράσινων με τον Φιόλιτς και οι γαλαζοκίτρινοι τα έδωσαν όλα για να ισοφαρίσουν. Έγιναν πιο επιθετικοί, πιο πιεστικοί και δικαιώθηκαν με το πέναλτι που κέρδισε ο Μαέ και αξιοποίησε στο 80’ ο Κάρλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ