aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: «Πεντάρα» ψυχολογίας και ηρεμίας

ΑΕΚ: «Πεντάρα» ψυχολογίας και ηρεμίας

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η ΑΕΚ είναι εδώ! Τα σύννεφα που είχαν μαζευτεί πάνω από την ομάδα της Λάρνακας μετά τα τρία συνεχόμενα ισόπαλα αποτελέσματα αν και έγιναν πιο έντονα στα πρώτα 44 λεπτά στο ματς απέναντι στον Εθνικό, διαλύθηκαν από το 45’ και μετά. Η ΑΕΚ, όχι μόνο έκανε την ολική ανατροπή αλλά έφθασε στην επιβλητική νίκη με 5-1. Τελευταία φορά που η ομάδα της Λάρνακας πέτυχε πεντάρα ήταν στις 21 Ιανουαρίου 2019, όταν επικράτησε με 5-0 της Δόξας εκτός έδρας.

Ο τρόπος ειδικά με τον οποίο ήλθε αυτή η «πεντάρα», κρίνεται ως πολύ σημαντικός για την ψυχολογία και την ηρεμία της ομάδας του Ιδιάκεθ, ο οποίος ήταν στην… πρίζα. Πολλαπλά, λοιπόν, τα οφέλη της προχθεσινής νίκης, με τα γκολ να επιτυγχάνονται από πέντε διαφορετικούς ποδοσφαιριστές (Τρουγιόλς, Τρισκόφσκι, Γιάννου, Φιόλιτς, Πλάνας), δείγμα και του πλουραλισμού στην επίθεση. Πριν το ματς με τον Εθνικό, η ΑΕΚ σε τέσσερις αγώνες είχε πετύχει μόλις 6 γκολ, μάλιστα τα πέντε με πέναλτι. Πλέον, έφθασε τα 11 και διαθέτει την πρώτη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος. Επίσης, διατήρησε το αήττητο και με αυτοπεποίθηση θα κοιτάξει τη συνέχεια.

Η νέα διακοπή του πρωταθλήματος, κρίνεται ως ευεργετική για την ΑΕΚ αφού θα δοθεί η ευκαιρία στους πολλούς τραυματίες που έχει αυτή την περίοδο (Μοϊσόφ, Ακοράν, Τολεμές, Χέφελ, Κίβενι, Θαντί) να επανέλθουν. Εάν όχι όλοι, οι πλείστοι θα τεθούν στη διάθεση του προπονητή τους για τον επόμενο δύσκολο αγώνα με την ΑΕΛ στο Τσίρειο, στις 21 Οκτωβρίου. Θα επανέλθουν και οι Τέτε, Κάσες, που απουσίασαν λόγω τιμωρίας. Ο Ιδιάκεθ παραχώρησε ρεπό για το Σαββατοκύριακο στους ποδοσφαιριστές του. Θα επανέλθουν στις προπονήσεις τη Δευτέρα. Το προσεχές διάστημα θα απουσιάζουν οι διεθνείς, Σπόλιαριτς, Τρισκόφσκι, Γιάννου, Αναστασίου, Ναούμ, Ράσπας, Στεφάνου, Τρύφωνος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ