aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΛ – ΑΕΚ 0-2: Τα φάλτσα του Γκιούρσκο (και ο Φαράζ) την έστειλαν στην κορυφή...

ΑΕΛ – ΑΕΚ 0-2: Τα φάλτσα του Γκιούρσκο (και ο Φαράζ) την έστειλαν στην κορυφή (vid)

Στην κορυφή της βαθμολογίας έστειλε την ΑΕΚ το φαλτσαριστό σουτ-γκολ του Γκιούρσκο στο 13’ και το γκολ του Φαράζ στην εκπνοή του ματς. Οι κιτρινοπράσινοι επικράτησαν με 2-0 της ΑΕΛ στο Τσίρειο για την ενδέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος και προσπέρασαν τον Απόλλωνα, που φιλοξενείται αύριο (29/11) από την Ανόρθωση.

Με καθυστέρηση 40 λεπτών άρχισε εν τέλει το ντέρμπι. Η αναμέτρηση ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 19:00, όμως εξαιτίας προβλήματος στο VAR οι διαιτητές σε συνεννόηση με τις ομάδες και την ΚΟΠ αποφάσισαν την καθυστέρηση της έναρξης για μισή ώρα, ώστε να έρθει στο Τσίρειο το δεύτερο βαν που είναι εξοπλισμένο με το σύστημα.

Έβδομη νίκη για τους Λαρνακείς στο φετινό πρωτάθλημα και τρίτη εκτός έδρας (δεύτερη στο Τσίρειο). Ανέβηκαν στους 24 και ισοβαθμώντας με τον Απόλλωνα τον έριξαν από την κορυφή, λόγω του μεταξύ τους αποτελέσματος. Επόμενος αντίπαλος η Ομόνοια, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στο Τσίρειο.

Τέταρτη φετινή ήττα για την ΑΕΛ και τρίτη στα τέσσερα τελευταία ματς. Παραμένει στην όγδοη θέση με 12 βαθμούς, στο -12 από την κορυφή και μόλις στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Επόμενος αντίπαλος η Δόξα, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στο Μακάρειο.

Το ματς

Με περισσότερη ενέργεια και διάθεση μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΛ. Ήταν πιο απαιτητική, είχε την κατοχή της μπάλας και ήταν αυτή που «πατούσε» πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Η ομάδα που κατάφερε όμως να πάρει κεφάλι στο σκορ ήταν η ΑΕΚ, στην πρώτη της ουσιαστική απειλή. Στο 13ο λεπτό ο Γκιούρσκο με ένα πολύ όμορφο φαλτσαριστό πλασέ από πλάγια θέση στην περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, με τον Βοζίνια να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση.

Τρία λεπτά αργότερα (16’) ο διαιτητής Νικολάου υπέδειξε πέναλτι για την ΑΕΛ, σε μαρκάρισμα του Τόμοβιτς στον Τόρες. Ο ακραίος επιθετικός των γηπεδούχων προσπάθησε να κλέψει την μπάλα από τον Σέρβο, και βρέθηκε στο έδαφος μετά από επαφή που είχαν οι δύο τους. Αρχικά ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Μετά από υπόδειξη του VAR, όμως, πήγε στο on field review να δει ξανά τη φάση, αλλάζοντας τελικά την απόφαση του. Κάτι που ξεσήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων από πλευράς της λεμεσιανής ομάδας.

Οι γαλαζοκίτρινοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ψάχνουν την «απάντηση» στο γκολ των φιλοξενουμένων. Παρά το ότι είχαν στην κατοχή τους όμως την μπάλα στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους αντιμετώπισαν δημιουργικό πρόβλημα, και δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις στην πολυπρόσωπη άμυνα της ΑΕΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ ρίσκαρε, προσπάθησε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης και μοιραία άφησε χώρους στα μετόπισθεν. Χώρους που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ βγαίνοντας σε γρήγορες αντεπιθέσεις και χάνοντας αρχικά δύο τεράστιες ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα της με Γκιούρσκο (54’) και Τρισκόφσκι (63’). Σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες προϋποθέσεις.

Τελικά το γκολ που «τελείωσε» το ματς ήρθε στο 90+4’, όταν ο Φαράζ έφυγε στην κόντρα και σε κενή εστία, αφού ο Βοζίνια είχε προωθηθεί στην αντίπαλη περιοχή, από μακρινή απόσταση έστειλε την μπάλα στα δίκτυα των λεμεσιανών για δεύτερη φορά και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.


H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντωνίου (71′ Θεμιστοκλέους), Τεϊσέιρα, Ριστέφσκι, Έουλερ, Ζντραφκόσκι, Ριέρα (61′ Γεωργίου), Παπαφώτης, Τόρες (42′ Ντάφερβελντ), Πελέ (46′ Μάιντεβατς), Τσάβες (46′ Τσέποβιτς).

ΑΕΚ (Νταβίδ Καταλά): Toύμπας, Τάντι (60′ Γκαρσία), Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Ροσάλες, Λέντες, Μάμας (60 Άμπραχαμ), Ακοράν (71′ Φαράζ), Γκιούρσκο, Τρισκόφσκι, Ρομό.

Σκόρερ: – / Γκιούρσκο 13′, Φαράζ 90+4′

Κίτρινες: Παπαφώτης / Μάμας, Τόμοβιτς (τρίτη), Μιλίτσεβιτς.

Αποβολές: – / –

Γήπεδο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος.

Α’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης.

Β’ Βοηθός: Μαρίνου Μιχάλης.

4ος: Αντωνίου Μενέλαος.

VAR: Lopes Martins Tiago Bruno.

AVAR: Εγγλέζου Νίκος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

*Με μισή ώρα καθυστέρηση θα ξεκινήσει το ντέρμπι. Αντί για 19:00 που ήταν προγραμματισμένο θα ξεκινήσει στις 19:30, εξαιτίας προβλήματος στο VAR λόγω διακοπών ρεύματος που παρατηρούνται παγκύπρια.

Στο γήπεδο οι δύο ομάδες, ο αγώνας σύμφωνα με νέα ενημέρωση θα αρχίσει στις 19:45.

Έχει τεθεί σε λειτουργία το δεύτερο VAR. Αρχίζει με τη λειτουργία του ο αγώνας.

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ

-Στις 19:40 άρχισε η αναμέτρηση.

3′ Πρώτη καλή στιγμή στο ματς, για την ΑΕΛ. Μετά από ωραία ατομική ενέργεια το Τόρες από δεξιά και γύρισμα που έκανε, πρόλαβε και έβαλε την προβολή στο πίσω δοκάρι ο Τσάβες, μπλόκαρε ο Τούμπας.

12′ Γύρισμα του Τσάβες από αριστερά, έκανε άστοχη έξοδο ο Τούμπας και έστειλε την μπάλα στον Ριέρα. Προσπάθησε ο Ισπανός να απειλήσει, δεν μπόρεσε.

13′ ΓΚΟΛ 0-1 Πανέμορφο γκολ του Γκιούρσκο, ανοίγει το σκορ η ΑΕΚ. Από πλάγια θέση στην περιοχή ο Ούγγρος με φαλτσαριστό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση ο Βοζίνια. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ!

16′ Πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ υπέδειξε ο Νικολάου, σε μαρκάρισμα του Τόμοβιτς στον Τόρες. Ο ακραίος επιθετικός των γηπεδούχων προσπάθησε να κλέψει την μπάλα από τον Σέρβο, και βρέθηκε στο έδαφος μετά από επαφή που είχαν οι δύο τους. Αρχικά ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Μετά από υπόδειξη του VAR, όμως, πήγε στο on field review να δει ξανά τη φάση, αλλάζοντας τελικά την απόφαση του. Δύσκολη φάση. Υπάρχει επαφή, όμως ο διαιτητής έκρινε πως δεν ήταν ικανή να ανατρέψει τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΦΑΣΗ!

20′ Επαναρχίζει το ματς, τέσσερα λεπτά μετά.

27′ Κίτρινη κάρτα στον Μάμα για φάουλ στον Έουλερ.

31′ Κίτρινη κάρτα και στον Τόμοβιτς. Είναι η τρίτη του στο φετινό πρωτάθλημα, χάνει έναν εκ των επόμενων δύο αγώνων (Δόξα ή Ομόνοια).

– Έχει την κατοχή της μπάλας η ΑΕΛ με 52%, έναντι 48% της ΑΕΚ.

39′ Κίτρινη κάρτα και στον Μιλίτσεβιτς, τρίτη για παίκτη της ΑΕΚ.

42′ Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΛ, δεν μπορεί να συνεχίσει ο Τόρες. Στη θέση του ο Ντάφερβελντ.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΛ. Τσέποβιτς αντί Τσάβες και Μάιντεβατς αντί Πελέ.

50′ Κίτρινη κάρτα στον Παπαφώτη για φάουλ στον Μάμα, πρώτη για παίκτη της ΑΕΛ.

51′ Σουτ του Μάμα από το ύψος της περιοχής, πολύ άστοχο.

52′ Συρτό σουτ του Μάιντεβατς, μπλόκαρε ο Τούμπας.

54′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Φοβερή κάθετη πάσα του Τρισκόφσκι, έβγαλε τον Γκιούρσκο απέναντι από τον Βοζίνια, σε πλάγια όμως θέση, το σουτ του ήταν άστοχο.

56′ Κεφαλιά του αφύλακτου Μάιντεβατς, μετά από σέντρα του Αντωνίου, άουτ.

60′ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ, Άμπραχαμ και Άνχελ Γκαρσία στις θέσεις των Μάμα και Τάντι αντίστοιχα.

61′ Αλλαγή και για την ΑΕΛ, Γεωργίου εντός, Ριέρα εκτός.

63′ Τεράστια χαμένη ευκαρία για την ΑΕΚ με τον Τρισκόφσκι. Μετά από γέμισμα του Τούμπα, υπήρξε ασυνεννοησία ανάμεσα σε Ντάφερβελντ και Βοζίνια. Έκλεψε ο Σκοπιανός επιθετικός και έφυγε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ, το σουτ του όμως πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

– Ανεβάζει την πίεση η ΑΕΛ.

71′ Από μια αλλαγή για τις δύο ομάδες. Φαράζ αντί Ακοράν για την ΑΕΚ και Θεμιστοκλέους αντί Αντωνίου.

84′ Σουτ του Τεϊσέιρα, μάζεψε ο Τούμπας.

84′ Μια ακόμα πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ξανά με αντεπίθεση. Ο Γκιούρσκο γύρισε στον Φαράζ, η προβολή του Μαροκινού πήγε στο δοκάρι.

85′ Διπλή για αλλαγή για την ΑΕΚ, Εσπινόσα αντί Τρισκόφσκι και Ντάρμπισαϊαρ αντί Ρόμο.

90+3′ Σουτ του Γεωργίου, κόντραρε και έφυγε λίγο έξω. Κόρνερ.

90+4′ ΓΚΟΛ 0-2 Τελειώνει το ματς η ΑΕΚ με τον Φαράζ. Εκτός εστίας ήταν ο Βοζίνια, που είχε προωθηθεί στην αντίπαλη περιοχή. Ο Μαροκινός έφυγε στην αντεπίθεση και από μακρινή απόσταση έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίκτυα της ΑΕΛ.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ